Skip to main content

Radu Herjeu, membru CNA, explică amenda pentru intoxicarea Anonymous

 
Radu Herjeu, membru CNA, explică amenda pentru intoxicarea Anonymous
Radu Herjeu

Pe scurt, pentru că CNA nu a fost suficient de dur în cazul maimuțelor de la Radio ZU, postul România TV a luat doar 30.000 de lei amendă pentru filmulețul atribuit Anonymous, și difuzat vineri, chiar înaintea alegerilor, de postul controlat de omul de afaceri Sebastina Ghiță. 

Explicația a venit din partea lui Radu Herjeu, membru CNA și cel care a propus sancțiunea,  pe blogul personal: „În momentul în care un derapaj foarte grav, precum manifestarea xenofobă și rasistă a celor doi moderatori de radio a fost tratată cu indulgență de colegii mei, neluând decât 20.000 de lei amendă, mi se pare incorect ca pentru fapte cu gravitate similară sau puțin mai mare, să se dea o sancțiune mult mai dură”.

Herjeu face referire la cazul moderatorilor Radio Zu care au făcut mai multe glume rasiste la adresa congolezilor, numindu-i maimuțe. Subiectul a fost pe masa CNA, Herjeu a propus 50.000 de lei amendă, însă forul a votat o sancțiune de 20.000 de lei

Publicitate

„De când sunt în CNA, am respectat cu sfințenie două lucruri: legea și un set de reguli unitare, echilibrate și corecte de evaluare, pe care le am nu de ieri de azi. Una dintre ele spune că sancțiunile trebuie să fie egale la fapte similare. Și proporționale cu greșeala. (...) Pe de altă parte consider că trebuie să existe o scală a gravității încălcărilor legii. Sigur, fiecare membru și-o are pe-a lui, dar eu încerc să fiu consecvent cu mine însumi.”, a mai precizat Radu Herjeu.  

Cazul filmulețului difuzat de România TV, atribuit Anonymous și în care se menționa că în spatele accidentului de la Colectiv ar fi fost Soroș, a fost aspru taxat în mediul online, și 35 de plângeri au ajuns la CNA. Forul audiovizual a discutat cazul astăzi, în ședință publică, iar doi membri au venit fiecare cu câte o propunere: Dorina Rusu a propus oprirea emisiei timp de 10 minute, iar Radu Herjeu, 30.000 de lei amendă. A doua variantă a fost și cea care a adunat cele mai multe voturi (șase). 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Logica acestui individ nu ne dezamăgește niciodată. Deci s-a stabilit un etalon al amenzilor - acesta fiind O SINGURĂ ediție a unui matinal de RADIO care se adresează în principal adolescenților! - iar de acum toate propunerile de amendă vor trebui să se raporteze la respectiva sancțiune. În cazul de față ne facem că nu vedem "the big picture", nu vedem cum s-a comportat respectiva televiziune pe toată perioada campaniei și ne facem că nu înțelegem de ce s-a difuzat o asemenea mizerie cu două zile înainte de niște alegeri, ca nu cumva să se supere Buzdu & Morar.

    Cetățene Herjeu, dacă tot îți asumi rolul unui judecător care trebuie să aplice legea în litera ei, să știi că există și noțiunea de „individualizare a pedepsei”. Apropo, unde ai lucrat tu în ultimii 5 ani?

Trimite un comentariu