Skip to main content

VIDEO. Dragoș Pătraru, probleme cu conducerea TVR: „Ceaușescu ar fi invidios”

 
VIDEO. Dragoș Pătraru, probleme cu conducerea TVR: „Ceaușescu ar fi invidios”

„Am fost înștiințați în scris de conducerea superioară că dacă mai vorbim ceva prostii aici la emisiune vom fi scoși de pe post”, a spus Dragoș Pătraru în finalul emisiunii sale, Starea Nației, de luni seara.

„Așa că să știți ce se va întâmpla cu noi dacă nu am mai apărut”, a mai spuns Pătraru care a și detaliat cum a fost înștiințat în premieră de cei din TVR că vor să vadă textele emisiunii înainte ca aceasta să fie realizată.

Publicitate

„Vor scriptul dinainte. Până acum, nu l-au vrut, dar acum vor să vadă ei ce zicem la emisiune.”, le-a explicat el telespectatorilor.

„Ceaușescu ar fi invidios”, a încheiat Pătraru.

Remarcile lui Pătraru vin după ce și în debutul emisiunii a mai făcut o serie de observații legate de un subiect sensibil pentru un membru din Consiliul de Administrație, pe care a evitat să-l numească. 

Afrimația venea în contextul știrii despre un protocol încheiat între MApN și Ministerul Public.

„Nu știu o chestie, că am fost atenționat de noua conducere… nu știu dacă am voie să spun ceva la emisiune de domnul Gabi Oprea, că reprezentantul dânsului în Consiliul de Administrație trecut de la TVR e și acum în Consiliul de Administrație. Și atunci când a fost în Consiliul de Administrație mi-a zis să nu vorbesc despre domnul Oprea. Nu știu dacă am voie acum, sper să nu am probleme.”, a spus Pătraru. 

Înțepăturile au continuat câteva minute mai târziu în același material.

„Șefa Înaltei Curți rămâne deci surprinsă când descoperă protocolul. Și nimeni nu mai vorbește nimic. A trecut, gata, s-a stins scandalul. Mai prinde două minute pe zi în jurnalele de prânz și alea de noapte. Da, cele duse după ora 00.00 la unele televiziuni plătite din banii voștri să nu mai facă audiență prea mare. Să nu se mai supere partidul.”

Pătraru face referire la emisiunea Ora de știri, care din grila de primăvară a fost mutată la miezul nopții, în loc de ora 23.00. În locul producției, care acum se numește simplu, Jurnal, TVR a programat documentare.

 Afirmațiile lui Pătraru, de la minutul 44.56

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Rușineeeeeeee, Tvr-ului pentru că este sponsorizat de noi, oamenii acestei țări, Tvr-ul este o televiziune de stat și nu particulara ! Rușine Tvr-ulului
 • Iar se victimizeaza comediantul pentru ca a ajuns la 1.3 rtg si isi pierde sponsorii. Aceeasi tactica de fiecare data. Hai, mai cu talent, ca nu te mai crede nimeni!
 • Puținii telespectatori care urmăresc Telejurnalele TVR trebuie să fi observat abundența aparițiilor lui Adrian Năstase din ultima vreme. Evident, fostul infractor condamnat penal emite tot felul de platitudini, se vede că sunt comenzi venite de la top level și executate cu nesaț. Fundația sa, denumită pompos Nicolae Titulescu, organizează tot felul de șușe mediatizate pe banii noștri.
 • Creativitatea echipei Pătraru - Cațavencii (că ăștia îi scriu textele) se rezumă la a critica Guvernul, 2-3 miniștri, pe Dragnea, pe Tăriceanu și pe Iohannis. Nu zice nimeni că oamenii nu merită să fie luați la refec, dar România înseamnă mult mai mult de atât. Starea Nației nu se rezumă doar la corifeii ăștia!
  Altfel, când a fost numită șefă mare de tot peste TVR, celebra Doina Gradea bătea câmpii că vor dispărea de pe post emisiunile cu audiențe aproape zero. Păi Starea Nației bate recorduri, e între cele mai vizionate și taman pe asta vrea să o scoată. Ce te faci cu atâtea și atâtea lălăieli, mari realizări ale lui Sorin Burtea, Marina Almășan, Iuliana Marciuc?
 • Amuzant! Ce credea domnul D.Patraru, ca e rau la Digi24 si ca e mai bine sa revina de la TVR, de unde a plecat tot cu scandal. Dar, iata ca, intre timp pe TVR si-a pus ghearele cu toata puterea PCR-ul.
  Cat credeti ca o sa mai tina cu exprimarea libera in Ro? Mai sunt 2-3 ramasite de televiziuni unde nu sunt trasi la raspundere borfasii din Partid. Nu va mai dura mult si, fie se vor inchide, fie vor inchide ochii la ceea ce deranjeaza.
  Noapte buna, tovarasi!
 • Am o senzație de deja vu. Nu se mai supara și pleacă acum, după așa presiuni? Sau știe ca în locurile unde s-ar putea duce risca sa facă mai putini bani? :)) este penibil ca are același scandal cam o data pe an, dar își menține credibilitatea pentru un public destul de educat.
 • Odin, sunt de acord cu punctul tau de vedere.
  Numai ca un jurnalist adevarat caruia i se baga "pumnul in gura", ca sa te citez, in secunda 2 dupa ce i se lezeaza "principiile si libertatea de exprimare" paraseste respectivul organ media.
 • Geo, my friend, si altii. Treaba asta cu jurnalismul nu e ca in agricultura. Nu livrezI 3 tone de sfecla la hectar si e multumit patronu. Jurnalismul adevarat insemna sa ai libertate editoriala si sa publici o stire de interes public chiar daca il lezeaza pe patron. Cu atat mai mult daca e vorba de tv publica. Din pacate tor mai multi privesc presa cam cum privesc unii cetateni din Vaslui copilu, gen "eu te platesc. Eu te omor". Daca mai vreti presa impartiala, daca mai vreti si alte stiri decat alea "oficiale", si daca mai vreti stat de drept, ar fi bine sa il sustineti pe Patraru, si pe altii putini ca el. dincolo de detalii, e vorba de principii si libertate de exprimare. Cand cineva iti baga pumnul in gura, ar fi bine sa ripostezi ca data viitoare ar putea fi altceva...
 • Dragoș Pătraru reclama, din nou, problemele pe care le are cu conducerea TVR. Il inteleg. Si repet ce am mai scris acum vreo 3 luni: nene daca nu iti convine la "stat" , rupe contractul cu TVR si du-te la privati sau treci pe net...si o sa poti spune acolo tot ceea ce iti trece prin cap.
 • catre tata lu Johnny Bravo - daca nu l-ai educat cum trebuia. Uite ce prostii spune acum. Trebuiea aducat baiatu tau; ar fi tacut si nimeni nu si-ar fi dat seama cat e de prost.
 • PAI CINE-I DA BANU?MI SE PARE CORECT SA STIE SEFII CE FACI.LA ORICE SERVICIU SEFUL STIE DE TINE CE FACI,CE DREGI.

Trimite un comentariu