Skip to main content

CENZURĂ LA ADEVĂRUL: Articolul de prima pagină, interzis pe site

 

ACTUALIZARE: "Este o decizie a directorului editorial" (Răzvan Ionescu, n. red), a declarat pentru paginademedia.ro Mălin Bot, redactor-şef Adevărul online. "El mi-a comunicat-o şi el este în măsură să ofere explicaţii şi argumente pentru această decizie", a continuat el.

Publicitate

Cel mai important subiect din ziarul Adevărul de astăzi nu a fost suficient de important şi pentru varianta online a publicaţiei. O anchetă marcată Exclusiv Adevărul ce poartă titlul „Bouranu, ţepar prin metoda boschetarul” a fost interzisă pe online.

Din informaţiile paginademedia.ro, Peter Imre, directorul general Adevărul Holding, s-a opus publicării articolului. Din această cauză, aseară au avut loc discuţii aprinse între Răzvan Ionescu, directorul editorial al trustului, şi Peter Imre.

Mai multe detalii, în continuare.

Autorul materialului, Alex Nedea, tratează ironic situaţia pe propriul blog.

„Din surse neconspiraţioniste şi nepământene am aflat că serverele din ziua de astăzi sunt prea performante pentru presa tipărită şi nu recunosc anumite articole de pe hârtie. Probabil e o scăpare pe undeva. Până va fi îndreptată eroarea de pe server public articolul aici”, spune Nedea pe blogul său.

Ce spun părţile implicate

Nu comentez în niciun fel”, a spus Răzvan Ionescu, contactactat de paginademedia.ro.

La rândul său, Peter Imre a refuzat să comenteze cazul: „Vă mulţumesc pentru telefon. La revedere”.

Nu pot să fac nicio precizare legată de orice ţine de locul meu de muncă. La angajare am semnat o clauză de confidenţialitate pe care o respect cât voi sta pe aici”, a declarat Alex Nedea, autorul anchetei.

Detalii din articolul „Bouranu, ţepar prin metoda boschetarul

  • "Cristian Boureanu a vândut fictiv două societăţi comerciale unor afacerişti-fantomă, dispuşi chipurile să îi preia firme care figurează în actele contabile cu datorii de uste de mii de euro."
  • "Una dintre cele două firme de care s-a descotorosit Boureanu trebuia să achite, de un an, materiale de construcţii în valoare de 600.000 de euro. Cealaltă societate cedată a contractat un credit bancar de 250.000 de euro."
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Curiosul Curiosul
    Apropo...dar pe hartie mai apare ziarul? si daca da, pana cand? ca pe la unele editii (nu dau nume, dar nu este greu pentru PM sa afle) ieri au tinut angajatii pana la ora 20 si din 10 in 10 minute se razgandeau: ba nu mai iese pe print... ba iese din nou... ba nu mai iese...Pana la urma a iesit doar o parte de ziar...
  • mihai mihai
    Gresit ! Daca Adevarul ar fi doar un bussines atunci patronul ar fi interesat doar de asta.Dar atata vreme cat exista oameni cu mentalitate de lingau slujbas carora li se pare normal ca patronul sa faca ORICE (scris si gandit cu majuscule ) atunci de ce sa ne miram ca exista patroni care cred ca pot face ORICE . In cazul asta nu e nici macar patron ;-). O sa vii cu argumentul ca si in alte tari e la fel. Dar asta nu inseamna ca asa e firescul lucrurilor . Revenind la Adevarul as putea spune ca in sfarsit au avut o prima pagina :-)
  • seba seba
    Ei, daca iesea nenea Blaga presedinte la partid, altfel statea treaba.
  • regele sassu al doilea regele sassu al doilea
    ca sa intelegeti de ce au plecat multi de pe la adevarul holding: halpert, chiotea, nazare, epurescu... pentru astfel de mizerii la care ei nu au pus botu'... dar orcan si cartianu tac si inghit. bravo razvan ionescu:)
  • Horea Horea
    "Adevarul" este un ziar privat.
    Patronul său (direct sau prin intermediari) are dreptul sa faca ORICE pe bani săi.
    Aşa ca nu va mai mirati de CENZURA.
    Cenzura exista, cu gramada, atat la televiziunile private cat si (e grav!) in Televiziunea Publica!

Trimite un comentariu

sus