Skip to main content

Irina Radu, noul şef al TVR, astăzi, în direct la PaginademediaLive

 
Irina Radu
Irina Radu

PAGINADEMEDIA LIVE. Irina Radu, validată azi ca preşedinte director general al TVR, vine astăzi în studioul PaginademediaLIVE.

Publicitate

Interviul va fi transmis în direct, mâine, începând cu ora 13.00.

Care sunt variantele de redresare a Televiziunii Publice? Care sunt planurile pentru următoarea perioadă? Ce se întâmplă cu cei 2.400 de angajaţi?

Interviul PaginademediaTV va fi transmis din studioul Mindopoly.

Vezi şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • betacam betacam
    @danu ...unde"public service"este un concept legal,aplicat obligatoriu si canalelor private!Chiar crezi ca cei de la Pro Tv ar transmite in locul emisiunii lui Maruta,emisiunea dedicata tatarilor din Romania,sau la Antena1 in locul lui Capatos ai vedea emisiunea in limba slovaca?Am dat ca exemplu doua emisiuni de la Pro si Antena care se bucura de o mare audienta datorita inaltului caracter educativ si cultural atat de apreciat de catre publicul telespectator.
  • maria maria
    deci, pesedeii au gistigat si de data aceasta! peneleii raniti in orgoliu sunt deja pe faras si asta ma bucura cel mai mult, eu sunt o votanta de dreapta dar de data asta ma bucur foarte tare ca peneleii au ajuns atit de ridicoli cu monica ghiurco, cum so sustii pe duduia monica cind duduia era foarte suparata ca varanul securist voiculescu a fost condamnat si dud la puscarie? dumneaei marea jurnalista"independenta" platita din banii poporului a participat cu voiosie la mascarada facuta de *** *** pentru securistul pscarias voiculescu.
  • danu. danu.
    Dar, totuși, pentru puțină culoare interviului iată câteva întrebări:

    (1). În contextul actual media european, global, (mai) este nevoie astăzi de un serviciu public de televiziune în România? Britanicii încep să cam strâmbe din nas când aud de bugetul BBC și de nou-renovatul sediu Broadcasting House (un miliard de lire în cap, un scandal public!). Francezii încep să strâmbe din nas când aud de veșnica (re)organizare -deja prea costisitoare- a Radio France și France Télévisions: la ce bun să mai existe și mai ales plătită, mai ales în contextul existenței unei rețele naționale de 26 (douăzeci și șase!) de canale tv cu recepție gratuită (TNT)?

    (2). Dacă „da, este nevoie”, atunci de ce ar trebui să fie TVR singura și unica opțiune? Doar din rațiuni „istorice”? De ce nu ar fi ca în Regatul Unit și țările nordice, de exemplu, unde „public service” este un concept legal aplicat obligatoriu și canalelor private (un procent din emisiuni sunt reglementate și subvenționate în baza acestui „serviciu public”).

    (3). Dacă s-ar aplica și la noi acest concept de „public service” televiziunilor private, cum ar reacționa TVR dacă ProTV sau Antena1 s-ar înscrie în EBU și ar obține drepturile pentru Eurovision Song Contest în următorii ani? (întrebare în contextul controversei TVR - EBU - ProTV).
  • danu. danu.
    Nu am o problemă cu noul PDG al TVR în ceea ce privește „legalitatea” numirii sau votării (sunt alții mai competenți decât mine să se ocupe de asta la Curtea Constituțională sau în contencios administrativ).

    PDG sau nu, Irina Radu este totuși membru al Consiliului de Administrație al TVR din partea PSD - partidul cu cele mai multe locuri în Consiliu (3 titulari și 3 supleanți), partidul care are toate șansele să obțină majoritatea parlamentară în toamnă... să mai continui? A mai fost și director general interimar. Din aceste motive invitația la PaginaDeMedia Live pare cât se poate de ok.

    Doar că, sincer, nu am nicio curiozitate să o urmăresc. Știu ce va spune și cum o va spune. Am urmărit audierile în Comisia de Cultură (la votul de acu' o lună). Am urmărit punctele de presă cu domnia sa de pe culoarele Parlamentului și aparițiile în cadrul „Săptămânii TVR” - campania de sensibilizare a plătitorilor de taxa radio-tv. Nu a spus nimic nou. Grija principală a fost, este și va fi păstrarea unei „păci sociale” în interiorul TVR. Și atât. Dacă Guvernul va da niște bani în plus, poate o să se facă și niște emisiuni. Dacă nu, o să se dea reluări. Și atât.
  • Horea Horea
    "Irina Radu, noul șef al TVR, mâine, în direct la PaginademediaLive"

    Am considerat "Paginademedia" ca o SERIOASA sursa de stiri din acest domeniu al mediei.
    Cum puteti ACUM sa cădeti atat de rapid intr-o asemenea capcană psd-ista si sa o recunoasteti pe respectiva ca "noul sef" al TVR?
    Cine a facut propunerea ca Irina Radu sa fie sefă a TVR-ului? Cine?
    Propunerea trebuie sa plece de la CA al TVR. Or acest Consiliu a VOTAT democratic cu totul altceva!

Trimite un comentariu

sus