Skip to main content

Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, daţi în judecată de un blogger pentru că i-au folosit glumele în matinalul ZU

 
buzdu-si-morar_041
buzdu-si-morar_041

Bloggerul Radu Valentin Băzăvan, groparu.ro, îi acuză pe matinalii de la Radio ZU, Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, că i-ar fi furat poantele, anunţă Click.ro. „Am muncit mult, iar ei, în două minute, mi l-au furat. Au făcut trafic, au câştigat popularitate, şi-au însuşit pe nedrept munca mea”, a declarat Radu Valentin Băzăvan, pentru sursa citată.

Publicitate

El le-a făcut plângere penală, la poliţia din Cluj, pentru încălcarea dreptului de autor, conform art.141 din Legea 8 /1996, infracţiunea care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. În acest an, Băzăvan a aflat, că dosarul întocmit a fost clasat. Acesta a înaintat apoi o acţiune la Judecătoria Sectorului 1 împotriva celor doi. „Am făcut o plângere împotriva ordonanţei de clasare şi aşteptăm un răspuns. Vom cere şi daune morale pe parte civilă”, a spus avocatul bloggerului, Cosmin Suciu.

Vizată este o postare din 2011 a bloggerului groparu.ro, care ar fi fost folosită de mai multe ori în glumele matinalelor de la Radio ZU - Sloganele judeţelor din România.

Contactaţi de Click, Buzdugan a spus că fiecare e îndreptăţit să ceară ce vrea, în timp ce Morar a declarat: „Să se pronunţe instanţa, iar noi o să ne supunem legii. Azi e ziua mea, nu vreau să mă gândesc la lucruri urâte.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • LxF LxF
    @Eva: Când "share-uiesti" pe FB o poză, asta faci - dai share la o poză și se vede automat sursa. Da, oamenii normali dau share. Că tu probabil downloadezi poza ca dup-aia să o uploadezi ca fiind creația ta, e cu totul altă poveste.
  • ROBU ROBU
    Nu o citesti pe naiba ! Bai Emile, si tu esti destept. Suntem prea multi in tara asta.
  • Dani Dani
    Nu va suparati, care este legatura dintre Simina Tache si ideea de gluma? Puteti veni cu probe materiale ca Simona Tache a produs glume? Multumesc!
  • pontanacu pontanacu
    Inca o dovada ca pestele de la cap se'mpute! Cat timp tara este condusa de un plagiator, secondat de un alt plagiator in izmene si mai "prolific", iar Parlamentul, organul legislativ suprem al tarii, este plin de non valori, se pune intrebarea: De ce nu ar fura cei 2? Daca mai marii tarii nu patesc nimic cand copiaza, de ce s-ar jena buzdugan si morar? Mai ales ca activeaza intr-un trust in care copiatul (de la concurenta) este principala strategie de business. Nu numai ca nu patesc nimic, dar sunt si multi(e) care le gasesc scuze, care mai de care mai penibile.
    Poate ca lumea nu ar fi reactionat daca ar fi fost o acuzatie izolata, dar aici nu este cazul, cei 2 sunt renumiti de ani buni pentru aceste practici.
    Daca le ascultati emisiunea, este simplu sa va dati seama de poantele copiate: sunt singurele inteligente si din acest motiv par atat de artificiale rostite de cei 2.
  • gica gica
    Cei doi fac bani furand cu buna stiinta , este o mica dierenta
  • ștefan ștefan
    Cînd citești revista presei citezi și sursa ps și din ce am aflat dosarul afost clasat de pe pagina de Facebook a Simonei Tache.
  • Emil Emil
    Bineinteles ca n-o citesti! Inventezi tu, ca sa-ti justifici banii. Altfel ramai doar patron la taxi Pelicanu. Iei poantele dintr-un loc si le transporti in alta parte, nu-i asa, Buzdu?
  • PUBLICITATE PUBLICITATE
    Apa de ploaie. Descopar uraciosi pe succesul unora. Indiferent din ce parte vin ei, aia care au succes. Se intampla in radio sa primesti fel de fel de emailuri de la foarte multi ascultatori. Informatia poate sa fie la a zecea mana. Nu mai sti sursa. O citesti au ba ? Hai sa fim seriosi si realisti. Si inca ceva. Nu mai fiti invidiosi pe aia care castiga 20.000 de euro pe luna. Ca altfel semanati a loseri.
  • eva eva
    Ti s-a intamplat si sa share-uiesti pe facebook o poza, un citat fara sa mentionezi sursa?
  • Greuceanu Greuceanu
    parafrazand sloganul lor:
    #furam
    #casaNEfiebine
  • Unu Unu
    Eu zic ca la toti care ii apara pe furaciosii astia de mai sus ar trebui sa le fure cineva telefonul si sa le publice pozele lor pe net. Sau chiar pe siteul Zu ca sa faca misto aia doi de ei si sa rada poporu' .sa vad daca mai sint de acord cu asta. In tara in care ne-am invatat sa furam a inceput sa para normal ca unii sa foloseasca munca altora si sa faca bani de pe urma ei si sa aiba salarii mari doar pt ca au notorietate mai mare obtinuta uneori necinstit. Pariez ca Buzdugan fura si rugaciunile pe care le face pe facebook ca sa dea bine la popor :) altfel un om atat de credincios nu vad cum ar putea sa fure chiar idei sau poante care nu sint ale lui.
  • Mbm Mbm
    Revista presei se face cu citarea sursei, nu pretinzand ca ideea iti apartine.

    Cat despre cei doi mameluci de la ZU... asta le e nivelul, asta le e stilul. Probabil ca se asteapta ca acele persoane care urmaresc Kamikaze, Catavencii sau (pe vremuri) Carcotasii sau Guerilla nu asculta si gunoaie gen Morning Zu

    Mi s-a intamplat acum cativa ani sa citesc miercuri dimineata Kamizake in taxi si peste cateva minute sa aud una din glume la minunatii de la Zu
  • alina alina
    Sa dam in judecata toti realizatorii de orice din Romania. Aia care (mai) fac revista presei, in orice forma ar fi ea, platesc drepturi de autor? Daca maine ma folosesc de vorbele unei persoane publce la TV platesc drepturi de autor?
    Vad situatia asa:
    1, Groparu cauta atentie
    2.Aia de la ZU vorbesc pe limba publicului si au audienta (asta e publicul, oricat am vrea sa ne dam rotunzi). Cat timp vor face asta, hipsterii le vor fi hateri. Sunt o nisa dar vor sa fie mainstream. Nu reusesc, au frustrari, lovesc in cine pot.
  • Alex Alex
    Altul care caut reclama pe seama altcuiva. In plus, nu vad nicio gluma in articolul ala. Stupid
  • geo geo
    Înțelege ce vrei...sau cât te duce capul.
    Să înțeleg că ești de acord ca unul să ia și să folosească pe siteul lui pozele altora...sau nu interesează...punctele de suspensie nu te lasă să dormi, la ora asta.

Trimite un comentariu

sus