Skip to main content

Emilia Şercan, despre momentul Eugenia Vodă: „Am simțit că atitudinea și tonul întrebărilor fuseseră menite să mă transforme într-o impostoare”

 
Emilia Şercan, despre momentul Eugenia Vodă: „Am simțit că atitudinea și tonul întrebărilor fuseseră menite să mă transforme într-o impostoare”
Emilia Şercan şi Cătălin Tolontan, în emisiunea "Profesioniştii"

"Nu vreau să mă justific scriind acest text, ci vreau să povestesc simplu, fără nuanțe, ce a dus la momentul în care am clacat în emisiunea "Profesioniștii". Reacția mea a fost suma unor sentimente de toate felurile, amestecate, acumulate în ani", a spus Emilia Şercan, într-un text publicat pe platforma Pressone.

Publicitate

Emilia Şercan a vorbit public pentru prima dată după momentul din emisiunea "Profesioniştii", când a părăsit platoul emisiunii după ce a fost întrebată de perioada în care a lucrat la Realitatea TV, partonată atunci de Sorin Ovidiu Vîntu. 

"Am simțit că atitudinea și tonul întrebărilor fuseseră menite să mă transforme într-o impostoare. Ca ziarist cu 20 de ani de experiență, știu că adresezi interlocutorului o întrebare dificilă chiar la începutul unui interviu atunci când vrei să-l destabilizezi emoțional sau psihic", a spus Emilia Şercan.

Jurnalista a spus că în momentul în care a fost întrebată de perioada Realitatea TV, aceasta era deja "într-un iureș de sentimente, care atinseseră toate palierele și registrele emoționale".

În timpul înregistrărilor pentru emisiunea "Profesioniştii", a cerut de câteva ori ca filmarea să fie oprită pentru a-şi reveni, însă realizatoarea Eugenia Vodă a refuzat, scrie Emilia Șercan.

Eugenia Vodă i-a adresat Emiliei Şercan mai multe întrebări despre familia sa, care nu au mai apărut la montaj însă, potrivit jurnalistei. 

"Realizatoarea a făcut referire la sărăcie, trăgând concluzia că, dacă familia mea avea șase membri și locuiam în trei camere la bloc, eram săraci. Iar întrebarea care m-a descumpănit a fost dacă aveam cărți. Parte din aceste întrebări au fost tăiate la montaj."

Emilia Şercan a vorbit despre o altă remarcă a Eugeniei Vodă, tăiată de asemena la montaj, care a produs "oroare" pentru aceasta.

Moderatoarea a invocat o replică dintr-un film al lui Mircea Daneliuc, parafrazată de jurnalistă: "Ca femeia din filmul lui Daneliuc, care băga degetele în priză ca să aibă orgasme, tu, ca să ai satisfacții profesionale, iei scalpul unor oameni puternici"

"La această afirmație, în ochii mei s-a citit oroare, iar realizatoarea a zis că nu trebuie să spun ceva. Nu știu dacă aș fi putut răspunde în vreun fel la o asemenea atrocitate. Această secvență a fost tăiată la montaj", a spus jurnalista de investigaţii. 

"Am vrut să-mi dau demisia de la Realitatea la circa trei luni după ce mă mutasem în trust". De ce nu şi-a dat demisia?

Emilia Şercan:

"Reușisem să conving, deja, vreo 20 de oameni să se alăture Departamentului de Investigații pe care îl conduceam și simțeam că port o responsabilitate pentru acest lucru. Îi convinsesem să lase niște joburi stabile la Evenimentul zilei, la România liberă, la Gândul, la Jurnalul Național, Antena 1, TVR, ca să mi se alăture."

Textul integral, pe Pressone

Citeşte şi:

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu te-au transformat intrebarile intr-o impostoare pentru ca erai deja. Vantu ti-a inchis gura cu 8500 de euro pe luna. Daca stiai cu ce se mananca televiziunea un invitat cand a pus piciorul in studioul TVR trebuia sa stie ca totul, dar absolut totul e ON THE RECORD! Nu te mai victimiza degeaba, iar daca ai rate e vina ta ca n-ai fost in stare sa-ti dramuiesti banii aia curati pe care ii castigai!

Trimite un comentariu