Skip to main content

DIN VINA CNA. Radioul Antenei 3 nu poate fi lansat la un an după ce a obținut licență

 
DIN VINA CNA. Radioul Antenei 3 nu poate fi lansat la un an după ce a obținut licență
Sursa foto: Hepta

Situație fără precedent la CNA. Antena 3 a câștigat o frecvență radio pentru București, însă nu o poate folosi. De ce? Forul audiovizual nu a eliberat-o încă. CNA, prins într-un labirint legislativ din cauza frecvenței 106,2 (care a aparținut City FM), din București, pe care Antena 3 a câștigat-o cu un an în urmă și pe care urma să fie lansat un post de radio de știri.

Frecvența în cauză, care a aparținut Radio City până în iulie 2013, este încă în litigiu, iar CNA nu a putut să dea Antenei 3 documentul de acordare a licenței. 

Publicitate

Reprezentantul departamentului juridic a spus în ședința de astăzi că s-ar putea da o decizie pe această speță cel mai devreme în ianuarie 2017. 

Radu Călin Cristea, membru CNA, către reprezentanții Antenei 3: „E o confuzie, ca să folosesc un temen blând, la care dumneavoastră nu sunteți parte. Vreau să înțelegeți că în mod public ne asumăm o situație care vă creează dumneavoastră un disconfort și poate că nouă ne creează un disconfort și mai mare, dar să sperăm că în formula pe care o cunoaștem cu toții, și care a fost revalidată puțin mai devreme de colegul nostru de la juridic, lucrurile intră într-o linie dreaptă și linia dreaptă nu poate să fie lungă. Așa cum merg lucrurile, vom repara oarecum ceea ce dintr-un moment mai complicat s-a ajuns la o greșeală, o eroare pe care o reparăm din mers și toată lumea va fi mulțumită.”

Cazul frecvenței Antenei 3 a ajuns astăzi pe ordinea de zi a CNA deoarece în curând se împlinește un an de la acordarea licenței, iar potrivit legislației, radioul fie este lansat, fie se cere o prelungire a termenului de intrare în funcțiune. 

Doar că membrii CNA au avut o problemă în a interpreta legile după care funcționează instituția. Nu poate vota o prelungire a termenului de intrare în funcțiune deoarece, licența fizică nu a fost eliberată radiodifuzorului. 

Radu Herjeu, membru CNA, a rezumat cel mai bine speța, o declarație ce reflectă și degringolanda din CNA: „Să presupunem că mai stăm un an și instanța nu o să dea o decizie. Situație în care noi ce o să facem? Noi va trebui să retragem o licență pe care nu am dat-o niciodată, iar dânșii vor pierde o licență pe care nu au folosit-o pentru că noi nu le-am dat-o. Noi prelungim acum un lucru, pe care, dacă îl prelungim, la anul va trebui să-l retragem, dacă se ajunge până acolo.”

Discuția pe subiect s-a încheiat cu o amânare până la momentul când instanța va da o decizie în speța CNA - Radio City, care între timp a ajuns în insolvență. Când? Cel mai devreme, ianuarie 2017. 

CONTEXT. 

Pe 24 noiembrie, CNA organizează un concurs de frecvențe radio, la care sunt puse la bătaie mai multe frecvențe, printre care și două de București. Una a mers la Guerrilla, iar cealaltă la Antena 3 pentru proiectul 3FM (detalii, AICI)

Câteva săptămâni mai târziu, pe 15 decembrie, un membru CNA dezvăluia problema cu frecvența câștigată de Antena 3. Nu putea fi eliberată deoarece licența respective era în litigiu. Fostul proprietar Radio City a contestat în instanță retragerea licenței, iar procesul era încă în curs. Valentin Jucan, cel care a adus problema în fața membrilor CNA a și propus anularea acordării frecvenței către Antena 3.

„Antena 3 nu are absolut nicio vină aici. La fel ca toți radiodifuzorii, Antena 3 a participat la un concurs pe care CNA l-a organizat. Faptul că Antena 3 este în această situație este din cauza CNA, a modului în care CNA funcționează.

Am aflat săptămâna trecută că absolut toate licențele acordate în concurs au fost semnate de doamna Laura Georgescu, cu o excepție: Licența 106,2. La fel de bine putea fi Guerrillla. Nu are legătură cu Antena 3 această problemă ci cu ce se întâmplă în interiorul CNA.”, povestea Jucan, în urmă cu un an presei. (pe larg AICI)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu