Skip to main content

Emilia Şercan, despre momentul Eugenia Vodă: „Am simţit că atitudinea şi tonul întrebărilor fuseseră menite să mă transforme într-o impostoare”

 
Emilia Şercan şi Cătălin Tolontan, în emisiunea "Profesioniştii"
Emilia Şercan şi Cătălin Tolontan, în emisiunea "Profesioniştii"

"Nu vreau să mă justific scriind acest text, ci vreau să povestesc simplu, fără nuanţe, ce a dus la momentul în care am clacat în emisiunea "Profesioniştii". Reacţia mea a fost suma unor sentimente de toate felurile, amestecate, acumulate în ani", a spus Emilia Şercan, într-un text publicat pe platforma Pressone.

Publicitate

Emilia Şercan a vorbit public pentru prima dată după momentul din emisiunea "Profesioniştii", când a părăsit platoul emisiunii după ce a fost întrebată de perioada în care a lucrat la Realitatea TV, partonată atunci de Sorin Ovidiu Vîntu.

"Am simţit că atitudinea şi tonul întrebărilor fuseseră menite să mă transforme într-o impostoare. Ca ziarist cu 20 de ani de experienţă, ştiu că adresezi interlocutorului o întrebare dificilă chiar la începutul unui interviu atunci când vrei să-l destabilizezi emoţional sau psihic", a spus Emilia Şercan.

Jurnalista a spus că în momentul în care a fost întrebată de perioada Realitatea TV, aceasta era deja "într-un iureş de sentimente, care atinseseră toate palierele şi registrele emoţionale".

În timpul înregistrărilor pentru emisiunea "Profesioniştii", a cerut de câteva ori ca filmarea să fie oprită pentru a-şi reveni, însă realizatoarea Eugenia Vodă a refuzat, scrie Emilia Şercan.

Eugenia Vodă i-a adresat Emiliei Şercan mai multe întrebări despre familia sa, care nu au mai apărut la montaj însă, potrivit jurnalistei.

"Realizatoarea a făcut referire la sărăcie, trăgând concluzia că, dacă familia mea avea şase membri şi locuiam în trei camere la bloc, eram săraci. Iar întrebarea care m-a descumpănit a fost dacă aveam cărţi. Parte din aceste întrebări au fost tăiate la montaj."

Emilia Şercan a vorbit despre o altă remarcă a Eugeniei Vodă, tăiată de asemena la montaj, care a produs "oroare" pentru aceasta.

Moderatoarea a invocat o replică dintr-un film al lui Mircea Daneliuc, parafrazată de jurnalistă: "Ca femeia din filmul lui Daneliuc, care băga degetele în priză ca să aibă orgasme, tu, ca să ai satisfacţii profesionale, iei scalpul unor oameni puternici".

"La această afirmaţie, în ochii mei s-a citit oroare, iar realizatoarea a zis că nu trebuie să spun ceva. Nu ştiu dacă aş fi putut răspunde în vreun fel la o asemenea atrocitate. Această secvenţă a fost tăiată la montaj", a spus jurnalista de investigaţii.

"Am vrut să-mi dau demisia de la Realitatea la circa trei luni după ce mă mutasem în trust". De ce nu şi-a dat demisia?

Emilia Şercan:

"Reuşisem să conving, deja, vreo 20 de oameni să se alăture Departamentului de Investigaţii pe care îl conduceam şi simţeam că port o responsabilitate pentru acest lucru. Îi convinsesem să lase nişte joburi stabile la Evenimentul zilei, la România liberă, la Gândul, la Jurnalul Naţional, Antena 1, TVR, ca să mi se alăture."

Textul integral, pe Pressone.

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Fan eugenia voda Fan eugenia voda
    Nu te-au transformat intrebarile intr-o impostoare pentru ca erai deja. Vantu ti-a inchis gura cu 8500 de euro pe luna. Daca stiai cu ce se mananca televiziunea un invitat cand a pus piciorul in studioul TVR trebuia sa stie ca totul, dar absolut totul e ON THE RECORD! Nu te mai victimiza degeaba, iar daca ai rate e vina ta ca n-ai fost in stare sa-ti dramuiesti banii aia curati pe care ii castigai!

Trimite un comentariu

sus