Skip to main content

Dinescu face emisiunea Politică şi delicateţuri la TVR 1

 

Mircea Dinescu deţine, acum, jumătate din revista de satiră Caţavencii
Mircea Dinescu deţine, acum, jumătate din revista de satiră Caţavencii

Publicitate

Poetul şi comentatorul politic Mircea Dinescu va realiza, începând din martie, emisiunea Politică şi delicateţuri, la TVR 1. Dinescu a realizat aceeaşi emisiune şi la postul de ştiri Realitatea TV.

Mircea Dinescu va modera şi un talk-show săptămânal, în prime time, la TVR 2, emsiune în care va aborda subiecte politice.

Săptămânal, poetul şi pamfletarul Dinescu va realiza şi modera două emisiuni - de infotainment şi de dezbateri - la TVR 1 şi la TVR 2.

Emisiunea "Politică şi delicateţuri" va fi difuzată de TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 14.30.

În trecut, Mircea Dinescu a realizat o emisiune cu Stelian Tănase, actualul preşedinte director-general interimar al Televiziunii Române, la postul Realitatea TV (Tănase şi Dinescu).

Pe lângă apariţiile sale în calitate de invitat la diferite talk-show-uri televizate, Mircea Dinescu a şi realizat şi moderat, la Realitatea TV, emisiuni precum Politică şi delicateţuri sau Tănase şi Dinescu (la aceasta din urmă participând în calitate de invitat permanent).

Despre emisiunea lui Dinescu de la TVR 1

Mircea Dinescu va vorbi în emisiunea sa, Politică şi delicateţuri, despre "reţetele simple, dar pline de rafinament, ale ospeţelor boiereşti de la începutul de secol XX" dar şi "despre evenimentele politice ale săptămânii", potrivit unui comunicat e presă al Televiziunii Române.

Emisiunea va fi difuzată în fiecare duminică, de la ora 14.30, la TVR 1. În emisiunea sa, Dinescu va avea invitat şi câte o "personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru", potrivit aceleiaşi surse.

"Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu va încerca să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche", se arată într-un comunicat al TVR.

Despre emisiunea de la TVR 2

În talk-show-ul săptămânal de la TVR 2, Dinescu va încerca să afle cine "influenţează" destinul României, oamenii politici sau afaceriştii din "Top 300" românesc. Dinescu va avea în platou invitaţi atât din sfera politică, cât şi din domeniul afacerilor.

Rolulul lui Dinescu la TVR 2 nu se va rezuma doar la emisiunea de dezbateri, el va avea şi "intervenţii în diverse, în funcţie de evenimentele care apar", după cum se mai arată în comunicatul TVR.

Despre Mircea Dinescu

 • Mircea Dinescu (născut pe 11 noiembrie 1950, la Slobozia) este poet, publicist, producător de vin, proprietar de restaurant din centrul Bucureştiului şi om de televiziune.
 • A publicat, din 1971 şi până în prezent, zeci de volume în ţară şi în străinătate, poeziile sale putând fi citite în Germania, Ungaria, Olanda, Suedia, Franţa, Bulgaria sau Serbia.
 • Activitatea literară i-a adus numeroase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, cum ar fi premiul Academiei Române sau Premiul Herder.
 • Intrat în istorie ca primul om care a anunţat o revoluţie la televizor, Mircea Dinescu a fost preşedintele Uniunii Scriitorilor între 1990 şi 1993, a înfiinţat revistele de satiră politică „Academia Caţavencu” (1990), „Plai cu boi” (2001) şi „Aspirina săracului” (2003) şi a fost membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), din 2006 până în 2012.
 • În prezent editează, împreună cu Doru Buşcu, revista „Caţavencii”.
 • Pe lângă apariţiile sale în calitate de invitat la diferite talk-show-uri televizate, Mircea Dinescu a şi realizat şi moderat, la Realitatea TV, emisiuni precum Politică şi delicateţuri sau Tănase şi Dinescu (la aceasta din urmă participând în calitate de invitat permanent).

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Olga Olga
  False impresii ca ar aduce plus valoare TVR-ului un Mircea Dinescu si toti invitatii! Mai bine se punea emisiunea Ora de Bussiness duminica si ar fi fost mai utila populatiei, indiferent de varsta. Mai bine faceau Viata satului de 3 ore si dezbateau problemele existente in satele romanesti - nu doar pe cele legate de agricultura, ci si de socialul rural, de educatia din mediul rural etc. ! Mai bine o lasau pe Andreea Marin (asa zana cu e ea, cu artificiile sale) sa ne mai arate niste oameni frumosi: Andreea Soare, Radu Vasile etc. Nu s-a adaugat valoare TVRului prin aducerea lui Dinescu, noi nu am uitat ca el e unul dintre cel ce au fost pe TVR in decembrie 89!!! Rusine Stelian Tanase, rusine TVR!
 • Ando22 Ando22
  Păi si banii lui Vântu erau tot bani publici :)
 • stefan stefan
  Omare batae dejoc pe banii celor care platesc abonament la Televiziunea Romana.
 • ion ion
  Acum 20 de ani, Dinescu si ce facea el se puteau numi "delicateturi". Acum cred ca aduce mai degraba a coliva. Si aia uscata rau si fara bomboana in varf.

  Off, si nici marele Mecena Vantu nu mai e in forma buna, sa il mai sponzorizeze pe artist...
 • ileana Lucaciu ileana Lucaciu
  Păcat de valoarea sa ca scriitor! A realizat cu Stelian Tănase, președintele - director actual al TvR, emisiuni cu miros politic ostentativ la Realitatea tv. Acum , amicul îl ia și pe postul public. Penibilă situație pe banii publici și nu ai lui Vântu !!!
 • dan dan
  imi imaginez, dar vreau sa stiu cat de slaba :)))
 • oleg oleg
  Uraaa, lichelele lu SOV-ANTURI, reloaded!! Asteptam sa apara tatuliciul agariciu scuipariciul si sa ne dea lectii despre cum se apara banu'statului!!!
  Inculpat Tanase Stelian, mai tii minte cum ti se imprastiu la machiaj, la National TV , milioanele cazute din buzunare si cu te dadeai lebeda pura si fragila? Ce te-ai mai inrosit cand ai vazut ca destinul ti-e potrivinic...Ei, vazusi, ca ursitoarea aia buna a revenit in carti? Da, sa nu uiti sa-i ceri voie lu'SOV pt fiecare miscare pe care-o faci la TVR ca stii, tre sa ai aprobarea sefului..chiar si in "contumacie"
  N
 • Horea Horea
  Alta "personalitate:
  "Jurnalistul Ion Cristoiu va semna mâine un contract cu TVR 2 pentru o emisiune săptămânală care va purta denumirea de „Om cu carte” și va fi transmisă în fiecare marți, între orele 21.00"
 • livia pila livia pila
  Numitul TANASE STELIAN uita ca e interimar, Ca modificarile in grila se pot face doar cu acordul CNA. Numai ca numitul TANASE se gindeste sa isi plateasca vinul livrat de numitul DINESCU MIRCEA din banii TVR. Grozav! Dupa ciuma LAZESCU si scabia SAFTOIU, pe corpul TVR s-a instalat psoriazisul pustulos TANASE.
 • Tanase Tanase
  Doar cu asemenea personalitati poarte reveni TVR-ul in atentia publicului.
 • cata cata
  nici nu stii ce sa crezi.
 • reporter reporter
  așa, poetul bucătar dizident face emisiuni teve... dar pe ce bugete?
 • mile mile
  iata top 10 divertisment din 20-26 ian:1.totul e permis, 2.acces direct ,3.te pui cu blondele, 4.schimb de mame , 5.la maruta, 6.ochii din umbra, 7.familiada, 8.superbingo, 9.mireasa..., 10.top chef
 • geo geo
  Oare cine l-o fi adus in curtea TVR...poate prietenul Tanase, care mai are sa ii plateasca vreo datorie latifundiarului oltean...
 • mile mile
  sigur e slaba , daca nu s-a scris despre ea

Trimite un comentariu

sus