Skip to main content

Canalele Pro TV au ieşit de pe Dolce la miezul nopţii. Două posturi HBO în locul lor.

 
dolce
dolce

Publicitate

Posturile grupului Pro au fost scoase de pe reţeaua Dolce, deţinută de Romtelecom, de la miezul nopţii. "Două canale HBO, alături de alte posturi de calitate, vor înlocui canalele Pro", anunţă Romtelecom.

Din poziţia Romtelecom, trimisă Paginademedia.ro la puţin timp după scoaterea canalelor din grilă:

"Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de ProTV S.A. către Romtelecom, de creştere de 3 (trei) ori a costurilor de difuzare a celor 11 canale ale grupului (ProTV, ProTV International, ProTV HD, Acasă TV, Acasă Gold, Acasă HD, ProCinema, Sport.ro, Sport.ro HD, MTV Romania, VH1) pe platformele TV ale Romtelecom, negocierile dintre cele două părţi au eşuat.

Astfel, Romtelecom este forţată, începând de astăzi, 3 ianuarie, să retragă cele 11 canale din grila TV a abonaţilor Romtelecom."

Începând cu data de 3 ianuarie, Romtelecom înlocuieste posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi, de cea mai bună calitate: HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits, iar pentru abonaţii cu receptoare HD: Eurosport 1 HD şi Shorts HD."

Poziţia integrală a Romtelecom:

"Canalul Pro TV ramane disponibil din 3 ianuarie 2013 doar pe platformele IPTV si cablu TV ale Romtelecom

Doua canale HBO, alături de alte posturi TV de calitate vor înlocui conţinutul grupului Pro TV.

Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de ProTV S.A. către Romtelecom, de creştere de 3 (trei) ori a costurilor de difuzare a celor 11 canale ale grupului (ProTVProTV InternationalProTV HDAcasă TVAcasă GoldAcasă HDProCinemaSport.roSport.ro HDMTV RomaniaVH1) pe platformele TV ale Romtelecom, negocierile dintre cele două părţi au eşuat.

Astfel, Romtelecom este forţată, începând de astăzi, 3 ianuarie, să retragă cele 11 canale din grila TV a abonaţilor Romtelecom. Canalul ProTV va fi transmis în continuare pe platformele IPTV şi CATV, conform principiului must carry.

Toate canalele grupului Pro TV S.A. continuă să fie disponibile la această dată pe platforma NextGen, companie deţinută de Romtelecom.

Creşterea acestor costuri de către ProTV S.A., care nu sunt în concordanţă cu realităţile pieţei, ar fi implicat în mod automat costuri mai mari pentru abonamentele clienţilor Romtelecom, compromis pe care compania nu este de acord să-l accepte.

Romtelecom şi-a arătat toată deschiderea în timpul acestor negocieri, propunând grupului ProTV S.A. inclusiv constituirea unui pachet separat pentru aceste canale, disponibil pentru un cost suplimentar, însă şi această variantă a fost declinată.

Începând cu data de 3 ianuarie, Romtelecom înlocuieste posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi, de cea mai bună calitate: HBOHBO ComedyBBC KnowledgeComedy CentralShortsBBC World NewsFrance 24MTV HitsMooz Hits, iar pentru abonaţii cu receptoare HDEurosport 1 HD şi Shorts HD.

În plus, pentru platforma IPTV se introduc canalele Mooz Dance şi Mooz Dance HD. De asemenea, toţi abonaţii Romtelecom se vor putea bucura de canalele Dolce Sport în pachetul Variat.

Romtelecom îşi exprimă regretul pentru orice inconvenienţe ale clienţilor săi, din motive independente de companie.

De asemenea, aducem asigurări tuturor clienţilor noştri că suntem dispuşi să continuăm să găsim o soluţie amiabilă, cu obiectivul de a cădea de acord asupra unui preţ stabil şi corect pentru transmiterea canalelor grupului.

Sperăm în continuare că Pro TV S.A va înţelege realităţile pieţei din România şi se va gândi la consumatorii săi."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alin alin
    cum se gasesc mai de fiecare data si in fiecare caz...sa apara detractorii..inseamna ca ei faceau audienta daca sunt atatea pareri contra, din partea mea...preferam sa am de unde sa aleg, chiar sa si platesc pentru ce doream sa urmaresc, nu sa inghit toate mojiciile astea in calitate de cetatean european (cu drepturi depline :)) )...si ce mi se pare cel mai dureros este ca imi aduce aminte de boom tv...sau deja s-a uitat???
  • poe poe
    Si de ce nu ar avea bani sa lase hbo in abonamentul de baza daca nu mai platesc cele 11 posturi de la Pro ? Oricum mi se pare nesimtire sa ceri triplu pretului precedent, crestere care pana la urma tot pe spinarea abonatilor Dolce pica.
  • Tudor Tudor
    Fara canalele alea, Dolce se prabuseste. Pro TV e un must.
  • george george
    pentru acest inconveniente cereti rezilierea contractelor fara costuri suplimentare sau reducere de 50% a contractului fara nici o alta modificare a serviciilor. nu este corect noi daca intarziem neplata facturi ne sunt adaugate penalizari acum e randul nostru sa cerem penalizari! nu stati cu mainile in san, luati masuri! in cazul in care nu puteti intra in legatura cu ei faceti acest lucru scris pe pagina lor de internet sau in cventrele romtelecom. Nu este vina noastra pentru neintelegerile lor la negocieri! noi de ce sa suportam consecintele pe banii nostri?
  • sfinx sfinx
    multumesc romtelecom ca a scos gunoaiele alea de programe,
    multumesc ca mi-ati oferit hbo si hbo comedy si celellalte programe de calitate sunteti de nota 10
  • adrian 4 adrian 4
    ce se mai bucura sarantoci ca au hbo gratis 3 luni ca din bani de ajutor social promisi de usl nu aveau de unde plati pachetul separat...ei se bucura ca au scos canalele pro fara sa isi de-a seama ca se creeaza un precedent si poate peste o luna scot si alte canale din grila ca nu au bani sa le plateasca retransmisia
  • lumi lumi
    Da corect, foarte just comentariul si sper sa gandeasca multi asa. Eu personal sunt mai castigata asa cu varianta HBO.
  • expertul expertul
    nu va bucurati, posturile hbo vor fi gratis doar 3 luni. daca sunteti de acord sa ramaneti alaturi de romtelecom, dupa 3 luni platiti11 ron pe luna pentru canalele hbo.
  • matei_a matei_a
    eu sunt curios daca audientele Pro vor scadea macar putin dupa ce au pierdut 1 milion de abonati. eu as pune pariu ca n-o sa scada nici cu 0,01 :D
  • Laurentiu Laurentiu
    Eu aveam si inainte HBO si HBO Comedy. Cum o sa fie? Scade pretul abonamentului? Sau platesc ca prostul in timp ce altii le au gratis....Oricum o sa-i sun sa vedem care-i treaba....Ori scade pretul ori fac reclamatie la OPC.
  • adrian b adrian b
    Next-Gen
  • adrian b adrian b
    sunt abonat dolce....imi poate raspunde cineva daca pot trece la nex-gen fara sa-mi fi expirat inca contractul la dolce?
  • cristi cristi
    scuze pt greseli !!!!!
  • cristi cristi
    si sa fim seriosi rds nu a vrut sa dea 6 mil pe antene . romtelecomu sa dea 12 mil pe pro . is curios cit o sa ceara la rds cind expira contractu daca nu cer tot 12 mil si nu vad sa i dea rdc atit inseamna ca e lucratura pt romtelecom cei care le sponsorida emisiunile sa nu uitam !!!
  • cristi cristi
    o sa fia la liber hbo-urile . probabil pt 3 luni daca mai mult nu pot si se va gasii ceva varianta probabil si ce sa faci digi nu are antenele / discavery si cine stie ce mai urmeaza asa ca pe digital e tot mai nasol e necontrolabil deocamdata .....

Trimite un comentariu

sus