Skip to main content

GALERIE FOTO. Funeraliile Regelui Mihai, tratate cu decenţă de televiziuni

 
GALERIE FOTO. Funeraliile Regelui Mihai, tratate cu decenţă de televiziuni

GALERIE FOTO. Cele mai impresionante funeralii ale ultimilor 27 de ani au fost tratate cu decenţă de posturile de televiziune.

Publicitate

Toate au difuzat aceleaşi imagini - preluate de la TVR 1, producătorul exclusiv al evenimentului, iar abordarea fiecărui post TV a respectat solemnitatea evenimentului.

Pentru TVR, a fost o mobilizare fără precedent, cu peste 70 de camere şi sute de oameni implicaţi.

Burtierele posturilor au fost sobre: Adio, Majestate!, Rămas bun, Majestate!, Drum bun, Majestate!

Cu decenţă a fost tratată şi ultima parte a funeraliilor: slujba şi înmormântarea de la Curtea de Argeş. Pe lângă toate staţiile TVR, au transmis în direct, potrivit monitorizării Paginademedia.ro, preluând imagini de la TVR: toate posturile de ştiri - Antena 3, România TV, Realitatea TV, Digi 24, B1 TV, dar şi principalele posturi generaliste, Pro TV şi Antena 1.

Solemna procesiune de final (sosirea Trenului Regal la Curtea de Argeş şi slujba din Catedrală) a fost respectată de toate posturile TV care au difuzat funeraliile: puţine cuvinte, mai mult imagini şi fundalul impresionant, cu fanfara pe fundal şi cu marşul funebru.

Momentul final a fost şi el tratat în aceeaşi notă. Transmisiunea postului public s-a întrerupt în momentul în care sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a intrat în necropola regală. Pentru că înmormântarea a avut loc cu uşile închise, doar în prezenţa familiei. Fără urcat pe morminte, fără filmări "exclusive" prin gard, fără imagini din groapă, fără agasarea familiei îndoliate.

Citeşte şi: La ce posturi au urmărit românii funeraliile Regelui Mihai. Funeraliiile Regelui Mihai, oră cu oră. Aproape cinci milioane de români la ultima parte.

GALERIE FOTO. Posturile TV la funeraliile Regelui Mihai.

Citeşte şi: AUDIENŢE. Funeraliiile Regelui Mihai, oră cu oră. Aproape cinci milioane de români la ultima parte. La ce posturi le-au urmărit?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Micu Anton Micu Anton
  As dori sa aflu numele fundalului muzical (digi24) pe durata funeraliilor Regelui Mihai. Multumesc
 • Ioana Ioana
  Audiențele de ieri le găsiți aici:
  http://evz.ro/regele-mihai-funeraliile-regale-audientele-televiziunilor.html
 • teodor teodor
  Constantin Ce ai fumat?
 • jk jk
  Audientele de ieri de la funeralii?Antena 3 tocmai s-a lăudat ca a avut audiențe record,depăsind si televiziuni generaliste
 • Iulian Iulian
  Bravo Tvr ului pentru profesionalism si decentă!
 • Brutus Brutus
  O înmormântare a unui rege impecabilă într-o țară condusă de "niște comuniști " așa cum tot spun unii pe FB.

  Mulți trăiesc într-o lume paralelă. Nu vă mai mințiți copiii. În România nu mai există comunism. Procedați exact cum au facut-o comuniștii când ne-au mințit că regele a fugit cu vagoanele pline cu aur și valori. Tare mă tem că țara asta nu-și va mai reveni.
 • alex2 alex2
  @Constantin: doliu nu inseamna sinucidere in masa sau torturarea intregii populatii. daca nu iti convine, inchizi aparatul. De unde vin oamenii astia....
 • Constantin Constantin
  Pe tv ok dar pe radio ,majoritatea posturilor au difuzat muzica vesela antrenanta nici vorba de doliu național. ...Așa trebuie sa fie ?
 • Alt cineva Alt cineva
  Pentru bunul mers al lucrurilor au contribuit aproape toate televiziunile.
 • mihai mihai
  Bravo Republicii Romania in primul rand! O republica a imormantat un Rege si a organizat totul bine! Comenatii?
 • Cineva Cineva
  Impecabila organizarea si transmisia TVR.
  Bravo armatei! Bravo bisericii! Bravo Tvr !
  Putem fi extrem de buni daca vrem!

Trimite un comentariu

sus