Skip to main content

Pro TV, la un pas să semneze pentru meciurile Euro 2016

 
Pro TV, la un pas să semneze pentru meciurile Euro 2016

Meciurile de la Campionatul European, la un pas de a fi difuzate de Pro TV. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Pro TV a ajuns la o înţelegere pentru opţiunea free-to-air la Euro 2016, eveniment la care România va juca primul meci, contra Franţei. Deocamdată, contractul nu este semnat.

Publicitate

Contactaţi de Paginademedia.ro, oficialii Pro TV nu au comentat informaţia.

Dolce Sport, operat de Telekom, deţine toate drepturile pentru toate partidele de la Euro 2016. Doar opţiunea free-to-air, ceea ce înseamnă cele mai importante meciuri din competiţie, mai era disponibilă.

Din informaţiile Paginademedia.ro, în urmă cu aproximativ o lună vânzătorul drepturilor de difuzare de la Euro 2016 - firma CAA Eleven - a transmis televiziunilor din România că s-a închis licitaţia şi că în România nu va fi opţiunea free-to-air.

Ulterior acestui anunţ, au venit cu oferte Pro TV, dar şi RCS&RDS (cu postul Digi24). Digi 24 este în lista must carry, ceea ce înseamnă că toţi cabliştii (nu şi operatorii DTH) sunt obligaţi să îl includă în grila de programe. În final, doar Pro-ul ar fi rămas în joc, potrivit informaţiilor paginademedia.ro.

Paginademedia.ro a scris despre varianta Euro 2016 la Pro TV încă de acum două săptămâni, aici. La momentul respectiv, Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV, nu a comentat informaţia.

Ce înseamnă opţiunea free-to-air:

- Cel mai bun meci al zilei

- Toate meciurile României

- Toate meciurile din sferturi

- Semifinalele

- Finala

Euro 2016 se va desfăşura în perioada 10 iunie - 10 iulie 2016

Ţara noastră va face parte din grupa A alături de Franţa, Elveţia şi Albania. Primul meci al Euro se va disputa chiar pe 10 iunie, între România şi Franţa.

Despre o posibilă înţelegere Pro TV pentru difuzarea meciurilor de la Euro 2016 a scris şi Sportpesurse.ro.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Mă îndoiesc că Telekomul va reuși să își acopere investiția pentru Euro 2016...dacă chiar a costat 35 milioane de euro. Are un număr destul de mic de abonați, creșterea este nesemnificativă, audiențele sunt departe de așteptări iar veniturile din publicitate limitate. Desigur, este o investiție cu bătaie lungă, ne vor spune cunoscătorii fenomenului...
  • Adi Adi
    ,,zic si eu,, poate nu stiai dar Protv nu este in.must carry tocmai ca sa poata lua bani de la cablisti! Ai voie sa ghicesti de unde iau cablistii banii ca sa umfle conturile Protv!
  • zic si eu zic si eu
    Mile,
    Nu inteleg care-i problema ta? I-a impiedicat cineva pe Intact/kanal D sa liciteze? TVR nu l-am mentionat deoarece in acest caz FtA este un nonsens : Liber la retransmisie, dar cu romanul obligat la plata.
    Din perspectiva mea ( ca si a celor cca. 5 milioane abonati dolce& rds) Pro este în continuare FtA. Eu nu am platit suplimentar pentru ProTv după ce aceștia au cerut bani pentru retransmisie. Pentru comparatie, taxa Tv sunt obligat sa o platesc, că TVR e free to Air:)
    Iar dacă generalistele FtA din Romania nu au bani să cumpere CE 2016, eu cred ca interesul românilor (ca si al firmei care comercializeaza drepturile Tv pt CE) este ca meciurile să fie văzute de cât mai multă lume. Și cum poate fi acest lucru îndeplinit mai bine dacă nu prin transmiterea lor de către postul cu cea mai mare audienta?
    Oare de ce imi amintești prototipul romanului "de bine", ala care se bucură dacă moare si capra vecinului? Dacă ai tăi (Intact) nu pot transmite, ii " blastemi" si pe concurenti, poate da cineva un ordin să le interzică cumpărarea drepturilor. Risc sa afirm ca te-ai califica cu brio pentru un personaj caricaturizat de "Las Fierbinți":))
  • claudiuu claudiuu
    Dolce a achizitionat tot pachetul meciuriilor de la Euro 2016 pentru suma de 35 de milioane de eurooo
  • Doru Doru
    Atunci, "mile", te invit sa pleci "in tarile normale".
  • mile mile
    doru , tu intelegi ca in tarile normale tv generaliste sunt gratuite , nu trebuie sa platesti nimic , de aceea au reclame , doar la noi e plin de hotie
  • Doru Doru
    "Silviu", nu e vorba ca lucrez la o firma de cablu sau nu... Ce, pentru o paine nu dai bani ? Dar de, asa e invatat tot romanul... Vrea totul gratis.
  • Andrei Daniel Andrei Daniel
    Cred ca ar fi cea mai buna varianta pt noi ca telespectator.
  • Danny Danny
    Foarte bine ar fi, daca tot inteleg ca trebuie oferita o optiune si marii mase a telespectatorilor, nu doar abonatilor unei companii de cablu, ca si la Champions League, atunci sa fie oferita celui care ofera mai mult si poate asigura conditiile cele mai bune de vizionare.
  • Florin Florin
    free to air are insemnatate zero in Romania. ce conteaza e acoperirea si cred ca Protv e a doua televiziune ca acoperire dupa tvr1. doar antena1 poate sta mai bine.
  • Silviu Silviu
    Ce Doru lucrezi la o companie de cablu? vrei bani de la noi? du-te si ***Exista optiunea asta FTA in toata lumea cu un scop doar in Romania nu mai exista televiziune la care sa aibe acces toti ,nu mai exista alternativa la tv prin cablu,doar romanii nu au alta optiune decat sa semneze contracte abuzive cu firmele de cablu.Si acum mai mergeti cu minciuna si pe la UEFA si forurile europene.
  • Tudor Tudor
    Mai sunt doar cateva canale Free To Air in Romania si Pro Tv nu este unul dintre ele.
  • Doru Doru
    "mile": "pt ca pro tv este la fel ca dolce , cu plata" Ce "mile", nu ai bani ? Oricum, nu ma intereseaza daca Pro TV difuzeaza sau nu meciuri din Euro 2016. Norocul meu ca sunt pe Dolce de aproape 2 ani si jumatate.
  • mile mile
    geo , eu vreau sa fie legal, ei vand la doua tv cu plata , este ilegal , pt ca pro tv este la fel ca dolce , cu plata , tu sti ce inseamna free to air , ei le dau doar pt ca nu le vrea nimeni
  • geo geo
    Mile, știu, ție îți pare rău ori de câte ori se pomenește de Pro TV. Dacă Pro TVul va reuși să transmită câteva meciuri de la Euro 2016 ne vei spune că o va face pentru imagine, că nu își recuperează investiția, că sportul nu aduce audiență și că nu prezintă interes ptr A 1 care, oricum are public preponderent feminin. Zi-le Mile, nu le mai ține în tine...

Trimite un comentariu

sus