Skip to main content

Atacurile media, din nou în raportul MCV

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România, publicat astăzi, nu ocolește nici de data această zona de media. Este pentru a doua oară când presiunile din partea presei ajung între concluziile Comisiei Europene.

În raport, se precizează că în toamna lui 2012 Comisia a primit mai multe informări că au existat „atacuri media motivate politic împotriva unor judecători, procurori și membri ale familiilor acestora și împotriva instituțiilor judiciare”, dar că în 2013 lucrurile s-au mai temperat. „Numărul și puterea acestor atacuri par să fi scăzut față de 2012, dar astfel de situații continuă. Au fost cazuri în care instituții judiciare și magistrați au fost criticați în urma unor decizii ale justiției în privința unor personalități politice importante”, arată raportul.

Ce mai spune raportul MCV:

  • „Ministrul Justiției a avut o inițiativă utilă de a crea un dialog între media și magistrați. O înțelegere mai bună între cele două părți și o abordare mai profesionistă a media în cazul instituțiilor judiciare ar putea ajuta la îmbunătățirea relațiilor.”
  • În ce privește 2013, Curtea Constituțională a arătat că atacurile împotriva sa și a membrilor săi, deși mai puțin zgomotoase față de vara lui 2012, au rămas o problemă.
  • CNA a primit plângeri împotriva unor radiodifuzori, legat de sistemul judiciar, adoptând sancțiuni în unele cazuri.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Intact este o RUSINE media!
    Javrele de acolo sunt parca posedate!Atata ura si venin,rar mi-a fost dat sa vad.Poate doar la prelegirle lui Hitler,sa mai vezi o astfel de manifestare a urarii!Se stie ca,Hitler in timpul discursurilor anti evreiesti,avea erectie,Oare si Gadea manifesta acelasi comportament?

Trimite un comentariu