Skip to main content

Antena 1: Cazul Mirela Bugetara, “un accident”. Reporterul este “la început de drum” şi a fost “sancţionat drastic”

 

Antena 1 vine cu o poziţie oficială în cazul Mirela Bugetara (vânzătoarea de la tarabă pusă să cumpere roşii de la o tarabă vecină).

Publicitate

Reporterul este unul “la început de drum”, iar pentru greşeală a fost “sancţionat drastic”. I s-a explicat că ce a făcut este “o practică total greşită.”

Oficialii Antena 1 spun că reportajul este “un accident, nu un act deliberat.”

Poziţia Antena 1:

"Luni, 12 martie 2012, la ora 19.00, la Observator a fost difuzat materialul cu titlul „CUMPĂRĂM LEGUME LA BUCATĂ". Realizarea acestui material nu este reprezentativa pentru un brand puternic si cu renume, cum este cel al Observatorului. Este pentru prima data cînd echipa Stirilor se confruntă cu o astfel de situaţie.

Reporterul nostru este la inceput de drum, iar redactia i-a acordat o sansa, in urma cu putine luni. Pentru greseala facuta luni, 12 martie 2012, a fost sanctionat drastic si i s-a explicat ca a recurs la o practica total gresita.

Cu o experienţă uriaşă în spate, cu performanţe jurnalistice remarcabile şi preocupat permanent de relatarea obiectivă a informaţiilor, Observatorul nu a folosit, nu foloseşte şi nu va folosi tactici care contravin legislaţiei şi deontologiei profesionale. Grava eroare de luni, 12 martie 2012, este un accident şi nicidecum un act deliberat menit să inducă în eroare publicul."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    Doamneeee, câtă ipocrizie! Meritul acestei developări zgomotoase este că a stors un comunicat oficial de la Antenă. Un comunicat care spune că reporterul a fost sancţionat drastic dar nu precizează în ce a constat sancţiunea. Un comunicat dintre rândurile căruia rânjeşte promisiunea cinică "data viitoare o să fim mai hoţi, nu ne veţi mai prinde!" În fine, un comunicat care trage cuvertura pe hoit, pentru că toată presa ştie că astfel de practici există, sunt tolerate, ba chiar cerute imperios de exact ăia cărora nu li s-a clintit un fir de păr în urma acestui scandal: EOD-ei, producători executivi, şefi de departamente. Se aude, Romaşcane?
  • ElCucui ElCucui
    Bravo, Observator! Să se învețe minte și altă dată să stea la montaj când mai regizează docudrame!
  • ion ion
    dar editorii ce faceau? ca doar ei taie si spanzura in redactii..de ei de ce nu se ia nimeni?

    trebuie stiut ca si pe la altii se mai practica metoda, nu e inventia Antenelor ... cei mai la indemana sunt soferii.

Trimite un comentariu

sus