Skip to main content

VIDEO. Vocea României+X Factor=Eurovision. Doi foşti concurenţi de talent-show-uri vor merge la Eurovision 2017 la Kiev

 
Sursa forto: TVR
Sursa forto: TVR

Vocea României şi X Factor au dat candidaţii la Eurovision. Ilinca feat. Alex Florea au câştigat Selecţia Naţională Eurovision 2017 şi vor reprezenta România la Kiev cu piesa „Yodel It”.

Publicitate

Ilinca a fost concurentă la Vocea României 2014, în echipa Loredanei. Alex Florea a fost concurent la X Factor în 2014, iar un an mai târziu a concurat la Vocea României.

Piesa câştigătoare a primit 10.377 de voturi de la public, în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Cei 10 finalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision au primit, în total, 31.694 de voturi.

Câştigătorii Eurovision România 2017 au primit şi un cec de 5.000 de euro. Cu această sumă cei doi vor pregăti reprezentaţia de la finala internaţională.

„Mulţumim TVR pentru tot suportul pe care ni l-a oferit până acum. Avem ocazia să continuăm acest vis frumos cu ajutorul Televiziunii Române. Le mulţumim telespectatorilor care ne-au votat şi sperăm să-i facem mândri. La Kiev îi vom reprezenta pe toţi cei care au fost în această seară în finala Eurovision”, au spus Ilinca şi Alex Florea, câştigătorii Eurovision România.

Mihai Trăistariu, care a mai reprezentat România la Eurovision, a ieşit pe locul al doilea, cu piesa "I Won't Surrender", primind 5.201 voturi de la telespectatori. Pe locul al treilea s-a clasat trupa Instinct, cu melodia "Petale", cu 3.063 de voturi.

Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România, a declarat:

„Sunt sigură că cei doi tineri ne vor reprezenta frumos la Kiev şi vom yodeli împreună în această familie a Eurovision. Urmează pentru noi o perioadă încărcată în care vom pregăti spectacolul de la Kiev. Sunt foarte mulţumită de întreaga organizare, dar şi pentru că studioul TVR a fost o sală plină de emoţie şi bucurie - cred că acesta este cel mai important lucru."

Cine sunt cei care vor reprezenta România la Eurovision 2017:

  • Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni şi studiază muzica de la 7 ani. A participat la festivaluri prin ţară şi treptat au apărut şi rezultatele. La 14 ani a concurat la X Factor, ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live. La 16 ani trece prin experienţa Vocea României, ajungând până în semifinale alături de Loredana. Apoi a participat alături de antrenoarea ei în turneul naţional şi a colaborat cu mai multe instituţii de cultură din ţară: Filarmonica Iaşi, Opera Română Cluj, Teatrul Dramatic Braşov.
  • Alex Florea a început să cânte de la vârsta de 16 ani. Mihai Trăistariu l-a îndreptat atunci către o şcoală de muzică şi apoi către festivaluri. În prezent, Alex este masterand al Facultăţii de Arte, Secţia Teatru a Universităţii Ovidius Constanţa. A încercat cu fratele său la X Factor în 2014, dar au fost rivali, iar în 2015 a cunoscut succesul şi la Vocea României.

Melodia pe care Ilinca şi Alex Florea o vor cânta la Eurovision 2017, la Kiev

Ilinca la audiţiile Vocea României:

Alex Florea la X Factor

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vlad Vlad
    Cristi Hai sa nu ne certam! Piesa din punct de vedere compozitional a fost cea mai complexa si cea mai grea de interpretat! Frustrarea oamenilor ca tine imi este fix indiferenta! Acceptati un rezultat ! Un fleac.. I-am ciuruit! Suntem cea mai buna echipa si meritam din plin castigul!
  • Iuli Iuli
    Audienta premiera 2K1 si finala Mireasa pentru fiul meu de sambata? Si Vocea vs. iUmor
  • Cristi Cristi
    C-au votat-o românii într-un număr foarte mare, nu e nicio surpriză pentru mine. E doar o altă piesă tipică pentru ceea ce prinde acum, o lălăială care atrage și-ți rămâne-n minte, nimic mai mult. După “Zaleilahleilahleilah” din 2012, era cazul să ne reprezinte și-un “Yodeleiuhuhuhu” în 2017. Adevărata surpriză a fost, însă, atunci când toți cei 5 membri ai juriului au decis să acorde punctajul maxim acestei piese! TOȚI. Chiar atât de perfectă să fi fost? Să nu fi observat nimeni cum îl bate engleza pe tip sau cum o dă tipa în urlete după minutul 2.00? Nici măcar scăpările de voce de pe alocuri? Sau poate n-au vrut să și-i pună pe cei de-acasă în cap?

    În altă ordine de idei, favoriții mei din lista celor 10 au fost Instinct. Piesă bună, voci bune, prezență scenică bună, mesaj bun, emoție transmisă cu succes. După 11 mesaje respinse și 3 apeluri cu ton ocupat, am reușit, în ultimele 15 minute, să înregistrez votul. Mi s-a părut destul de ciudat și momentul în care a trebuit să se aleagă câștigătorul respectivei mașini pusă în joc de sponsorul Cotnari, prezentatoarea Iuliana Tudor punând-o pe Ilinca să aleagă un număr de la 1 la 6.000 (motivând că acela este totalul celor care și-au exprimat opțiunea de vot). Conform tabelului afișat de TVR pe ecran, s-au înregistrat un total de 31.694 de voturi pentru toți artiștii. Acum na, poate doar cei cu “Yodeleiuhuhuhu” au fost aleși...

    Până una alta...
    https://www.youtube.com/watch?v=Wzt5fpoOlC8
  • palink palink
    Ilinca si la X-factor la 14 ani http://www.monitorulcj.ro/actualitate/56991-eurovision-2017-va-reusi-clujeanca-ilinca-bacila-sa-aduca-trofeul-in-tara#sthash.qXj5M7Ox.dpbs
  • Vlad Vlad
    Au fost de departe cei mai buni! M-am bucurat sa ma ocup de grupul lor de sustinere si de coordonarea a mii de oameni! In sfarsit o piesa care e de top 5 la Kiev! La pariuri suntem deja pe 5! La Kiev for face cu siguranta o figura frumoasa!
  • an an
    alex florea a fost si la Romanii au talalent, chiar dinainte de a fi la XFactor:
    2013:
    https://www.youtube.com/watch?v=jj2_UrNaLwU
    2015:
    https://www.youtube.com/watch?v=Fnqe5UBNTY4

Trimite un comentariu

sus