Skip to main content

România TV a furat startul la exit-poll

 

Publicitate

Ora 21.00 a fost punctual culminant al zilei de ieri, momentul în care posturile TV au anunțat rezultatele exit-poll-urilor (toate studiile erau prezentate ca fiind “cele mai”).

După ce a promovat toată ziua sondajul “fără precedent”, iar cu câteva minute înainte de 21.00 anunța “Rezultate-Șoc”, RTV a simțit nevoia să se asigure că este primul. Postul lui Sebastian Ghiță a anunțat rezultatele la ora 20.59, cu aproximativ jumătate de minut înainte de ora legală: 21.00.

De altfel, timpul s-a scurs diferit pentru posturile de știri: când Antena 3 anunța aproape două minute până la rezultate, RTV spunea că mai sunt 42 de secunde până la rezultatele sondajelor.

Antena 3 a prezentat datele la 21.00 fix (fără o secundă, mai precis). Curioasă este situația de la Realitatea TV, unde ceasul era ușor defazat. Deși pe România TV și pe Antena 3 era deja ora 21.00, pe Realitatea TV a mai fost 20.59 câteva secunde.

 

Cum s-a furat startul la alte alegeri. La referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, din vară, și Antena 3 și România TV au furat startul cu 20 de secunde, respectiv, un minut, după cum paginademedia.ro a scris AICI. La alegerile prezidențiale din 2009, tot Antena 3 a fost fruntașă în prezentarea datelor exit-poll.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Mare dreptate ai, RTV incepe sa devina un fel de fratior al OTV-ului. Au bagat un scris pe jumatate de ecran, doar cu Soc, Exclusiv, Doar la noi, Rezultate Bomba, Premiera pe tara. E chiar tiganie curata ce fac ei, o televiziune serioasa isi vede de treaba si nu baga EXCLUSIV la orice pom cazut sau la orice bloc care ramane 1 ora fara curent.
  • nesimtitii aia de la rtv sunt distrusi rau, au innebunit
    ieri au pus o burtiera galebena imensa, : scene soc, rezultate soc, fel de fel de chestii ca sa faca audienta
    si aseeara au furats si startul sper sa fie amendati
  • "Postul lui Sebastian Ghiță a anunțat rezultatele la ora 21.59, cu aproximativ jumătate de minut înainte de ora legală: 21.00".
    Serios...??? Dupa artiolul vostru, RTV a anuntat cu 59 de minute mai tarziu.

Trimite un comentariu