Skip to main content

Dragoş Pătraru, despre somaţia de la CNA: “Eu cred că sunt membri care nu înţeleg foarte bine limba română”

 
Dragos Patraru, Starea natiei
Dragos Patraru, Starea natiei

“Eu cred că printre membrii CNA există oameni care nu înţeleg foarte bine limba română”, a declarat pentru Paginademedia.ro Dragoş Pătraru, despre somaţia primită de la CNA. “Şi nu este prima dată când observ acest lucru”, a continuat el.

Publicitate

De ce această reacţie a lui Dragoş Pătraru?

TVR a primit azi o somaţie de la CNA pentru că realizatorul Starea Naţiei ar fi spus despre Martorii lui Iehova că ar fi “un cult religios criminal”.

Dragoş Pătraru, pentru Paginademedia.ro:

Eu nu am spus că acel cult este unul criminal. Eu am spus că “dacă un cult religios le interzice medicilor în anul 2015 să salveze de la moarte un pacient, acel cult religios este criminal. Aşadar, de ce finanţează statul criminali?”

Ca să ne înţelegem mai bine. Eu când spun “Dacă domnul Jucan, membru CNA, nu ştie cât fac 1+1, înseamnă că dl. Jucan e prost”, am spus cumva că dl. Jucan e prost?"

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gheorghe Gheorghe
    Toate comentariile rautacioase si jignitoare la adresa Martorilor lui Iehova sunt facute de persoane cu prejudecati,care nu au studiat si punctul lor de vedere bazat pe biblie.Gasiti pe internet(cine vrea)opinii ale unor medici renumiti,care recunosc beneficiile refuzului sangelui,si care practica acest tratament nu doar in cazul M.Iehova .In SUA doar sunt peste100 spitale care nu mai folosesc transfuziile de sange,si nu sant atat de multi Martori incat doar ei sa fie tratati in ac.spitale Cautati pe net orasul Englewood,New Jersey,SUA.Aici armata americana cu cativa ani buni in urma a investit peste 1 milion $,intr-un spital in care militarii sa fie tratati fara Transfuzii de sange.Oare sefii Pentagonului sunt prosti,sunt criminali,sunt martori ai lui Iehova alegand aceasta optiune?greu de crezut.Asadar cand facem astfel de afirmatii categorice sa ne informam in prealabil nu de pe strada,ci la persoane in cunostinta de cauza.
  • Ioan Sarcinschi Ioan Sarcinschi
    Andrei,felicitări ești bine documentat și bine ai argumentat!
  • Andrei Andrei
    De ce ne numim „Martorii lui Iehova“?

    Mulţi cred că Martorii lui Iehova sunt o religie nouă. Totuşi, cu peste 2 700 de ani în urmă, slujitorii singurului Dumnezeu adevărat au fost numiţi „martorii“ săi (Isaia 43:10–12). Până în 1931, noi am fost cunoscuţi ca „Studenţi în Biblie“. Dar de ce am adoptat numele „Martorii lui Iehova“?

    Acest nume arată cine este Dumnezeul nostru. Potrivit manuscriselor antice, numele lui Dumnezeu, Iehova, apare de mii de ori în Biblie. În multe traduceri, acest nume a fost înlocuit cu titluri precum Domnul sau Dumnezeu. Totuşi, adevăratul Dumnezeu i s-a făcut cunoscut lui Moise sub numele său propriu, Iehova, spunând: „Acesta este numele meu pe veşnicie“ (Exodul 3:15). Astfel, el s-a deosebit de toţi dumnezeii falşi. Suntem mândri că purtăm numele sfânt al lui Dumnezeu!

    Acest nume arată care este misiunea noastră. Mulţi oameni din vechime, începând cu Abel, un om drept, au depus mărturie despre credinţa lor în Iehova. De-a lungul timpului, din acest ‘nor mare de martori’ au făcut parte Noe, Avraam, Sara, Moise, David şi alţii (Evrei 11:4—12:1). Aşa cum cineva depune mărturie la tribunal în favoarea unei persoane nevinovate, tot aşa noi suntem hotărâţi să facem cunoscut adevărul despre Dumnezeul nostru.

    Urmăm exemplul lui Isus. În Biblie, Isus este numit „martorul fidel şi adevărat“ (Revelaţia sau Apocalipsa 3:14). El însuşi a spus că ‘a făcut cunoscut numele’ lui Dumnezeu şi a continuat ‘să depună mărturie despre adevărul’ privitor la Dumnezeu (Ioan 17:26; 18:37). Prin urmare, adevăraţii continuatori ai lui Cristos trebuie să poarte numele lui Iehova şi să-l dezvăluie altora. Martorii lui Iehova se străduiesc să facă acest lucru.
  • Andrei Andrei
    Buna Iustin Da evreii nu foloseau si nu pronuntau numele Iehova cel putin din doua motive: În opinia unora, acest nume nu trebuie folosit pentru că în prezent nu se mai cunoaşte pronunţia lui iniţială. Având în vedere că în ebraica veche cuvintele se scriau fără vocale, nu se ştie cu exactitate cum erau pronunţate în timpurile biblice literele YHWH. Însă ar putea fi acesta un motiv ca să nu folosim numele lui Dumnezeu? În timpurile biblice, numele „Isus” se pronunţa, probabil, „Ieşua” sau „Iehoşua”, însă nimeni nu are certitudinea că aceasta era pronunţia. Totuşi, astăzi oameni din întreaga lume rostesc numele lui Isus în diverse moduri, aşa cum se obişnuieşte în limba lor. Deşi nu ştiu cum se pronunţa acest nume în secolul I, ei nu se reţin să-l folosească. Dacă ai merge într-o altă ţară, ai constata, probabil, că şi numele tău se pronunţă diferit în altă limbă. În concluzie, faptul că nu ştim cum se pronunţa în vechime numele lui Dumnezeu nu este un motiv să nu-l folosim.Un alt motiv pentru care unii au scos numele lui Dumnezeu din Biblie are legătură cu o veche tradiţie evreiască. Mulţi evrei susţineau că numele divin nu trebuia pronunţat niciodată. Această tradiţie are la bază, după cât se pare, o interpretare greşită a unei legi din Biblie, care spune: „Să nu foloseşti în mod nedemn numele lui Iehova, Dumnezeul tău, căci Iehova nu-l va lăsa nepedepsit pe cel ce foloseşte numele său în mod nedemn” (Exodul 20:7).

    Această lege interzicea folosirea numelui divin într-un mod greşit, însă nu interzicea folosirea lui într-un mod plin de respect. Scriitorii părţii ebraice a Bibliei (numită de unii „Vechiul Testament”) au fost toţi bărbaţi fideli care au aplicat Legea dată de Dumnezeu israeliţilor din vechime. Ei au folosit de multe ori numele lui Dumnezeu. De exemplu, numele divin a fost inclus în numeroşi psalmi, care erau cântări de laudă intonate de mulţimi de închinători ai lui Iehova. În plus, Iehova Dumnezeu le-a poruncit slujitorilor lui să-i cheme numele, iar cei fideli au respectat această poruncă (Ioel 2:32; Faptele 2:21). Aşadar, creştinii din prezent nu se reţin să-l folosească în mod respectuos, aşa cum a făcut cu siguranţă şi Isus (Ioan 17:26).Traducătorii care au înlocuit numele divin cu diverse titluri sunt vinovaţi de o mare greşeală. Procedând astfel, ei au făcut ca Dumnezeu să pară o forţă inaccesibilă şi impersonală, deşi Biblia îi îndeamnă pe oameni să cultive ‘o prietenie strânsă’ cu El (Psalmul 25:14). Gândeşte-te la un prieten apropiat. Ai putea să-l consideri un prieten apropiat dacă nici măcar n-ai şti cum îl cheamă? În mod asemănător, cum ar putea să se apropie oamenii de Dumnezeu dacă nu ştiu cum îl cheamă? În plus, cei ce nu folosesc numele lui Dumnezeu nu cunosc semnificaţia deosebită a acestui nume. Dar care este semnificaţia numelui divin?

    Dumnezeu însuşi i-a explicat fidelului său slujitor Moise semnificaţia numelui său. Când Moise l-a întrebat pe Dumnezeu care este numele său, Iehova i-a răspuns: „Eu voi deveni ce voi vrea să devin” (Exodul 3:14). Prin urmare, Iehova poate deveni orice este necesar pentru a-şi duce la îndeplinire scopurile, iar în ce privește creația sa, el poate face să se întâmple orice este nevoie pentru realizarea scopului său.Este evident deci că numele „Iehova” trebuie să apară în Biblie. Faptul de a-l folosi fără reţinere în închinarea noastră şi de a-i cunoaşte semnificaţia ne ajută să ne apropiem de Tatăl nostru ceresc. In rest sunt de acord cu tine noi consideram ca Isus este fiul lui Dumnezeu EL NU este Dumnezeu Isus nu a pretins niciodată că este egal cu Dumnezeul Atotputernic. El a spus: „Tatăl este mai mare decât mine“ (Ioan 14:28).O zi buna sa ai!
  • Iustin Iustin
    Martorii lui Iehova spun ca Iisus este fiul lui Dumnezeu dar NU si ca EL este Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat cum spunem noi in Crez. Insasi denumirea lor e improprie caci evreii nu pronunta acest nume al lui Dumnezeu ci il numesc Adonai Elohim adica Domnul Dumnezeu. Elohim este de fapt Dumnezeu la plural asa cum masmerim (cuie) e pluralul lui masmer (cui). Asa ca Adonai Elohim inseamna Domnul Dumnezei. Iar tetragrama IHVH vocalizata Iehovah inseamna ,,Eu sunt cel ce sunt'' numele spus de Dumnezeu lui Moise cand l-a trimis sa-i scoata pe evrei din robia egiptenilor.
  • Andrei Andrei
    Draga Eu# este parerea ta si ti -o respect dar consider ca judeci gresit acest cult religios si ai prejudecati si eu gindeam astfel despre Martorii lui Iehova in trecut dar am discutat cu ei si mi-am dat seama ca tot ce se spune despre ei este neadevarat m-a impresionat insa faptul ca ei raspundeau cu ajutorul Bibliei la orice intrebare poate ar fi bine sa incerci sa discuti cu Martorii cind vor veni la usa ta si sa nu crezi tot ce ai auzit sau ai citit despre MartoriI lui Iehova pe internet de multe ori mass media si internetul dezinformeaza in loc sa informeze si nu prezinta faptele in intregime ci doar jumatati cum ca ei nu cred in Isus dimpotriva ei cred ca Isus este fiul lui lui Dumnezeu si ca Biblia este Cuvantul inspirat al lui Dumnezeu (2 Timotei 3:16,17 )Citeva articole de pe site-ul oficial al Martorilor lui Iehova care sper sa te ajute in continuare mi-ar placea sa le citesti:https://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/sunt-martorii-o-secta/ https://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/lucrare-finantata/https://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/schimbat-biblie-convingeri/https://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/nu-o-sectahttps://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/biblie-martorii-lui-iehova/https://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/convingeri-martorii-lui-iehova/ O zi buna sa ai! mediteaza la aceste articole si trage tu concluzia Și nu uita fiecare este liber sa creada ce doreste si sa aleaga cel mai bun tratament medical medical alternativ care nu implica folosirea singelui asta este o chestiune de constiinta astfel incat sa nu incalce porunca Bibliei "De a ne abține de la sange (Faptele 15:28,29)
  • Fane Fane
    Traim in era tehnologiei daca ai o problema cu telefonul mobil mergi la service cu el,daca ai o problema medicala sau ai nevoie de un consult medical mergi la spital sau clinica.daca refuzi tratamentul medical este treaba ta.poti sa mergi in africa sa te traezi este treaba ta ,dar sa nu aiba de suferit si alti dupa tine.
  • Eu Eu
    #Andrei , Martorii lui Iehova sunt infintati pe minciuna , au modificat biblia dupa bunul plac , au profetit sfarsitul , plus multe alte erezii , aia nu este o religie , este o secta doctrinara , in care membri lor trebuie sa cotizeze cu bani lunar .... Satana
  • Ionelgigle Ionelgigle
    @vivi
    Ba tu ai o problema mai ales daca pacientul e copilul unor idioti care ii refuza ajutorul medical.
    Iar CNA, ..... aste e in loc de toate cele cateva mii de injuraturi frumoase.
  • Fane Fane
    Cultul religios martori lui iehova nu are autoritatea de a interzice unui membru al sau sa refuze sau sa accepte o transfuzie de sange .este o decizie personala nu te obliga nimeni.aceal om a semnat o directiva de a refuza transfuzia de sange personal in deplinatatea facultatilor mintale.nu puteau nici parinti nici o alta autoritate sa treaca peste decizia ei.eu personal sunt membru al acestui cult ,si am un copil ,daca as fi pus in fata unei astfel de situati as accepta cel mai bun tratament poentru copilul meu si as ruga medici sa faca ce cred ei ca este mai bine pentru copilul meu sau oricine_altcineva
  • Andrei Andrei
    Dragi comentatori as propune sa va informati mai bine despre acest cult religios si convingerile lor de pe site-ul lor oficial iata un articol care trateaza chiar subiectul transfuziilor de pe site-ul lor oficial https://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/de-ce-nu-accepta-martorii-transfuzii/ din pacate unii oameni au prejudecati fata de Martorii lui Iehova deoarece sunt inforrmati din surse care nu sunt demne de incredere poate unii nici au discutat vreodata cu Martorii lui Iehova dar ii critica dind crezare chiar la tot ce se scrie pe internet despre Martorii lui Iehova oameni care nu au vizitat nicioadata site-ul lor oficial www. jw.org pentru a se informa despe convingerile Martorilor lui Iehova cultul religios Martorii lui Iehova este inregistrat legal in orice tara din lume chiar eu personal sunt Martor al lui Iehova Somatia este justificata deorece s-a facut discriminare In cazul tragediei de la Colectiv tot respectul pentru rudele si apropiatii celor care au murit atunci dar tot s-au efectuat transfuzii de singe dar din pacate nu toti au putut fi salvati si din pacate au decedat 63 de persoane transfuziile de singe implica si unele pericole la fel si in cazul acelei tinere nimeni nu a putut garanta ca va trai daca i se face transfuzie in plus ea singura a decis si a prezentat si o directiva medicala in care se explica clar de ce ea nu accepta transfuzia fiecare martor are la indemina aceasta directiva O seara buna!
  • zaharia zaharia
    Succes în continuare, și nu luați în seamă. Adevărul totdeauna doare. Felicitări și tineti-o tot așa.
  • Cornel Cornel
    Nu te lasa influentat, mergi mai departe, putini au flerul tau, eu te apreciez !.
  • vivi vivi
    T
  • vivi vivi
    Da ai o problema!pt ca pacientul facea parte din cult si deci e dreptul lui sa aleaga. Tu, daca te crezi destept indeplinesti singura conditie in a fi prost! Guristi de astia de doi bani umplu tara cu balega desteptaciunii ,lasind impresia ca sunt dumnezei. Prostia ucide, desteptaciunea e ambalajul ei , televiziunea , sistemul de indobitocire!

Trimite un comentariu

sus