Skip to main content

Câţi bani a câştigat Pro din publicitate: Aproape două treimi din toată piaţa TV s-au dus către Pro TV şi posturile din grup

 
Câţi bani a câştigat Pro din publicitate: Aproape două treimi din toată piaţa TV s-au dus către Pro TV şi posturile din grup

Început de an bun pentru Pro TV. Grupul de media prezent în România prin mai multe posturi TV a generat în ţara noastră, în primul trimestru, venituri totale de aproape 39 de milioane de dolari.

Publicitate

Practic, aproape două treimi din toată piaţa de televiziune din România s-a dus către televiziunile din grupul Pro. Cifra este de trei ori mai mare decât a grupului Intact, potrivit estimărilor din raportul CME, care operează Pro TV.

Este o creştere cu 25% pentru grupul Pro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar grosul acestei evoluţii a venit în special din publicitate. Despre ce sumă este vorba?

Paginademedia.ro prezintă date din raportul Central European Media Enterprises:

  • Grupul Pro a atras, numai din reclamă, 28,1 milioane de dolari, potrivit datelor finanaciare pentru perioada ianuarie - martie, prezentate de compania listată la bursă. Alţi 10,1 milioane de dolari au fost veniturile de la cablişti.
  • Conform prezentării pentru acţionarii CME, compania-mamă a Pro TV, grupul de media a atras 61% din publicitatea TV, pe primele trei luni.
  • 20% din publicitatea TV pe primele trei luni a mers la Intact, potrivit estimărilor din raportul CME. Pe baza acestor procente, un simplu calcul ar arăta că grupul Intact a atras în jur de 9,2 milioane de dolari, din publicitate.
  • Pe baza cifrelor din raportul CME, un calcul Paginademedia.ro arată că publicitatea TV în primul trimestru al acestui an a fost în jur de 46 de milioane de dolari, o creştere consistentă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când publicitatea a fost de 36,1 milioane de dolari (potrivit estimărilor).

Reamintim că grupul Pro a operează în România televiziunile Pro TV, Acasă, Acasă GOLD, Pro Cinema, Sport.ro, MTV România şi Pro TV Internaţional.

Intact, grupul concurent, operează Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel şi ZU TV.

Citeşte şi:

RECORD pentru Pro TV în luna martie: cea mai mare audienţă pe comercial de când se măsoară audienţele

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Intact opereaza si Antena International :)

    P.s.: ProTV aduce 80% din venitul grupului Pro, Acasa 10%, iar restul se imparte.

Trimite un comentariu

sus