Skip to main content

AUDIO VIDEO. Liviu Mihaiu, despre întoarcerea la Guerrilla: "e ca şi când ai ieşi din închisoare"

 

AUDIO VIDEO. “E ca şi când ai ieşi din închisoare, lumea se uită la tine altfel, mai circumspect”, a spus Liviu Mihaiu, în direct, despre revenirea la Radio Guerrilla, după un an de pauză.

Publicitate

“Şi pe stradă, şi la microfon, lumea o să aibă o sprânceană ridicată la ceea ce o să zic”, a continuat el.

Liviu Mihaiu:

“Spiritual vorbind, a fost o experienţă care m-a îmbogăţit foarte mult. M-a făcut să îmi reevaluez relaţiile nu numai cu oamenii, ci şi cu lumea.

La mine a fost o problemă de imagine, nicidecum de adevăr. Eu am şi dat în judecată DNA pe acest subiect. După toată recluziunea mea, pe care am indurat-o, cum se zice, cu smerenie, am dat şi DNA în judecată pentru daune morale. E foarte greu să te ştii nevinovat şi lumea să îţi strige pe stradă “La puşcărie, Mihaiule.” Şi nu o singură dată, cum mi s-a întâmplat mie.”

Reamintim că Liviu Mihaiu a anunţat că se întoarce la Radio Guerrilla, după un an de pauză. “Ai şi hârtie de la DNA, că nu eşti urmărit, că nu ai nici măcar calitatea de martor în dosar”, a motivat Mihai Dobrovolschi.

Anul trecut, numele lui Liviu Mihaiu, unul dintre fondatorii Radio Guerrilla, a apărut în dosarul în care Bogdan Olteanu, fost şef al Camerei Deputaţilor, este urmărit penal pentru trafic de influenţă. Olteanu ar fi primit mită de un milion de euro, de la Sorin Ovidiu Vîntu, pentru numirea, în 2008, a lui Mihaiu în funcţia de Guvernator al Deltei Dunării.

AUDIO VIDEO. Liviu Mihaiu anunţă revenirea la Guerrilla în emisiunea lui Mihai Dobrovolschi:

Transcrierea momentului, integral:

Mihai Dobrovolschi: Într-o lume normală, constituţional ai prezumţia de nevinovăţie. În massmedia, lucrurile sunt altfel, ne uităm peste tot în lume: când există noduri din acestea juridice, să le spunem, sau de imagine, imediat trebuie să protejezi instituţia. Acesta a fost motivul nostru.

A trecut un an, a fost o bornă. Plus hârtia pe care ai primit-o de la DNA: că nu eşti urmărit, că nu eşti nici măcar martor în acest proces. Nu mai stă în picioare ideea că trebuie să stai până se termină procesul. Poate să dureze ani şi nu ar fi fair deloc.

Liviu Mihaiu: Mi-a fost foarte greu să stau pe bară, fără radio, fără recunoaştere publică. Pe de a altă parte, spiritual vorbind, a fost o experienţă care m-a îmbogăţit foarte mult. M-a făcut să îmi reevaluez relaţiile nu numai cu oamenii, ci şi cu lumea.

La mine a fost o problemă de imagine, nicidecum de adevăr. Eu am şi dat în judecată DNA pe acest subiect. După toată recluziunea mea, pe care am indurate-o, cum se zice, cu smerenie, am dat şi DNA în judecată pentru daune morale. E foarte greu să te ştii nevinovat şi lumea să îţi strige pe stradă “La puşcărie, Mihaiule.” Şi nu o singură dată, cum mi s-a întâmplat mie.

Mă întorc. La Guerrilla m-am născut ca om de radio, acum mulţi ani. Dacă nu la Radio Guerrilla, atunci unde.

La Asta la revista presei, nene o să îl rog şi pe Sorin Faur să mă ajute să facem azi o revistă a presei a tot ce s-a întâmplat în ultima săptămână.

O să începem uşor, cătinel, cu lucruri care ne-au consacrat, cu Asta la revista presei, nene, şi o să continuăm cu o temă, cu revista presei internaţionale, cu multe alte subiecte la zi.

Sigur că eu sunt un om de debate, un om care a făcut 27 de ani politică şi vreo 12 ani activism ecologic. Sunt un om care se pricepe şi la Delta Dunării: una dintre realizările mele de bază a fost interzicerea vânătorii şi a pescuitului la sturion.

Char dacă am nişte ani de radio, nu am cum să nu am emoţii. E ca şi când ai ieşi din închisoare, lumea se uită la tine altfel, mai circumspect. Şi pe stradă, şi la microfon, lumea o să aibă o sprânceană ridicată la ceea ce o să zic.

AUDIO VIDEO. Liviu Mihaiu anunţă revenirea la Guerrilla în emisiunea lui Mihai Dobrovolschi:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sorin Radulescu Sorin Radulescu
    Numai de pacaliciul asta exoftalmic nu mai era nevoie.
  • Livia pila Livia pila
    A și dat iama pe la Tvr la emisiunea lui Cristache. Sinistru personaj acest Mihaiu
    E mai rău ca ții.
  • teodor teodor
    Despre începerea unui nou sezon radio Vacanța nu scrieți că eri au revenit în FM.
  • Florin Florin
    Mai lasati-l pe nea asta si surprindeti-ne si luna asta cu audientele pe iunie pentru stiri, seriale, filme si poate si divertisment, ca si in iunie inca au ramas destule emisiuni pe post.
  • Gogu Gogu
    La puscarie, Mihaiule!

Trimite un comentariu

sus