Skip to main content

Liana Stanciu, despre iureşul creat pe online: Nu m-am gândit niciodată la aceste interpretări

 
Liana Stanciu
Liana Stanciu

“Nu m-am gândit niciodată la aceste interpretări”, a declarat pentru Paginademedia.ro Liana Stanciu, după iureşul creat în online de petiţia pentru schimbarea Constituţiei.

Publicitate

Liana Stanciu, pentru Paginademedia.ro:

“Toată această poziţie sprijină ideea de familie. De opt ani merg prin spitale, de doi ani merg la un centru de plasament, am văzut ce înseamnă copii fără părinţi, care nu ştiu ce înseamnă mamă şi tată.

De aceea am spus că eu cred că un copil are nevoie de tată şi de mamă.”

Paginademedia.ro: Interpretarea a fost că nu eşti de acord cu căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Nu pentru asta militez eu, ci pentru o soluţie pentru copiii abandonaţi, pentru copii cu probleme, pentru copiii care nu au familie şi nu sunt doriţi, a spus Liana Stanciu.

Eu nu am spus nici că sunt în stânga, nici că sunt în dreapta. Nu am spus aceste lucruri, nu sunt ale mele, nu le gândesc şi nu le simt.

Înainte de discuţia cu Liana Stanciu, reamintim că realizatoarea emisiunii Arte, carte şi capricii (totdată preşedintele Asociaţiei Părinţi pentru ora de religie) a declarat public că susţine iniţiativa Coaliţiei pentru familie, care a depus la Parlament trei milioane de semnături pentru revizuirea Constituţiei, astfel încât familia să fie definită ca alcătuită din bărbat şi femeie.

Declaraţia Lianei Stanciu, pentru Paginademedia.ro:

Liana Stanciu: Toată această poziţie sprijină ideea de familie. De opt ani merg prin spitale, de doi ani merg la un centru de plasament, am văzut ce înseamnă copii fără părinţi, care nu ştiu ce înseamnă mamă şi tată.

De aceea am spus că eu cred că un copil are nevoie de tată şi de mamă.

Paginademedia.ro: S-a interpretat…

Liana Stanciu: Nu eu am dat această interpretare. Nu m-am gândit niciodată la aceste interpretări. Este un subiect care mă răneşte profund.

Îmi doresc să trăiesc într-o ţară în care copiii să nu sufere după lucrurile pe care le fac adulţii. E prea multă suferinţă.

Reacţiile au fost dure pe Facebook. Se poate înţelege că prin includerea ideii de mamă şi tată ca familie se limitează căsătoriile între persoane de acelaşi sex?

Eu nu am spus asta. Ceea ce am spus eu este, cum am precizat, că un copil are nevoie de mamă şi de tată. Şi mai mult decât orice, de iubire. De la asta am pornit.

Ai fost acuzată de homofobie…

Eu nu am spus nici că sunt în stânga, nici că sunt în dreapta. Nu am spus aceste lucruri, nu sunt ale mele, nu le gândesc şi nu le simt.

Nu am spus nimic şi nu am susţinut nimic din acele lucruri.

Mi-am făcut suficient rău cu povestea asta, care a fost făcută cu cele mai bune intenţii. Voi continua să ajut, fără să fac publice aceste lucruri, cum s-a întâmplat şi până acum.

Interpretarea a fost că nu eşti de acord cu căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Nu pentru asta militez eu, ci pentru o soluţie pentru copiii abandonaţi, pentru copii cu probleme, pentru copiii care nu au familie şi nu sunt doriţi. Treaba mea este să contruiesc ceva pentru ei.

Consider că nu am făcut nimic ca să lezez pe cineva. Un copil are nevoie de tată şi de mamă. Pentru mine a fost un şoc ce s-a întâmplat.

Îmi pare rău că asta s-a înţeles. Repet: sunt lucruri pe care nu le-am spus, nu lea-m simţit, nu le gândesc şi nu sunt ale mele.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    http://www.petitieonline.com/signatures/pozitia_oficiala_a_tvr_fata_de_angajatul_sau_liana_stanciu/
  • Darles Charwin Darles Charwin
    Oameni ca *** dar se considera sfinti. Doar asa isi pot cara muntele de stupiditate care-i apasa in spinare.
  • Radu Radu
    Bravo Liana ! Fa abstractie de troli.
  • NATA NATA
    Daca tot merge dna Stanciu prin spitale si orfelinate, de ce nu este de acord ca acesti copii sa aiba o familie, indiferent daca e cu "mama si tata", "mama si mama", "tata si tata". Eu sunt convinsa ca in oricare dintre aceste medii este mai bine decat la casa de copii unde sunt batuti, flamanzi, violati si aruncati pe strada la 18 ani.
  • George George
    Cata lasitate... Adica ceri specificarea in constitutie ca soti=barbat+femeie, dar declari acum ca nu esti impotriva casatoriilor intre homosexuali... Ba mai mult, spui ca nu ai lezat pe nimeni...

    Si ca lipsa de logica sa fie pana la capat: de opt ani ajuti copiii prin spitale si nu mai vrei sa vezi copii fara familie, asa ca actiunea cea mai normala e sa ceri modificarea constitutiei ca sa defineasca soti=barbat+femeie. Ca si cum prin spitale ai fi ajutat doar copii fugiti din familiile de homosexuali de care e plina Romania...

    Urat caracter!
  • Livia Livia
    Dna Stanciu, sunt siderata sa citesc explicatiile dvs. E ca si cand ati sustinut ceva cu care, iata, se pare ca nu sunteti de acord. Vreti sa va hotarati totusi? Vorba dlui Florin, de ce nu sustineti imbunatatirea legislatiei pentru adoptii? ca acolo e de fapt buba, nu in ce sex au mama si tata. De ce nu sustineti imbunatatirea legislatiei impotriva violentei asupra copiilor?
  • irisa irisa
    :((( foarte adevarat!
  • Richeleu Richeleu
    Sunt diverse demersuri care vizeaza legea adoptiilor in care doamna este implicata si nu numai aceasta lege. Tu Florin ce demersuri ai initiat?
  • Florin Florin
    Si de ce nu initiaza un demers care sa vizeze legea adoptiilor?

Trimite un comentariu

sus