Skip to main content

IN MEMORIAM. Andrei Gheorghe, prin ochii celor care l-au cunoscut

 
IN MEMORIAM. Andrei Gheorghe, prin ochii celor care l-au cunoscut
Foto: Matei Buță

IN MEMORIAM. Andrei Gheorghe, așa cum l-au văzut cei care l-au cunoscut, colegii de breaslă și cei cu care a lucrat. Sau pentru care a lucrat (Sorin Ovidiu Vîntu, fostul proprietar al grupului Realitatea, descrie prima întâlnire cu el).

Publicitate

Un portret din cuvintele culese de la oameni cu care a lucrat direct la începuturile carierei sau cu care s-a intersectat în câteva zeci de ani de meserie. "Se poate să fii cult și să te asculte lumea" (Lucian Mîndruță), "Era genul cu care plecai la drum aiurea" (Liviu Mihaiu), "Putea fi brutal în sinceritatea lui" (Vlad Petreanu).

Andrei Gheorghe s-a stins din viață ieri (luni, 19 martie), în urma unui infarct. Avea 56 de ani. "Vocile bune sunt nemuritoare" (Vali Bărbulescu).

Andrei Gheorghe, așa cum l-au văzut cei care l-au cunoscut și colegii de breaslă:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Au fost actori si oameni mai valorosi ca Gheorghe care n-au beneficiat de aceeasi atentie si atatea laude. Probabil ca oameni d-astia ne trebuie, sa-ti spuna in fata cat esti de pro st sau *** si tu sa-i spui da sefu asa e. Poate asta inseamna sa fii profund liber intelectual. Poate ca ne trebuie un alt sistem de valori daca toti il lauda desi nimeni nu l-a copiat.
  • Este socant ca a murit la doar 56 de ani, si da, chiar m-ar interesa cauza mortii. Pe de alta parte, a fost un om extrem de arogant, nu-l mai ridicati in slavi. A fost usor pentru el sa studieze romana si rusa la facultate, pentru ca stia din copilarie aceste limbi. Este adevarat ca incerca doar sa-si ascunda timiditatea, dar asta nu scuza faptul ca se purta oribil cu oamenii. Unii cred ca-l intelegeau...singurul lucru de inteles este ca incerca sa-si creeze o imagine de om destept, spunandu-le altora ca sunt prosti. Si functioneaza, se pare.
  • https://www.stiripesurse.ro/andrei-gheorghe-a-fost-dat-afara-din-trustul-rcs-rds-fostul-jurnalist-arunca-vorbe-grele_1149477.html

Trimite un comentariu