Skip to main content

Canalele Pro TV au ieşit de pe Dolce la miezul nopţii. Două posturi HBO în locul lor.

 
dolce
dolce

Publicitate

Posturile grupului Pro au fost scoase de pe reţeaua Dolce, deţinută de Romtelecom, de la miezul nopţii. "Două canale HBO, alături de alte posturi de calitate, vor înlocui canalele Pro", anunţă Romtelecom.

Din poziţia Romtelecom, trimisă Paginademedia.ro la puţin timp după scoaterea canalelor din grilă:

"Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de ProTV S.A. către Romtelecom, de creştere de 3 (trei) ori a costurilor de difuzare a celor 11 canale ale grupului (ProTV, ProTV International, ProTV HD, Acasă TV, Acasă Gold, Acasă HD, ProCinema, Sport.ro, Sport.ro HD, MTV Romania, VH1) pe platformele TV ale Romtelecom, negocierile dintre cele două părţi au eşuat.

Astfel, Romtelecom este forţată, începând de astăzi, 3 ianuarie, să retragă cele 11 canale din grila TV a abonaţilor Romtelecom."

Începând cu data de 3 ianuarie, Romtelecom înlocuieste posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi, de cea mai bună calitate: HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits, iar pentru abonaţii cu receptoare HD: Eurosport 1 HD şi Shorts HD."

Poziţia integrală a Romtelecom:

"Canalul Pro TV ramane disponibil din 3 ianuarie 2013 doar pe platformele IPTV si cablu TV ale Romtelecom

Doua canale HBO, alături de alte posturi TV de calitate vor înlocui conţinutul grupului Pro TV.

Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de ProTV S.A. către Romtelecom, de creştere de 3 (trei) ori a costurilor de difuzare a celor 11 canale ale grupului (ProTVProTV InternationalProTV HDAcasă TVAcasă GoldAcasă HDProCinemaSport.roSport.ro HDMTV RomaniaVH1) pe platformele TV ale Romtelecom, negocierile dintre cele două părţi au eşuat.

Astfel, Romtelecom este forţată, începând de astăzi, 3 ianuarie, să retragă cele 11 canale din grila TV a abonaţilor Romtelecom. Canalul ProTV va fi transmis în continuare pe platformele IPTV şi CATV, conform principiului must carry.

Toate canalele grupului Pro TV S.A. continuă să fie disponibile la această dată pe platforma NextGen, companie deţinută de Romtelecom.

Creşterea acestor costuri de către ProTV S.A., care nu sunt în concordanţă cu realităţile pieţei, ar fi implicat în mod automat costuri mai mari pentru abonamentele clienţilor Romtelecom, compromis pe care compania nu este de acord să-l accepte.

Romtelecom şi-a arătat toată deschiderea în timpul acestor negocieri, propunând grupului ProTV S.A. inclusiv constituirea unui pachet separat pentru aceste canale, disponibil pentru un cost suplimentar, însă şi această variantă a fost declinată.

Începând cu data de 3 ianuarie, Romtelecom înlocuieste posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi, de cea mai bună calitate: HBOHBO ComedyBBC KnowledgeComedy CentralShortsBBC World NewsFrance 24MTV HitsMooz Hits, iar pentru abonaţii cu receptoare HDEurosport 1 HD şi Shorts HD.

În plus, pentru platforma IPTV se introduc canalele Mooz Dance şi Mooz Dance HD. De asemenea, toţi abonaţii Romtelecom se vor putea bucura de canalele Dolce Sport în pachetul Variat.

Romtelecom îşi exprimă regretul pentru orice inconvenienţe ale clienţilor săi, din motive independente de companie.

De asemenea, aducem asigurări tuturor clienţilor noştri că suntem dispuşi să continuăm să găsim o soluţie amiabilă, cu obiectivul de a cădea de acord asupra unui preţ stabil şi corect pentru transmiterea canalelor grupului.

Sperăm în continuare că Pro TV S.A va înţelege realităţile pieţei din România şi se va gândi la consumatorii săi."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vasile vasile
    singura solutie OPC si toate demersurile legale
  • Clara Clara
    Stiti ce? Chiar nu ma intereseaza disputele lor. Sa negocieze pana cad sub masa, unii au dreptul sa ceara, altii au dreptul sa nu dea cat se cere. Dar pana la urma trebuie sa ajunga la un deal in urma caruia EU, care platesc abonament pe luna si pt maxpack si pentru pachet hbo si pentru pachet hd sa nu raman in aer, cu catev posturi lipsa. Putin im pasa ca au bagat hbo in loc, IL PLATEAM DEJA!!! Si pentru cate tv hd dau eu banii acum? Ah, si Pe antena si tvr la ce sa te uiti? Tvr mai are cate un Profesionistii, ok, care un film bun, ok, rar dar mai gasesti, dar la Antena e o boreala continua. Fara suparare! Sau prima si restul. Sunt NASHPA!!! Si nici nu-s HD. Oricat comentati mai sus ca vai ce de cct e pro, tot la el va uitati. Hai o vocea Romaniei, Masterchef, stirile de la 19, suna bine, nu??? Astept sa scoata desteptii si animal planet, discovery si nat geo care sun hd pe motiv ca au facut si ei canale ca digi si atunci platesc degeaba! Ah, si mooz tv, fuzz sau cum i-o zice - SA NE LASE!
  • Vasile Vasile
    Trimite tu reclamatie la OPC! Aaaa...dar stai,nu poti trimite pentru ca esti abonat rds. Vezi ca incep crimele de la 5! Mars la mizeria prostv.
  • Alex Alex
    tu nu prea ai auzit de comedy central, nu ?:) au programe de 1000 de ori mai faine decat copiii cantareti fara organe care ii vedeai pe pro tv !
  • gingirica gingirica
    HBO nu este program ce face parte din grila de baza este in pachetul suplimentar MAXPAK care se achizitioneaza separat la romtelecom
    Ideea e ca daca ei baga HBO si HBO Comedy in pachetuld e baza cu ce ramane MAXPAK cu CINEMAX1 si 2 ? O porcarie - eu unul renunt la MAXPAK daca nu il completeaza cu alte canale gen HBO
  • Sorin Niculae Sorin Niculae
    Buna ziua,
    Vreau sa multumesc ProTv pentru aceasta initiativa de a cere mai multi bani pentru continutul dezvoltat "in house"! Eu sunt un pic mai mult "cumpatat" decat presedintele cumpatatilor de la Unirea si nu vroiam sa platesc 4 Euro pentru pachetul HBO, dar acum, fara costuri suplimentare, pot vedea posturi ce pana mai ieri imi erau accesibile doar cu bani! Mare strateg cel care a gandit-o pe asta! Ma intreb cam cata publicitate de la Germanos, Cosmote si Romtelecom va mai rula in 2013 pe cele 11 posturi din grupul Mediapro.! Si apropo, fiind abonat de IP Tv, ce sa vezi, am in grila si ProTV! Se pare ca Varanul isi rade in "antene"! Ca veni vorba de antene, mai stie cineva cum s-a finalizat disputa cu RDS pentru acelasi lucru?

    Cu stima si respect,
    Sorin Niculae
  • dragos dragos
    nu e vorba de PR aici...
    pur si simplu, ca abonat dolce, ma bucur ca romtelecom nu a cedat santajului (care ar fi condus la preturi mai mari sau poate scoaterea altoro programe din grila).
    pentru mine comedy central si hbo-ul sunt absolut suficiente pentru a acoperi locul lasat liber de protv, procinema :)
    si apoi pentru cei care internetul nu e doar o unealta de citit e-mailul ...
    stim ca putem vedea pe net protv news (legal pe site)...si apoi exista si variantele mai putin corecte de a vedea pe net stremurile protv-ului...sau descarcarea emisiunilor de pe net (romaniii au talent, master chief....)
    peste toate astea, protv poate fi receptionat dvb-t...

    sunt atatea optiuni pentru cei cu adevarat interesati sa vada ceva la protv :P (eu fiind unul dintre ei)...
  • john john
    Vorbesti clar fara sa ai habar. Nu esti penalizat nici dupa 2 luni de neplata a facturii. Poate tu platesti facturile dupa juma de an si in acest caz ai dreptate. Poate iti convine la RDS sa platesti inainte ca la curve si sa-ti taie serviciul imediat a doua zi daca n-ai platit.
  • mihai mihai
    snobism maxim :-) ! Nu zic ca aceste canale nu sint bune ,dar nu sint interesate de piata din Europa,nu mai zic de Romania .Plus ca din cate stiu e imposibil de receptionat via satelit aceste canale in Romania -pamantul e rotund ;-)
  • matei_a matei_a
    revine, dar mustcarry e gratis :)) iau teapa protv si antena care vroiau bani.
    in plus, in bucuresti, protv hd se prinde gratis cu antena de camera asa ca nimeni n-o sa piarda ceva
  • andy andy
    daca cei de la dolce introduceau canalele generaliste ABC,CBS,NBC nu numai ca isi pastrau numarul de abonati compact dar cred ca aveau si noi cereri.
  • giku giku
    Eh.. Noua grila de program propusa pe aceeasi bani de Romtelecom nu justifica defapt nimic. Au introdus HBO, HBO Comedy si alte programe ce nu pot fi urmarite de 99% dintre abonati deoarece nu au subtitrare...
    Despre HBO and Co. nu pot sa spun decat ca sunt dfuzate aceleasi filme de mai multe ori. In conluzie, inlocuirea e una nefericita. Un nimic, cu un nimic mai mic si temporar cat sa nu renuntati voi la contract. Pe principiul abureste-i si ia-le banii.
  • Cristi Cristi
    Da, se poate. Scrie pe canalul lor de informatii ca poti sa suni la 1930 pentru a trece pe cablu digital, unde au ProTV.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    Mi se pare o mare prostie sa te dai abonat Dolce si sa te bucuri de iesirea canalelor MediaPro din grila de programe. Cred ca doar PRul lor baga strimbe din astea iar 90 si ceva din abonatii Dolce pling dupa Protv, mai ales. HBOmoaca vor da pina prin primavara, probabil, pina cind mustcarry va fi valabil si ptr televiziunea satelit. iar protv va reveni la Dolce si Antenele la Digitv...
  • Catalin Catalin
    pai daca era important Protv sai nu-l mai ai poti sa te uiti la taraf tv sau otv finnd acelasi lucru ca la protv doar ca nu scrie protv.

Trimite un comentariu

sus