Skip to main content

Monica Gubernat, către TVR: „Știți că având o emisiune Biziday faceți publicitate mascată? Discutarea grilei postului public, amânată de CNA”

 
 Monica Gubernat, către TVR: „Știți că având o emisiune Biziday faceți publicitate mascată? Discutarea grilei postului public, amânată de CNA”
tvr

tvr

Publicitate

Emisiunea realizată de Moise Gurna la TVR, Biziday, a intrat în atenția Monicăi Gubernat, membru CNA. „Am văzut că aveți o emisiune, Biziday. Știți că există un site, Biziday, pe care se vinde, evident, publicitate? Știți că având o emisiune Biziday faceți publicitate mascată? Luați și dumneavoastră procent din publicitate? Cum apărați interesele, TVR-ul?”, a întrebat-o Monica Gubernat pe reprezentanta TVR, la discuția despre grila de programe a postului public.

Pe de altă parte Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amâne discutarea grilei de toamnă a TVR până la clarificarea situației grilei TVR.

Postul public a trimis deja către instituție o informare prin care anunță noua structură de programe, care s-a modificat de la 1 septembrie, cu precizarea că această grilă este provizorie, urmând ca cea definitivă să fie lansată în luna octombrie. Potrivit acesteia, crește ponderea emisiunilor de informare și scad filmele și programele educative.

Astfel, potrivit documentației TVR, structura de programe a TVR 1 se schimbă astfel:

 • Programe de informare - 31% față de 20% cât a fost peste vară.
 • Programe educative - 21% față de 22%
 • Filme - 16% față de 32%.
 • Programe de divertisment - 19% față de 14%
 • Publicitatea estimată la 11%.

Ionela Liță, reprezentant TVR: Grila aceasta de tranziție din luna septembrie este parțial o revenire, o apropiere față de grila noastră din sezonul de primăvară. La fel ca în grila de primăvară, crește procentul emisiunilor de informare, scade procentul emisiunilor de divertisment și al filmelor. Acesta este din punctul de vedere al procentelor modificarea cea mai importantă. Revine o parte din emisiuni.

Monica Gubernat - De ce este vorba despre o grilă intermediară. Nu am mai auzit de grila intermediară, sincer.

Ionela Liță: Sunt două rațiuni: unul este de natură financiară. Situația financiară a instituției nu ne-a permis să investim în programe care să facă audiență pe grila de vară și am constatat din păcate o scădere a acestei audiențe. În condițiile în care se întâmplă destul de multe lucruri pe scena politică națională și internațională, sperăm să redresăm această situație a audienței mărind ponderea emisiunilor de informare. Pe de altă parte este vorba și de o pregătire a terenului pentru campania electorală care se apropie. Există acest talk-show de luni până joi de la ora 21.00. Până acum acolo era un spațiu pe care aveam filme, folclor, divertisment.

Monica Gubernat: Am văzut că aveți o emisiune, Biziday. Știți că există un site, Biziday, pe care se vinde evident publicitate? Știți că având o emisiune Biziday faceți publicitate mascată? Luați și dumneavoastră procent din publicitate, cum apărați interesele, TVR-ul?

Ionela Liță: Nu știu să vă răspund la întrebarea aceasta.

Monica Gubernat: Poate ar fi fost mai potrivit să vină doamna Irina Radu(director de programe - n.r.)

Lorand Turoș: Eu înțeleg că doriți să veniți cu o grilă de toamnă, cu o structură de programe aprobate de CA și înțeleg că această grilă provizorie nu e aprobată de CA.

Ionela Liță: Această grilă provizorie nu aduce foarte mari modificări față de grila de primăvară și de grila de vară care au fost aprobare.

Lorand Turoș: Noi nu aprobăm modificarea de grilă, noi aprobăm schimbarea structurii. Iar aici văd că se modifică structura. La informare avem o creștere semificativă, la culturale avem o scădere, la filme e o scădere foarte semnificativă, de la 32%, la 16,4%. Ca atare eu cred că fără hotărârea Consiliului de Administrație noi nu avem ce să discutăm.

Narcisa Iorga, membru CNA - Dacă mă uit pe documentul trimis de directorul de programe, nu este nicio solicitare. Scrie clar informare. Noi nu avem ce să aprobăm, nu este nicio solicitare. Pe de altă parte, nu e prima dată când TVR anunță public o grilă de programe după care trimite la CNA o informare. Aici, așa cum sublinia și domnul Turoș este ceva mai mult decât o adaptare a grile de programe, este o modificare a structurii de programe. Eu cred că trebuie respinsă sau în cel mai bun caz amânarea discutării acestui subiect.

Monica Gubernat, membru CNA: Pentru îndulcirea mesajului public solicit amânarea, dar este pentru ultima dată. Amânare până la rezolvarea adreselor oficiale de corespondență între CNA și TVR.

Christian Mititelu: Eu nu cred că trebuie să invocăm absența unei decizii a Consiliului de Administrație. În primul rând acest consiliu nu s-a întrunit. În al doilea rând, și în Consiliul de Administrație de acolo ați observat poate că sunt anumite manevre care duc la blocaje. Dacă ai blocaje nu poți face nimic. Ce să faci, dacă vin alegerile, nu faci nimic? Dacă vine iarna nu faci nimic?

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Atacurile repetate la adresa lui Stelian Tanase si asupra celor care incearca macar sa repare ce au distrus guvernaricii ani de zile prin simpla
  lor prezenta pe ecran sunt de domeniul penibilului. Privim cu mila milogeala liviei pila pentru a avea o sinecura la tvr. Noapte buna constanta.
 • @Marius
  Livia Mila doar plange dupa niste bani care nu-i mai intra intra in cont. Stim cine este si nu mai are loc in grila de toamna a TVR-ului. Nu are prieteni, nu are scrupule, nu este decat un jalnic efect al imposturii media postdecembriste. Vantu si Tariceanu o cunosc mult prea bine. Miloaga nu are vertebre. Nici macar in delta nu mai se poate
  desfasura. Lipovenii nostrii sunt mai inteligenti decat spagile lor.
 • Livia Pila este un pseudonim al celui, celei care scrie. Nu aveti de unde sa stiti CV-ul sau. In orice caz, toate informatiile pe care le prezinta sunt conforme cu adevarul. Cunoaste persoanele despre care scrie destul de bine, iar limbajul nu este unul de mahala, ci unul direct, fara menajamente si corect din punct de vedere literar si gramatical. Asa ca, draga Livia Pila nu te lasa intimidata de cei carora nu le convine adevarul spus pe sleau!
 • Atacurile la adresa Liviei Pila sunt vizibil ordonate de Stelian Tanase si echipa lui de sugaci de bani. Nici la asa ceva nu se pricepe batrinul bolnav Tanase.
 • Nu un guvernarici. Guvernariciul . Habar nu are de tv dar are pareri cucoana. Iar cu gramatica daca o urmaritzi mai atent veti avea mari surprize. Cred ca are veri prin sectorul 5. Almanahe de delta ?
 • Inca nu ne-a raspuns tanti Livia cine este si cu ce se ocupa acum. Dupa cum injura si arunca cu namol pe mai toate site-urile pe acelasi subiect Stelian Tanase si TVR e clar: in spatele Liviei Pila e cineva frustrat ca nu mai are acces la banii publici ai TVR-ului. Si noi te dispretuim Livia Pila pentru limbajul folosit si atitudinea de mahala pe care o ai. Petrisor e de domeniul dreptului penal ceea ce face aceasta duduie.
 • Livia Pilă Eu nu am spus că ai ceva Cu Moise Guran Și nici servitorul lui Stelică nu sunt Nu lucrez în TVR Poate faci comfuzie Lorin este altă persoană fă și tu diferență eu am întrebat cine este Livia Pilă asta am spus.
 • @Lorin si Stefan -probabil unul si acelasi adica Stelian Tanase sau un servitor al acestuia. Nici macar sa cititi nu stiti. De Moise nu am spus nimic. Il apreciez. In schimb il dispretuiescu pe vindutul, coruptul si traseistul politic TANASE STELIAN: Un om fara rusine si fara demnitate. Dupa doua zile de SORIN AVRAM si de DRAGOS PATRARU cu audiente la genunchiul broastei o minima decenta l-ar fi obligat sa isi dea demisia.
 • Mălămurește și penime cineva cine este această Tovarășă Livia Pilă Arealizat ceva emisiuni pela TVR de tot își dă cu părerea pe mai toate siteurile.
 • Mai Liviutza, scuteste-ne cu frustrarile tale de guvernarici. Ai pareri despre orice. Le stii pe toate mai ceva ca Ceauseasca. TVR-ul are nevoie de oameni profesionisti si nu de pitici scandalagii si de pupincuristi politici. Cand mai vorbesti de Moise Guran si de Stelian Tanase urca-te pe un scaunel ca sa pari mai inalta. In schema emisiunilor TVR nu exista loc pentru cameleoni frustrati ca nu mai papa bani publici pentru emisiuni la comanda. TVR-ul nu este Alba ca Zapada ca sa hraneasca pitici agramati. M-ai inteles dragutza ? Salvati piticii !!!
 • Mai ne ramane ca Stelian Tanase sa reintroduca emisiuni de genul Benone Sinulescu sau Liviu Mihaiu. Atunci chiar ca ne facem de ras.
 • Da, cetateana IONELA LITA are ceva vechime in TVR. Nu stie sa faca emisiuni asa ca a fost promovata. Acum se gudura pe linga Tanase.

Trimite un comentariu