Skip to main content

AUDIO VIDEO. Liviu Mihaiu, despre întoarcerea la Guerrilla: "e ca și când ai ieși din închisoare"

 

AUDIO VIDEO. “E ca și când ai ieși din închisoare, lumea se uită la tine altfel, mai circumspect”, a spus Liviu Mihaiu, în direct, despre revenirea la Radio Guerrilla, după un an de pauză.

“Și pe stradă, și la microfon, lumea o să aibă o sprânceană ridicată la ceea ce o să zic”, a continuat el.

Publicitate

Liviu Mihaiu:

“Spiritual vorbind, a fost o experiență care m-a îmbogățit foarte mult. M-a făcut să îmi reevaluez relațiile nu numai cu oamenii, ci și cu lumea.

La mine a fost o problemă de imagine, nicidecum de adevăr. Eu am și dat în judecată DNA pe acest subiect. După toată recluziunea mea, pe care am indurat-o, cum se zice, cu smerenie, am dat și DNA în judecată pentru daune morale. E foarte greu să te știi nevinovat și lumea să îți strige pe stradă “La pușcărie, Mihaiule.” Și nu o singură dată, cum mi s-a întâmplat mie.”

Reamintim că Liviu Mihaiu a anunțat că se întoarce la Radio Guerrilla, după un an de pauză. “Ai și hârtie de la DNA, că nu ești urmărit, că nu ai nici măcar calitatea de martor în dosar”, a motivat Mihai Dobrovolschi.

Anul trecut, numele lui Liviu Mihaiu, unul dintre fondatorii Radio Guerrilla, a apărut în dosarul în care Bogdan Olteanu, fost șef al Camerei Deputaților, este urmărit penal pentru trafic de influență. Olteanu ar fi primit mită de un milion de euro, de la Sorin Ovidiu Vîntu, pentru numirea, în 2008, a lui Mihaiu în funcția de Guvernator al Deltei Dunării.

AUDIO VIDEO. Liviu Mihaiu anunță revenirea la Guerrilla în emisiunea lui Mihai Dobrovolschi:

Transcrierea momentului, integral:

Mihai Dobrovolschi: Într-o lume normală, constituțional ai prezumția de nevinovăție. În massmedia, lucrurile sunt altfel, ne uităm peste tot în lume: când există noduri din acestea juridice, să le spunem, sau de imagine, imediat trebuie să protejezi instituția. Acesta a fost motivul nostru.

A trecut un an, a fost o bornă. Plus hârtia pe care ai primit-o de la DNA: că nu ești urmărit, că nu ești nici măcar martor în acest proces. Nu mai stă în picioare ideea că trebuie să stai până se termină procesul. Poate să dureze ani și nu ar fi fair deloc.

Liviu Mihaiu: Mi-a fost foarte greu să stau pe bară, fără radio, fără recunoaștere publică. Pe de a altă parte, spiritual vorbind, a fost o experiență care m-a îmbogățit foarte mult. M-a făcut să îmi reevaluez relațiile nu numai cu oamenii, ci și cu lumea.

La mine a fost o problemă de imagine, nicidecum de adevăr. Eu am și dat în judecată DNA pe acest subiect. După toată recluziunea mea, pe care am indurate-o, cum se zice, cu smerenie, am dat și DNA în judecată pentru daune morale. E foarte greu să te știi nevinovat și lumea să îți strige pe stradă “La pușcărie, Mihaiule.” Și nu o singură dată, cum mi s-a întâmplat mie.

Mă întorc. La Guerrilla m-am născut ca om de radio, acum mulți ani. Dacă nu la Radio Guerrilla, atunci unde.

La Asta la revista presei, nene o să îl rog și pe Sorin Faur să mă ajute să facem azi o revistă a presei a tot ce s-a întâmplat în ultima săptămână.

O să începem ușor, cătinel, cu lucruri care ne-au consacrat, cu Asta la revista presei, nene, și o să continuăm cu o temă, cu revista presei internaționale, cu multe alte subiecte la zi.

Sigur că eu sunt un om de debate, un om care a făcut 27 de ani politică și vreo 12 ani activism ecologic. Sunt un om care se pricepe și la Delta Dunării: una dintre realizările mele de bază a fost interzicerea vânătorii și a pescuitului la sturion.

Char dacă am niște ani de radio, nu am cum să nu am emoții. E ca și când ai ieși din închisoare, lumea se uită la tine altfel, mai circumspect. Și pe stradă, și la microfon, lumea o să aibă o sprânceană ridicată la ceea ce o să zic.

AUDIO VIDEO. Liviu Mihaiu anunță revenirea la Guerrilla în emisiunea lui Mihai Dobrovolschi:

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu