Skip to main content

România TV a furat startul la exit-poll

 

Publicitate

Ora 21.00 a fost punctual culminant al zilei de ieri, momentul în care posturile TV au anunţat rezultatele exit-poll-urilor (toate studiile erau prezentate ca fiind “cele mai”).

După ce a promovat toată ziua sondajul “fără precedent”, iar cu câteva minute înainte de 21.00 anunţa “Rezultate-Şoc”, RTV a simţit nevoia să se asigure că este primul. Postul lui Sebastian Ghiţă a anunţat rezultatele la ora 20.59, cu aproximativ jumătate de minut înainte de ora legală: 21.00.

De altfel, timpul s-a scurs diferit pentru posturile de ştiri: când Antena 3 anunţa aproape două minute până la rezultate, RTV spunea că mai sunt 42 de secunde până la rezultatele sondajelor.

Antena 3 a prezentat datele la 21.00 fix (fără o secundă, mai precis). Curioasă este situaţia de la Realitatea TV, unde ceasul era uşor defazat. Deşi pe România TV şi pe Antena 3 era deja ora 21.00, pe Realitatea TV a mai fost 20.59 câteva secunde.

Cum s-a furat startul la alte alegeri. La referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, din vară, şi Antena 3 şi România TV au furat startul cu 20 de secunde, respectiv, un minut, după cum paginademedia.ro a scris AICI. La alegerile prezidenţiale din 2009, tot Antena 3 a fost fruntaşă în prezentarea datelor exit-poll.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • cristi cristi
  Mare dreptate ai, RTV incepe sa devina un fel de fratior al OTV-ului. Au bagat un scris pe jumatate de ecran, doar cu Soc, Exclusiv, Doar la noi, Rezultate Bomba, Premiera pe tara. E chiar tiganie curata ce fac ei, o televiziune serioasa isi vede de treaba si nu baga EXCLUSIV la orice pom cazut sau la orice bloc care ramane 1 ora fara curent.
 • liana pop liana pop
  Sfinx, nesimtit esti tu cu tot neamul tau. Sigur nu ai pus tu coada la pruna.
 • Sorin Sorin
  Acesta este un articol fără rost. Părerea mea.
 • anonim anonim
  da va rog sa postati audientele tv de aseara dace se poate
 • radu radu
  Daca se poate, vrem sa stim ce audiente au fost aseara, la inchiderea urnelor.
 • sfinx sfinx
  nesimtitii aia de la rtv sunt distrusi rau, au innebunit
  ieri au pus o burtiera galebena imensa, : scene soc, rezultate soc, fel de fel de chestii ca sa faca audienta
  si aseeara au furats si startul sper sa fie amendati
 • Gaby.B Gaby.B
  Nu va e clar ce se doreste si ce se asteapta.
 • rd rd
  "Postul lui Sebastian Ghiță a anunțat rezultatele la ora 21.59, cu aproximativ jumătate de minut înainte de ora legală: 21.00".
  Serios...??? Dupa artiolul vostru, RTV a anuntat cu 59 de minute mai tarziu.

Trimite un comentariu

sus