Skip to main content

Urania, cea mai veche realizatoare din B1, restructurată de la postul TV. Emisiunea, scoasă din grilă după 12 ani. 40 de site-uri folosesc ilegal numele Uraniei

 
Simona Varzaru - Urania
Simona Varzaru - Urania

Simona Varzaru - Urania

Publicitate

Pasul Fortunei, cea mai longevivă emisiune de la B1, nu se mai regăseşte în grila postului TV. "A fost scoasă în cadrul restructurărilor", a declarat pentru Paginademedia.ro Simona Vărzaru, realizatoarea cunoscută ca Urania.

Într-un interviu pentru Paginademedia.ro, Simona VărzaruUrania povesteşte despre emisiunea de la B1, despre programele de astrologie pe care le realizează de 21 de ani sub numele Urania, dar şi despre o problemă majoră: 40 de site-uri pirat îi folosesc ilegal numele şi conţinutul emisiunii.

Pasul fortunei, cu Urania, a fost pe B1 TV încă de la lansarea postului. Emisiunea difuzată sâmbăta, de la ora 16.00, avea audienţe peste media canalului.

În luna mai, de exemplu, Urania era urmărită de aproape 100.000 de telespectatori pe minut, în mediul urban (1% rating). În comparaţie, media B1 la oraşe este de 75.000 de telespectatori (0,8 rating).

Interviul acordat de Simona Vărzaru - Urania:

Paginademedia.ro? De ce nu mai este emisiunea Pasul Fortunei pe post?
Simona Vărzaru – Urania: A fost scoasă în cadrul măsurilor de restructurare. Nu am întrebat de ce. Probabil că B1 TV nu a mai avut resurse şi pentru această emisiune.

Câţi ani are "Urania"?
Sunt 21 de ani de când fac programe de astrologie pe TV. Am început în luna iunie, la Europa Nova. Atunci a luat naştere Urania. Făceam două emisiuni, una sâmbăta, de o oră şi jumătate şi alta duminica, tot o oră şi jumătate, în care făceam analize astrologice în direct.

După câteva luni, cei de la Tele 7 m-au invitat la emisiunile duminicale apori, în toamna lui 1997, am început să fac la Tele 7 Forţa destinului.
În toamna lui 2002, am venit la B1 TV.

Ce emisiuni făceaţi la B1?
În afară de Pasul Fortunei, mai era emisiunea Lumea în 10.000 de minute, pe care am realizat-o până acum un an. Era un program de tip enciclopedic.

Aţi întrebat de ce a fost scoasă emisiunea?
Nu am întrebat. Pentru mine, oricum nu este nicio problemă, nu m-am certat cu nimeni de acolo. Nu sunt supărată.

Sunt mândră că într-o perioadă de criză am reuşit să ţin emisiunea. Făceam cam tot la emisiune: era înregistrată de mine, ilustraţiile eu le alegeam, la fel muzica, eram realizator şi propriul meu producător. Din partea televiziunii, nu erau costuri de studio. Nici curent electric nu consumam de acolo.

Ce veţi face în continuare? Veţi continua pe TV?
Nu am discutat cu nimeni încă. Dacă va fi nevoie de mine, pentru un program fără niciun fel de compromis, atunci da.

40 de site-uri pirat cu Urania. "Sunt o victimă a propriului meu success. Zeci de site-uri mi-au furat numele"

Trebuie să menţionez un lucru extrem de important: sunt 40 de site-uri care folosesc ilegal informaţii astrologice oferite de Urania. Sunt victima propriului meu succes.

Eu nu am niciun site, nu am niciun cont de Facebook! Toate site-urile sau conturile cu Urania folosesc o manipulare care nu are niciun fel de legătură cu persoana Simonei Vărzaru. Aceasta nu colaborează cu ei, nu realizează nicio rubrică pentru acele site-uri. Sunt site-uri care iau toată emisiunea, o transcriau integral şi astfel fac trafic!

Emisiunea a fost şi victima acestor site-uri, care au mutat atenţia de la TV pe internet, pentru că audienţa lor a crescut datorită informaţiilor transcrise din emisiune.

De exemplu, unul dintre site-uri are peste nouă milioane de afişări.

Pe lângă faptul că folosesc numele meu, sunt şi site-uri unde "Urania răspunde", pe messenger. Fals! Sau site-uri unde Urania oferă consultaţii. Fals! Nu am nicio legătură cu acele site-uri.

Oamenii de acolo chiar cred că este vorba de mine, dar nu este aşa. Se folosesc de numele meu.

Nu scriu pentru niciun site, nu colaborez cu nicio structură media. Nu dau consultaţii sub nicio formă.

Vă veţi face şi dvs un site?
În următoarele săptămâni voi începe să dau informaţii astrologice pe adevăratul meu site.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marilena marilena
    Va multumesc pentru toata munca dumneavoastra. Va sunt recunoscatoare pentru ceea ce am putut invata din emisiunile dumneavoastra. Va multumesc ca existati, avem nevoie sa stim ca exista oameni ca dumneavoastra. Va rog sa reveniti.
    In ceea ce priveste postul B1, promit ca nicio data nu voi mai urmari nicio emisiune de la ora 16-17.
  • Daniela Daniela
    este o cea mai buna veste de pana acum ,sa speram ca asa va fi deoarece sunt multe persoane care va iubesc d-na Simona iar eu ma numar printe ei .............numai bine va doresc.
  • Violeta Violeta
    Sa ne spuneti si noua numele adevaratului site, cel al dumneavastra, doamna Urania, ca sa va putem urmari. În aceste doua saptamâni de pauza m-am simtit "pierduta în spatiu"
  • lauras lauras
    @teodora: avand in vedere ca-ti permiti cu multa superioritate sa ironizezi opiniile altora si sa-i judeci de parca ai fi monopolizat inteligenta universala, am un singur mesaj pentru tine: esti o stupida inchistata in limitele autosuficientei tale. fa-ne tuturor un pustiu de bine si ramai acolo, fara a mai plictisi lumea.
  • Celebra Urania, și-a pierdut emisiunea astrologică - ShareThis |
    […] Un amplu interviu cu Urania pe care aceasta l-a acordat pentru PaginadeMedia puteți citi AICI. […]
  • teodora teodora
    iar dumneavoastra ar trebui sa invatati sa NU mai puneti virgula intre subiect si predicat.
  • bleah bleah
    E optiunea fiecaruia daca adera sau nu la previziunile astrale. Dar de aici pana la a jigni o femeie cu asa cultura, e un pas prea mare. Tie iti trebuie 10 ani de aici incolo ca sa inveti ce ea a uitat.
  • Educatie,Cultura,Arta,Sport si Religie- RadioMetafora.ro
    […] pe care o avea la postul B1 Tv.Urania realiza emisiuni de astrologie de 21 de ani, potrivit Pagina de Media.La B1 Tv, emisiunea sa, Pasul Fortunei, era urmarita de aproximativ 100.000 de persoane pe minut, […]
  • Tibanu Tibanu
    @paul s : nu mai exista de vreo 6 ani. Colaborarea mea cu berararii belgieni a durat cam 1 an si jumate- vremuri bune :)
  • Mona Mona
    Va rugam din suflet sa reveniti cumva cu previziunile!!Sincer,ne schimbati viata!Abia steptam sambata sa va urmaresc!!Ma aflu in strainatate si singurul mod de a va urmari e internetul.Sper sa va putem gasi mai usor acum,daca va faceti un site propriu.
    Cit despre cei de la B1 tv,ei sunt cei care au pierdut audienta,nu dumneavoastra.
    Dvs veti fi tot timpul apreciata,cautata si ascultata!!
    Numai sa ne spune-ti cumva cum o sa reusim sa dam de articolele dvs!!
    Va urez din suflet multa bafta si va asteptam cu drag!!
  • teodora teodora
    un personaj sinistru, cu o emisiune pentru ratatii care abia asteptau prezicerile de cioclu ale dnei varzaru - dar nu ma mira ca o regreta cei care isi traiesc viata prin delegatie si nu fac un pas fara "previziuni" astrologice. stiu oameni care au intrat in depresie si mai adanc ascultand aceasta emisiune toxica - ar trebui, chiar, facut un studiu, de ce asteapta romanii, aproape cu masochism, o emisiune taraganata adormitor de o tanti cu breton de gospodina si privire tampa?
  • geo geo
    Cred ca Urania a estimat gresit scorul electoral pe care l-au obtinut la europarlamentare partidele de dreapta care sponsorizeaza B1TVul si acum plateste cu postul...
  • alex alex
    Si eu raman socat cand tu pui la indoiala mizeria de la Antena 3, dar pe de alta parte "observi" greselile de la alte posturi. Tipic comunist, tipic antenist - concentreaza atentia in alta parte ca sa nu observe mizeria din curtea ta. Bleah.
  • cinique cinique
    argumentele tale sunt imbatabile. clar, generatia pro, viitorul romaniei. injur, deci exist !
  • Alex Alex
    Eu as dori o colaborare cu doamna Simona Varzaru, insa nu se gasesc contacte pentru dansa. Poate pagina de media sa ofere informatii de contact pentru propunerea unui parteneriat cu dna Simona Varzaru ?

Trimite un comentariu

sus