Skip to main content

SURPRIZA sfârşitului de an. Discovery reintră pe reţeaua RCS

 
SURPRIZA sfârşitului de an. Discovery reintră pe reţeaua RCS

UPDATE. Canalele care intră în grila RCS vor fi Discovery, TLC, E! Entertainment, Cinemax 2, Discovery HD şi HBO 2 HD.

Publicitate

După patru ani de absenţă, posturile Discovery revin în reţeaua RCS, dar şi pe platforma DTH Digi. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, e o chestiune de zile până când posturile vor fi din nou în reţeaua RCS, atât pe cablu, cât şi pe DTH.

Contactaţi de paginademedia.ro reprezentanţii Discovery nu au comentat informaţia, iar cei ai RCS&RDS nu au putut fi contactaţi până la ora publicării acestei informaţii.

ISTORIA CONFLICTULUI. RCS&RDS a scos Discovery Channel din grila DTH Digi în ultima săptămână din noiembrie 2012 după ce a expirat contractul de retransmisie. RCS&RDS a refuzat să-l mai prelungească, precizând că Disocvery este de trei ori mai scump decât alte canale similare, „în condiţiile în care postul are o audienţă de 1%”. Pe 1 decembrie posturile Discovery au ieşit şi din reţeaua de cablu. Principalele posturi ale Discovery, Discovery Channel şi Animal Planet, au fost înlocuite la momentul respectiv cu BBC Entertainment şi Digi Animal World. Ulterior, în locul Discovery Channel, RCS a introdus History, care a avut o creştere importantă de audienţă graţe acestei mutări.

Decizia celor de la RCS&RDS a atras un val de proteste în mediul online. A fost lansată şi o petiţie online care a atras, la momentul respectiv, peste 30.000 de semnături. Discovery a trimis la sediul central al RCS&RDS cutiile cu petiţii însă compania a refuzat să primească coletul, după cum paginademedia.ro a scris la momentul respectiv, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristi Cristi
    Este 10 ianuarie, iar Discovery ID + Discovery World emit în continuare la Telekom, cu subtitrare în limba română, deși se anunțase că, începând cu 1 ianuarie, nu vor mai fi disponibile în România. Pe site-ul Discovery România se găsește programul acestor posturi pentru următoarele două săptămâni.
  • Mick Mick
    Thor
    29.12.2016 @ 16:17
    Adevărata surpriză e faptul că se închide port.ro din ianuarie - furnizor pentru EPG-ul tuturor marilor operatori TV, pentru programul TV Mania și al celorlalte ghiduri TV tipărite care mai apar.

    Se pare că nu s-a închis. Oricum s-ar fi anunțat din timp.
  • alex2 alex2
    @Genius: daca o sa cauti interviuri cu ea o sa vezi ca face programul. Se lauda si cu modificarea grilei Discovery pentru a o face mai atractiva pentru femei, in stilul postului lor TLC.
  • Tudor Paniță Tudor Paniță
    Au intrat o pare parte din canalele in discutie. Eu nu am gasit Discovery HD.
  • Alinca777 Alinca777
    Au intrat -30 dec
  • Genius Genius
    Alex2, e canal creat particularizat pe Romania la un pret de 1 cent pe abonat. Neamtu si Englezu care dau poate 50 de centi pe abonat vad cu totul altceva. Ada Roseti se ocupa de vanzari, publicitate etc, nu ea face programul.
    La fel e History Channel, fara nicio legatura cu istoria
    Sau HBO care da filme Romanesti... s-a lansat parca cu 5 dolari pe luna si acum e 2...
  • alex2 alex2
    Cine isi mai aminteste ce programe bune avea Discovery pana sa ajunga sefa madama chimista Ada Roseti, autointitulata critic de film??? Nimeni...
  • mile mile
    mai romani , in romania aceste au rating foarte mic , ce va agitati atata , ori este , ori nu este , romanii prefera divertismentul
  • Genius Genius
    Paricioclea, mare dreptate ai ! Asta am spus si eu ! Digi World-urile si Life sunt cu 1000 ani lumina peste Discovery. Sa-I dea Dumnezeu sanatate lui Zoli Teszari ca a scos Discovery !
    De ce le reintroduce ? Probabil au conditionat retransmisia Eurosporturilor sa fie si Discovery. Discovery cele mai jenante de fapt. Discovery Travel & Living a fost scos din Romania de ani buni, Discovery World dispare de la 1 ianuarie. Discovery Science e mai scump la fel si Animal. Asa ca au creat o varianta pentru Romania sa fie si la noi sigla pe ecran. La fel cum e History care nu are treaba deloc cu istoria - vezi Razboiul Depozitelor, Asii Amanetului.... Vorbim de History Channel, nu de Viasat. Aia e altceva.
    De accord si cu Cristi.
  • meowing meowing
    @Parcioclea - Fals. Sunt f multumit de DigiLife.
  • Parcioclea Parcioclea
    Digi Life , Digi World , Digi Animal World sunt la ani distanta peste canalele Discovery .
    Dar niste bieti abonati la Romtelecom nu au cum sa stie asta , ai au doar o oferta inferioara .
  • Ene Florian Ene Florian
    ASADAR....PROMOVATI CULTURA FRATILOR!!!...NU MAI BAGATI SLOGANUL:"ASA CERE PUBLICUL"!!!...IN RITMUL ASTA...TARA VA FI PLINA DE..."MAREANI"INCOLONATI SPRE CABINELE DE VOT! !!
  • Ene Florian Ene Florian
    TOATE IDIOTENIILE,INCULTURA,KITCHUL,SUNT PROMOVATE PE TOATE POSTURILE,FALSE VALORI AGRAMATE SI INCULTE SUNT MEDIATIZATE!!!..IMBECILIZAREA ESTELA EA ACASA!!!..UITATI-VA CE "***" SUNT SI ACUM DE REVELION...CICA "STARURI".....VAI DE MAMA NOASTRA!!!
  • claudiuu claudiuu
    Am sunat la Rcs si mi-au zis ca pana sambata la pranz programele vor fii in toate retelele de cablu digital al Rcs
  • Cristi Cristi
    O surpriză ar fi fost dacă reveneau cu toată oferta Discovery, inclusiv Discovery Science (SD+HD), Animal Planet (SD+HD), ID Xtra (SD+HD) și DTX HD. Dar asta ar fi fost deja prea mult pentru RCS&RDS, companie care oferă cea mai slabă ofertă TV de pe piață - comparativ cu iNESTV, Telekom sau UPC. Prin Discovery RO/Discovery Showcase HD, pachetul Eurosport disponibil în continuare și Antena 1 HD + Antena 3 HD cei de la RCS&RDS s-au asigurat pentru un timp în rândul abonaților. Tot legat de acest subiect, Discovery ID și Discovery World emit și acum la Telekom. Interesant de văzut cu ce vor fi înlocuite de la 1 ianuarie.

    @Thor Am prins și eu anunțul acela de pe port.ro astăzi. Spuneau că, începând cu 1 ianuarie 2017, site-ul nu va mai fi disponibil în România. Acum văd că nu mai apare.

Trimite un comentariu

sus