Skip to main content

Digi24, singurul post amendat în cazul Colectiv, cere revizuirea sancțiunii

 
Digi24, singurul post amendat în cazul Colectiv, cere revizuirea sancțiunii

Digi 24 cere CNA să revizuiască amenda pe care a luat-o acum o săptămână, prima din istoria stației RCS. Postul Digi 24 a cerut Consiliului Național al Audiovizualului, printr-o adresă, reanalizarea amenzii pe care televiziunea de știri a primit-o pe 12 noiembrie pentru o abatere dintr-o știre despre cazul Colectiv, potrivit informațiilor Paginademedia.ro.

Publicitate

Digi 24 a fost singurul post de știri amendat de CNA pentru Cazul Colectiv. România TV a luat doar o somație, iar în cazul celorlalte canale de știri forul a considerat că nu s-au încălcat prevederile audiovizuale.

Ce sa întâmplat în ședința CNA?

Amenda de 10.000 de lei, prima din istoria postului, a fost motivată de CNA cu "lipsa informării corecte" şi pentru că nu au fost verificate informaţiile prezentate într-o scrisoare a unui presupus martor al tragediei din clubul Colectiv, document apărut iniţial pe site-ul HotNews.ro. În scrisoare, martorul critica dur modul de organizare al forțelor de intervenție. 

Reamintim că pe 12 noiembrie CNA a analizat modul în care televiziunile au reflectat cazul Colectiv, în perioada 30 octombrie - 2 noiembrie. 

Tot atunci, forul audiovizual a dat câte o somație publică posturilor România TV și Kanal D pentru insistența cu care au prezentat imagini cu rudele victimelor. 

CNA nu a mai avut din 12 noiembrie ședințe în care să analizeze emisiuni, întrucât în ultimele două săptămâni s-a desfășurat concursul de frecvențe radio.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Dacă tot s-au făcut schimbări în țara asta, de ce nu schimbăm și membrii CNA? Se știe că acest consiliu numit politic protejează televiziunile abjecte.
  • Daca CNA acorda licente radio Antenei 3 (si inchide ochii de atatia ani la valul de ura si minciuni care se revarsa zi de zi de pe acest post) nu e nici o surpriza ca s-a trezit deontologia in ei cu DIGI 24. Ce penibil...

Trimite un comentariu