Skip to main content

Filaj la Tolontan în noaptea dezvăluirilor despre ISU. Tolo: s-a întamplat la fel în Gala Bute

 
Filaj la Tolontan în noaptea dezvăluirilor despre ISU. Tolo: s-a întamplat la fel în Gala Bute
tolontan 2

Publicitate

Jurnalistul Catalin Tolontan a fost subiectul unui filaj noaptea trecuta, cand GSP publica faxul ce demonstra ca Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta stia de Clubul Colectiv.

Locuința jurnalistului de la GSP a fost filată, după cum Cătălin Tolontan a declarat pentru Paginademedia.ro. "S-a întâmplat la fel atunci cînd lucram la ancheta din Gala Bute", spune Tolontan.

Ce s-a întâmplat ieri?

Cătălin Tolontan, pentru Paginademedia.ro:

"Stiam de existența unui fax trimis de emagic către ISU prin care instituția era înștiințată că la Clubul Colectiv se va organiza un eveniment în septembrie. Ieri am cerut o poziție oficială de la IGSU legată de acest fax. Am fost și la sediul lor, dar nu ne-au primit.

Seara, în jurul orei 22.00, am început să primim de la ISU tot ce solicitasem în ultima săptămână. La ora 23.45 am primit confirmarea că ISU a primit acel fax care demonstra că știau de Clubul Colectiv și ne-am apucat de ediția specială."

Ancheta de acum din cazul Clubului Colectiv vizează și DGIPI, serviciul de informații al Ministerului de Interne ai cărui oameni, potrivit jurnaliștilor de la GSP, au beneficiat de sponsorizările de la asociațiile pompierilor. 

"Un vecin a vrut să îi fotografieze. Au plecat"

Tolontan continuă:

"Am ajuns acasă după ce am terminat ediția, la ora trei noaptea. M-a oprit un vecin: tocmai am vrut să fotografiez doi oameni ca supravegheau locuința, mi-a zis. Erau doi, o femeie și un bărbat. Vecinul meu s-a dus în casă să ia telefonul și s-a întors să îi fotografieze. Când l-au observat, s-au urcat într-o mașină - un Renault albastru și au plecat."

La fel s-a întâmplat și în altă situație. Tolontan:

"Exact la fel s-a întâmplat cand anchetam Gala Bute. Tot o femeie și un bărbat au filat casa mai multe zile la rând. Mi-au spus vecinii.

Am și scris atunci că am fost urmariti de o structura a statului roman. Un om din sistem ne-a spus ca s-a lucrat un dosar, ca eu și Mirela Neag am fost filati si ca, atunci cand au vazut ca nu este nimic s-a renuntat, după cateva luni."

La vremea respectivă, jurnalista Mirela Neag a povestit că a fost ținta unui incident suspect: pe o alee îngustă, o mașină s-a apropiat amenințător de jurnalista de la Gazeta Sporturilor.

„Nu vrem să ne victimizăm, dar e singura noastră modalitate de a ne apăra, relatând ceea ce se întâmplă”, a mai spus Tolontan. 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu