Skip to main content

GAFĂ DE ZILE MARI. Un reporter zelos sau Cum să dai un vânt de 60 km/oră!

 
Cum sa dai un vant de 60 de km pe ora
Cum sa dai un vant de 60 de km pe ora

Publicitate

FILM DE SENZAŢIE. Un direct de la Constanţa, realizat de un reporter Realitatea TV, a dat un film care va rămâne în antologia gafelor de televiziune din România.

ACTUALIZARE 1: "A fost o glumă proastă a cameramanului de la Digi TV", explică într-un comentariu la acest articol reporterul Adrian Boioglu. Citiţi ce spune el, la finalul articolului.

ACTUALIZARE 2: Cameramanul Digi 24 infirmă acuzaţiile aduse de reporterul Adrian Boioglu. Marius Panţu: “Nu sunt eu în imagini, nu am făcut nicio glumă proastă colegilor mei, Poate era un turist.” Ce spune cameramanul, în articol.

Limitele umane sunt nebănuite. Sub nasul reporterului, un român a provocat o furtună de nisip doar cu picioarele! Cum s-a întâmplat, în continuare:

SUBIECTUL. Furtună de nisip la Constanţa. Corespondentul are legătura.

VÂNT PUTERNIC, ZIARISTUL REZISTĂ. Reporterul începe directul: “Chiar şi în acest moment, vântul suflă cu putere. E aproape imposibil să stai aici, pe malul mării, din cauza faptului că vântul suflă cu peste 60 de kilometri pe oră”. În spate, puternice rafale de nisip.

OMUL-FURTUNĂ INTRĂ ÎN CADRU: Graţie cameramanului, autorul furtunii de nisip care a făcut ravagii intră în cadru. În spate, se vede clar un personaj care dă energic şi zelos cu picioarele în plajă stârnind rafale de nisip. Ironic, o face chiar în momentul în care jurnalistul anunţa viteza vântului: peste 60 de kilometric pe oră.

COMEDIA CONTINUĂ: Involuntar, comicul momentului nu se opreşte aici, pentru că reporterul continuă: “Chiar în acest moment, colegul meu Dorin Boboc (cameramanul, n. red ☺) vă arată cât de repede suflă vântul, iar nisipul este scos de pe plajă şi aruncat aproape de staţiune."

Gafa reporterului zelos a fost sesizată de un cititor la rubrica PaginaTAdemedia. Filmul a fost pus la dispoziţie de agenţia de monitorizare MediaImage.

Reporterul: "A fost o glumă proastă a cameramanului de la Digi TV"

"A fost o glumă proastă a cameramanului de la Digi TV", explică într-un comentariu la acest articol reporterul Adrian Boioglu, cel care a realizat transmisia.

Explicaţia reporterului:

"Nu este gafa de proportii, ci o gluma proasta facuta de cameramanul Digi TV, Corespondent la Constanta, Marius Pantu.

Situatia s-a petrecut in felul urmator: Live-ul de la ora 16:00 pe care l-am facut pentru Realitatea TV era urmat de unul similar facut de colegii de la Digi TV. Cameramanul Digi TV, Marius Pantu a plecat de linga trepiedul lui si s-a apropiat de zona in care faceam noi direct.

Cu citeva secunde inainte sa intram in Live, Marius Pantu a inceput sa dea cu piciorul in nisip. Nu a fost indemnat de nimeni (in niciun caz de mine sau de cameramanul meu) si doar a vrut sa faca o gluma proasta, spune el.

Atunci cind cameramanul meu a miscat camera de pe mine eu eram cu spatele la individul de la Digi TV. Nu am vazut ce facea el. Cameramanul meu era “orbit” de vantul destul de puternic si de nisipul care oricum venea in zona aia, asa ca nu a vazut ce apare pe LCD-ul camerei si nici pe Marius Pantu nu l-a vazut.

Cert este ca la TV s-a vazut cu totul altceva. Situatia nu a fost deloc regizata. A fost doar una dintre glumele proaste facute de Marius Pantu, cameramanul Digi TV.

Pentru cei interesati, exista si un film (fara sigla) in care se vede fata individului."

Un film postat de reporterul Realitatea pe Youtube, cu cameramanul care a stârnit furtuna:

Cameramanul acuzat: “Nu sunt eu în imagini, nu am făcut nicio glumă proastă colegilor mei

“Nu sunt eu în imagini, nu am făcut nicio glumă proastă colegilor mei. Poate era un turist”, spune cameramanul Marius Panţu, într-o poziţie trimisă Paginademedia.ro.

Marius Panţu:

“Eu in acel moment eram concentrat sa strang cablurile, eram in criza de timp, ne grabeam catre un eveniment. In plus pe imagini apare un barbat imbracat in pantaloni scurti iar eu in aceea zi am purtat o pereche de blugi si un tricou rosu. Nu sunt eu in imagini, nu am facut nicio gluma proasta colegilor mei. Poate era un turist.”

Poziţia integrală a Digi 24:

Digi 24, singura televiziune de stiri din Romania care emite in format full HD, infirma acuzatiile corespondentului Realitatea TV la Constanta, Adrian Boioglu.

Acesta l-a acuzat pe Marius Pantu, cameramanul Digi24 ca ar fi facut o gluma proasta in timpul unui transmisiuni live.

“Acela este locul nostru de transmisie si, in timp ce strangeam cablurile, colegii de la Realitatea aveau la randul lor o transmisiune in direct. Eu in acel moment eram concentrat sa strang cablurile, eram in criza de timp, ne grabeam catre un eveniment."

"In plus pe imagini apare un barbat imbracat in pantaloni scurti iar eu in aceea zi am purtat o pereche de blugi si un tricou rosu. Nu sunt eu in imagini, nu am facut nicio gluma proasta colegilor mei. Poate era un turist”, concluzioneaza cameramanul Digi24, Marius Panţu.

Ai văzut vreo gafă? Vreun titlu ieşit din comun? Vreo reclamă remarcabilă? Intră în rubrica PaginaTAdemedia şi spune-ne despre ce este vorba!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pizza Ma'sii Pizza Ma'sii
    @ Boioglu whatsoever: băiete, dacă ești prost, stai acasă. 1) cât de puternic bătea vântul la momentul live-ului se vede clar după agitația moderată a frunzișului din copacul aflat în spatele tău; 2) scuza cu cameramanul orbit de nisip e idioată; e ca și cum l-ai scuza pe un orb că a intrat într-o cireadă de vaci cu mașina când el n-avea voie să urce la volan; dacă nu vezi, nu filmezi/conduci. Sau lași dracu camera pe trepied, o asiguri blocând frecțiile, îți închizi telefonul ca să nu te f*** producătorul la creier și te duci să bei o bere; 3) ceva-ceva tot vedea cameramanul, fie în vizor fie cu ochiul liber; drept dovadă, după ce live-ul a început, cameramanul a panoramat ușor dreapta, a deschis cadrul (până a intrant în scenă glumețul cu furtuna de nisip) apoi a făcut zoom înainte, la semi-înălțime, spre singurul element mai de Doamne-ajută din toată scena aia, și anume copacul din spate; 4) dacă n-ar exista precedente gen "leşinata în direct" şi n-aş şti că mizeriile astea sunt politică de trust (nu doar la voi, stai liniştit) mai că aş înclina să cred că aţi fost doar fraieri, nu şi ticăloşi. Concluzionând, prietenul naturii, adică domnul cu piciorul sprinten, ridicător de nisip, merită o ladă de bere: v-a făcut încă odată să apăreţi aşa cum sunteţi în realitate, cu r mic.
  • Bogdan Bogdan
    bun, si daca el a facut o farsa, tu de ce spui "cat de repede este ridicat nisipul de pe plaja si trimis pe strada din apropiere"? se potrivea gluma lui cu textul tau de live? in plus, cameramanul tau strange pe nisipul buclucas...iarasi de neinteles daca era vorba despre o farsa. in loc sa taci, te umpli si mai mult de penibil.
  • ziaristii lu'peste ziaristii lu'peste
    Adriane,
    las-o jos ca macane tata. taman cand colegu' tau "orbit" de vant muta cadrul ca sa vedem "cat de tare bate vantul si cum duce nispul pe faleza", atunci facea si digitevistu gluma proasta, dand cu nisipu' pe faleza. a naibii coincidenta.
    Iar cameramanul tau, de orbit ce era, muta camera de zor si dadea zumuri ca sa dispara autorul furtunii.
    Iar in timp ce cameramanul de la digi ducea nisipu' pe faleza, reporterul digi tinea frunzele copacului din spate nemiscate. ca altfel cum explici ca pe vantoasa aia frunzele copacului nu se miscau? Zau daca inteleg de ce atata chin sa inventezi ceva ce toata lumea stia ca s-a'ntamplat, mai ales ca aveti si imagini reale?
  • ALEX ALEX
    cum o dai, cum ti-o iei, te-ai facut de bafta domnule reporter....
  • valentina valentina
    Ok, glumă -neglumă....esenta este că era in direct !
  • Mada Mada
    Rade ciob de oala sparta. Se poate Petrisor? Ia vezi tu ce inseamna de fapt "gafa"!
  • Adrian Boioglu Adrian Boioglu
    Nu este gafa de proportii, ci o gluma proasta facuta de cameramanul Digi TV, Corespondent la Constanta, Marius Pantu.

    As aprecia daca ai updata textul in consecinta.

    Situatia s-a petrecut in felul urmator: Live-ul de la ora 16:00 pe care l-am facut pentru Realitatea TV era urmat de unul similar facut de colegii de la Digi TV. Cameramanul Digi TV, Marius Pantu a plecat de linga trepiedul lui si s-a apropiat de zona in care faceam noi direct.

    Cu citeva secunde inainte sa intram in Live, Marius Pantu a inceput sa dea cu piciorul in nisip. Nu a fost indemnat de nimeni (in niciun caz de mine sau de cameramanul meu) si doar a vrut sa faca o gluma proasta, spune el.

    Atunci cind cameramanul meu a miscat camera de pe mine eu eram cu spatele la individul de la Digi TV. Nu am vazut ce facea el. Cameramanul meu era "orbit" de vantul destul de puternic si de nisipul care oricum venea in zona aia, asa ca nu a vazut ce apare pe LCD-ul camerei si nici pe Marius Pantu nu l-a vazut.

    Cert este ca la TV s-a vazut cu totul altceva. Situatia nu a fost deloc regizata. A fost doar una dintre glumele proaste facute de Marius Pantu, cameramanul Digi TV.

    Pentru cei interesati, exista si un film (fara sigla) in care se vede fata individului.
  • maria maria
    dincolo de ridicolul situatiei ar trebui sa ne gandim la modul in care jurnalistii romani isi fac meseria - vezi stirea care a iscat prin februarie isterie cu rafturile din supermarket (golite de reporteri pt "efect"), la Mirela bugetara, la false lesinuri, acum furtuni de nisip... oare unde vor ajunge pt senzational si audienta? la crime in direct?
  • oana oana
    Cameramanul se numeste Florin Boboc, nu Dorin Boboc. Sa-i dati omului un miel, macar pentru botez, daca nu pentru efortul depus ! :))
  • Rocky's Dad Rocky's Dad
    Blowin' in the wind... with your feet :)
  • bch bch
    Sa mai zica cineva ca romanii nu se pricep la efecte speciale... Dupa productia celor de la Observatorul de pe Antene (aka "Marinela de la taraba 4" sau cum o chema pe duduie, ca-mi scapa momentan), vine aceasta "Furtuna perfecta" a celor de la Realitatea (interesant nume de post tv, cat timp tocmai am vazut un reportaj putin regizat...). E pacat ca se aduna "facaturi" de genul asta la sectiunea stiri.
  • cactuss cactuss
    Ce idioti! Nu-i de mirare ca acestui post i se mai spun si...iRealitatea Tv! Imi aduc aminte o alta gafa de proportii cu "lesinatul femeii in direct", tot la iRealitatea Tv. Sau "femeia bugetara", dar in schimb saraca de ea vindea legume in piata pentru Antena 1. :))
  • ups ups
    Nu stiu daca e de rîs sau plîns!
  • Aristina Badea Aristina Badea
    E cazul pentru o amenda din partea CNA. Nu neaparat pentru a-l pedepsi pe vinovat (sau postul la care lucreaza), cat pentru a marca in mod clar ca asa ceva nu se face... Altfel, in viitor, cine stie ce alte gogomanii ni se vor prezenta de catre acesti tineri (ca e mult spus "jurnalisti"), pe post de adevaruri.
  • vunju vunju
    Cat am ras =))))), foarte tare.

Trimite un comentariu

sus