Skip to main content

VIDEO. România liberă a rămas fără director editorial. Din nou

 
VIDEO. România liberă a rămas fără director editorial. Din nou

VIDEO. Ziarul România liberă a rămas fără director editorial, a doua oară în mai puțin de jumătate de an. După plecarea lui Sabin Orcan, din toamna anului trecut, Gianina Ungureanu Iovănel (foto), care a ocupat aceeași funcție în ultimele luni, a părăsit grupul de presă al familiei Adamescu.

Publicitate

Coincidență sau nu, pentru prima dată în ultimele luni, astăzi ziarul România liberă nu s-a mai deschis cu un text împotriva KPMG sau a lui Remus Borza. 

Contactată de Paginademedia.ro Gianina Ungureanu Iovănel nu a răspuns la telefon, însă a a răspuns printr-un mesaj: „Colaborarea mea cu România liberă s-a încheiat. Nu am alte detalii, mulțumesc!”

În prezent, publicația este condusă de un consiliu editorial, format din jurnaliștii Cristi Ciupercă, Răzvan Prițulescu, Adrian Bărbulescu și Iulian Budușan. Deasupra acestui consiliu a fost până vineri Gianina Ungureanu Iovănel. 

Consiliul editorial a fost numit după ce mare parte din conducerea România liberă a plecat în toamna anului trecut, în frunte cu directorul editorial, Sabin Orcan și cu redactorul-șef Răzvan Chiruță, după cum Paginademedia.ro a scris AICI

Prima zi fără campania anti-Remus Borza și anti-KPMG

Reamintim că în ultimele luni, după plecarea echipei conduse de Răzvan Chiruță și Sabin Orcan, România liberă a dus o aprigă campanie pe prima pagină a ziarului împotriva KPMG, Remus Borza, Mișu Negrițoiu (fostul șef ASF) și Victor Ponta.

Zi de zi, din noiembrie până în prezent, ziarul a avut același subiect, tratat diferit, pe prima pagină, sub genericul „România liberă, cel mai vechi ziar românesc, în pericol!” (pe larg despre subiect, paginademedia.ro a scris AICI și AICI).

Coincidență sau nu, în ediția România liberă de astăzi, apărută imediat după plecarea Gianinei Ungureanu Iovănel, publicația a avut în deschidere un alt subiect decât războiul cu KPMG, pentru prima dată după multe luni: „România agricolă, vândută străinilor bucată cu bucată”. 

Cine este Gianina Ungureanu:

Gianina Ungureanu Iovănel a fost în trecut jurnalist pe zona de asigurăzi, colaborând cu revista Forbes  și la Adevărul. 

În 2009, a avut o emisiune de interviuri la Antena 2, cu sprijinul  Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din Romania (CSA) si a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania. 

În 2010, conform DailyBusiness.ro, ea a fost numită PR Manager al Astra Asigurări, companie deținută tot de familia Adamescu. 

VIDEO. România liberă și campania împotriva KPMG

Citește și:

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ziarul e o ruina editoriala. Pana cand in frunte nu va veni o echipa buna, de oameni care au facut teren, nimic nu se va schimba. E inflatie de tot felul de lideri de opinie care ard gazul de facebook si se cocoseaza in fata patronilor.

Trimite un comentariu