Skip to main content

GALERIE FOTO. Funeraliile Regelui Mihai, tratate cu decență de televiziuni

 
GALERIE FOTO. Funeraliile Regelui Mihai, tratate cu decență de televiziuni

GALERIE FOTO. Cele mai impresionante funeralii ale ultimilor 27 de ani au fost tratate cu decență de posturile de televiziune.

Publicitate

Toate au difuzat aceleași imagini - preluate de la TVR 1, producătorul exclusiv al evenimentului, iar abordarea fiecărui post TV a respectat solemnitatea evenimentului.

Pentru TVR, a fost o mobilizare fără precedent, cu peste 70 de camere și sute de oameni implicați.

Burtierele posturilor au fost sobre: Adio, Majestate!, Rămas bun, Majestate!, Drum bun, Majestate!

Cu decență a fost tratată și ultima parte a funeraliilor: slujba și înmormântarea de la Curtea de Argeș. Pe lângă toate stațiile TVR, au transmis în direct, potrivit monitorizării Paginademedia.ro, preluând imagini de la TVR: toate posturile de știri - Antena 3, România TV, Realitatea TV, Digi 24, B1 TV, dar și principalele posturi generaliste, Pro TV și Antena 1.

Solemna procesiune de final (sosirea Trenului Regal la Curtea de Argeș și slujba din Catedrală) a fost respectată de toate posturile TV care au difuzat funeraliile: puține cuvinte, mai mult imagini și fundalul impresionant, cu fanfara pe fundal și cu marșul funebru.

Momentul final a fost și el tratat în aceeași notă. Transmisiunea postului public s-a întrerupt în momentul în care sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a intrat în necropola regală. Pentru că înmormântarea a avut loc cu ușile închise, doar în prezența familiei. Fără urcat pe morminte, fără filmări "exclusive" prin gard, fără imagini din groapă, fără agasarea familiei îndoliate.

Citește și: La ce posturi au urmărit românii funeraliile Regelui Mihai. Funeraliiile Regelui Mihai, oră cu oră. Aproape cinci milioane de români la ultima parte.

GALERIE FOTO. Posturile TV la funeraliile Regelui Mihai.

Citește și: AUDIENȚE. Funeraliiile Regelui Mihai, oră cu oră. Aproape cinci milioane de români la ultima parte. La ce posturi le-au urmărit?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Audiențele de ieri le găsiți aici:
    http://evz.ro/regele-mihai-funeraliile-regale-audientele-televiziunilor.html
  • Audientele de ieri de la funeralii?Antena 3 tocmai s-a lăudat ca a avut audiențe record,depăsind si televiziuni generaliste
  • O înmormântare a unui rege impecabilă într-o țară condusă de "niște comuniști " așa cum tot spun unii pe FB.

    Mulți trăiesc într-o lume paralelă. Nu vă mai mințiți copiii. În România nu mai există comunism. Procedați exact cum au facut-o comuniștii când ne-au mințit că regele a fugit cu vagoanele pline cu aur și valori. Tare mă tem că țara asta nu-și va mai reveni.
  • @Constantin: doliu nu inseamna sinucidere in masa sau torturarea intregii populatii. daca nu iti convine, inchizi aparatul. De unde vin oamenii astia....
  • Pe tv ok dar pe radio ,majoritatea posturilor au difuzat muzica vesela antrenanta nici vorba de doliu național. ...Așa trebuie sa fie ?
  • Bravo Republicii Romania in primul rand! O republica a imormantat un Rege si a organizat totul bine! Comenatii?
  • Impecabila organizarea si transmisia TVR.
    Bravo armatei! Bravo bisericii! Bravo Tvr !
    Putem fi extrem de buni daca vrem!

Trimite un comentariu