Skip to main content

VIDEO. Dragoş Pătraru, probleme cu conducerea TVR: „Ceauşescu ar fi invidios”

 
VIDEO. Dragoş Pătraru, probleme cu conducerea TVR: „Ceauşescu ar fi invidios”

„Am fost înştiinţaţi în scris de conducerea superioară că dacă mai vorbim ceva prostii aici la emisiune vom fi scoşi de pe post”, a spus Dragoş Pătraru în finalul emisiunii sale, Starea Naţiei, de luni seara.

Publicitate

„Aşa că să ştiţi ce se va întâmpla cu noi dacă nu am mai apărut”, a mai spuns Pătraru care a şi detaliat cum a fost înştiinţat în premieră de cei din TVR că vor să vadă textele emisiunii înainte ca aceasta să fie realizată.

„Vor scriptul dinainte. Până acum, nu l-au vrut, dar acum vor să vadă ei ce zicem la emisiune.”, le-a explicat el telespectatorilor.

„Ceauşescu ar fi invidios”, a încheiat Pătraru.

Remarcile lui Pătraru vin după ce şi în debutul emisiunii a mai făcut o serie de observaţii legate de un subiect sensibil pentru un membru din Consiliul de Administraţie, pe care a evitat să-l numească.

Afrimaţia venea în contextul ştirii despre un protocol încheiat între MApN şi Ministerul Public.

„Nu ştiu o chestie, că am fost atenţionat de noua conducere… nu ştiu dacă am voie să spun ceva la emisiune de domnul Gabi Oprea, că reprezentantul dânsului în Consiliul de Administraţie trecut de la TVR e şi acum în Consiliul de Administraţie. Şi atunci când a fost în Consiliul de Administraţie mi-a zis să nu vorbesc despre domnul Oprea. Nu ştiu dacă am voie acum, sper să nu am probleme.”, a spus Pătraru.

Înţepăturile au continuat câteva minute mai târziu în acelaşi material.

„Şefa Înaltei Curţi rămâne deci surprinsă când descoperă protocolul. Şi nimeni nu mai vorbeşte nimic. A trecut, gata, s-a stins scandalul. Mai prinde două minute pe zi în jurnalele de prânz şi alea de noapte. Da, cele duse după ora 00.00 la unele televiziuni plătite din banii voştri să nu mai facă audienţă prea mare. Să nu se mai supere partidul.”

Pătraru face referire la emisiunea Ora de ştiri, care din grila de primăvară a fost mutată la miezul nopţii, în loc de ora 23.00. În locul producţiei, care acum se numeşte simplu, Jurnal, TVR a programat documentare.

Afirmaţiile lui Pătraru, de la minutul 44.56

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Om Om
    Rușineeeeeeee, Tvr-ului pentru că este sponsorizat de noi, oamenii acestei țări, Tvr-ul este o televiziune de stat și nu particulara ! Rușine Tvr-ulului
  • Livia Pila Livia Pila
    Iar se victimizeaza comediantul pentru ca a ajuns la 1.3 rtg si isi pierde sponsorii. Aceeasi tactica de fiecare data. Hai, mai cu talent, ca nu te mai crede nimeni!
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    @Paco: poate Năstase vine la **** de mristache...
  • Paco Paco
    Puținii telespectatori care urmăresc Telejurnalele TVR trebuie să fi observat abundența aparițiilor lui Adrian Năstase din ultima vreme. Evident, fostul infractor condamnat penal emite tot felul de platitudini, se vede că sunt comenzi venite de la top level și executate cu nesaț. Fundația sa, denumită pompos Nicolae Titulescu, organizează tot felul de șușe mediatizate pe banii noștri.
  • Radu V Radu V
    Creativitatea echipei Pătraru - Cațavencii (că ăștia îi scriu textele) se rezumă la a critica Guvernul, 2-3 miniștri, pe Dragnea, pe Tăriceanu și pe Iohannis. Nu zice nimeni că oamenii nu merită să fie luați la refec, dar România înseamnă mult mai mult de atât. Starea Nației nu se rezumă doar la corifeii ăștia!
    Altfel, când a fost numită șefă mare de tot peste TVR, celebra Doina Gradea bătea câmpii că vor dispărea de pe post emisiunile cu audiențe aproape zero. Păi Starea Nației bate recorduri, e între cele mai vizionate și taman pe asta vrea să o scoată. Ce te faci cu atâtea și atâtea lălăieli, mari realizări ale lui Sorin Burtea, Marina Almășan, Iuliana Marciuc?
  • Brukan Brukan
    Amuzant! Ce credea domnul D.Patraru, ca e rau la Digi24 si ca e mai bine sa revina de la TVR, de unde a plecat tot cu scandal. Dar, iata ca, intre timp pe TVR si-a pus ghearele cu toata puterea PCR-ul.
    Cat credeti ca o sa mai tina cu exprimarea libera in Ro? Mai sunt 2-3 ramasite de televiziuni unde nu sunt trasi la raspundere borfasii din Partid. Nu va mai dura mult si, fie se vor inchide, fie vor inchide ochii la ceea ce deranjeaza.
    Noapte buna, tovarasi!
  • F F
    Am o senzație de deja vu. Nu se mai supara și pleacă acum, după așa presiuni? Sau știe ca în locurile unde s-ar putea duce risca sa facă mai putini bani? :)) este penibil ca are același scandal cam o data pe an, dar își menține credibilitatea pentru un public destul de educat.
  • geo geo
    Odin, sunt de acord cu punctul tau de vedere.
    Numai ca un jurnalist adevarat caruia i se baga "pumnul in gura", ca sa te citez, in secunda 2 dupa ce i se lezeaza "principiile si libertatea de exprimare" paraseste respectivul organ media.
  • Odin Odin
    Geo, my friend, si altii. Treaba asta cu jurnalismul nu e ca in agricultura. Nu livrezI 3 tone de sfecla la hectar si e multumit patronu. Jurnalismul adevarat insemna sa ai libertate editoriala si sa publici o stire de interes public chiar daca il lezeaza pe patron. Cu atat mai mult daca e vorba de tv publica. Din pacate tor mai multi privesc presa cam cum privesc unii cetateni din Vaslui copilu, gen "eu te platesc. Eu te omor". Daca mai vreti presa impartiala, daca mai vreti si alte stiri decat alea "oficiale", si daca mai vreti stat de drept, ar fi bine sa il sustineti pe Patraru, si pe altii putini ca el. dincolo de detalii, e vorba de principii si libertate de exprimare. Cand cineva iti baga pumnul in gura, ar fi bine sa ripostezi ca data viitoare ar putea fi altceva...
  • geo geo
    Dragoș Pătraru reclama, din nou, problemele pe care le are cu conducerea TVR. Il inteleg. Si repet ce am mai scris acum vreo 3 luni: nene daca nu iti convine la "stat" , rupe contractul cu TVR si du-te la privati sau treci pe net...si o sa poti spune acolo tot ceea ce iti trece prin cap.
  • johhny bravo johhny bravo
    ***
  • bunicu lu Johnny Bravo bunicu lu Johnny Bravo
    catre tata lu Johnny Bravo - daca nu l-ai educat cum trebuia. Uite ce prostii spune acum. Trebuiea aducat baiatu tau; ar fi tacut si nimeni nu si-ar fi dat seama cat e de prost.
  • johhny bravo johhny bravo
    Da tăticu, m-ai prins, gata am plecat la lecţii :p
  • lucy lucy
    PAI CINE-I DA BANU?MI SE PARE CORECT SA STIE SEFII CE FACI.LA ORICE SERVICIU SEFUL STIE DE TINE CE FACI,CE DREGI.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    @geo, când a venit Pătraru era altă conducere...

Trimite un comentariu

sus