Skip to main content

Cei doi noi șefi ai CME câștigă împreună mai puțin decât avea Sârbu singur

 

adrian sarbu - foto capitalChristoph Mainusch și Michael Del Nin, cei doi CEO numiți recent la conducerea Central European Media Enterprises (CME), compania care operează canalele Pro în România, au fiecare un salariu de 800.000 de dolari pe an. Ca o comparație, Adrian Sârbu, fostul CEO al companiei, câștiga 1,8 milioane de dolari pe an, plus alte bonusuri de milioane de dolari pentru performanță.

Publicitate

Cei doi și-au intrat în atribuții pe 16 septembrie fiind numiți CEO pe o perioadă nedeterminată. Numirile celor doi vin la mai puțin de o lună de la demisia lui Adrian Sârbu de la șefia companiei.

Adrian Sârbu a demisionat, pe 21 august, din funcția de conducere de la CME, compania care deține Pro TV în România, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Adrian Sârbu va mai fi angajat al CME până la 1 ianuarie 2014.

Atât Del Nin, cât și Mainusch mai au dreptul la un bonus de 200.000 de dolari până la sfârșitul acestui an. Apoi cei doi mai pot primi un bonus anual în conformitate cu politica de compensare a managementului companiei, care stabilește un anumit target. Dacă cei doi ating targetul propus mai pot primi un bonus anual care se ridică la 100% din salariul anual al fiecăruia.

Cei doi CEO mai au și alte avantaje, legate de achiziția de acțiuni.

Cine sunt noii șefi ai CME?

Christoph Mainusch: Are o experiență de 16 ani ca CEO pentru companii de media, ca Alpha Media Group în Greece, RTL Televizija în Croația și ACS Media GmbH. Cel mai recent, a fost consultantul președintelui Turner Broadcasting International pe diferite proiecte.

Michael Del Nin: A fost membru în Consiliul de Administrație al CME din octombrie 2009 până în septembrie 2013. A fost Vice-președinte al departamentului de stategie corporate al Time Warner Inc. de la începutul lui 2008 și până în prezent.

Cât câștiga Adrian Sârbu în calitate de președinte și CEO al CME

Adrian Sârbu a avut în ultimii ani, în calitate de președinte și CEO al Central European Media Enterprises (CME), un salariu anual de 1,8 milioane de dolari, la care s-au adăugat și alte bonusuri de milioane de dolari pentru performanță.

În aprilie 2013, Sârbu bătuse palma cu CME pentru prelungirea contractului cu încă trei ani, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Remunerația lui Sârbu ar fi fost de 1,8 milioane de dolari pe an, plus bonusuri ce puteau ajunge la 100% din salariu, în funcție de atingerea anumitor target-uri.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu