Skip to main content

Instanţa, prima fază în meciul Europa FM - CNA: postul de radio poate vinde publicitate locală

 
Instanţa, prima fază în meciul Europa FM - CNA: postul de radio poate vinde publicitate locală

Decizie la Curtea de Apel, în cazul Europa FM - CNA. Instanţa a admis in urma cu 2 zile cererea Europa FM de suspendare a deciziei prin care postului de radio cu licenta nationala i se interzicea sa vanda publicitate locala.

Publicitate

Ca urmare a hotărârii instanţei, decizia CNA este suspendată de instanţă până la soluţionarea cauzei. Este executorie, dar poate fi atacată cu recurs.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat decizia de a nu mai permite vânzarea de publicitate locală de către reţelele naţionale în luna septembrie 2017.

Motivul invocat atunci a fost că detinatorul unei licente nationale este obligat sa difuzeze acelasi program pe toate frecventele. Inclusiv publicitatea să fie aceeaşi, pentru că publicitatea este considerata parte din program.

Paşii meciului Europa FM - CNA

Europa FM a avut câteva încercări de a schimba hotărârea CNA şi a da publicitate locală.

1. Spargerea reţelei - respinsă. În primă fază, au cerut spargerea reţelei naţionale în mai multe regionale, soluţie respinsă de CNA. De ce? Europa FM a obţinut încă de la început o licenţă cu acoperire naţională.

O altă reţea naţională afectată decizia CNA a fost Pro FM, post deţinut de RCS. Pro FM a cerut - şi a obţinut - spargerea în 31 de staţii locale.

De ce a acceptat CNA la Pro FM? Spre deosebire de Europa FM, Pro FM a fost o sumă de staţii locale încă înainte de deveni o reţea naţională, spre deosebire de Europa FM, care a fost încă de la început post naţional.

2. Ştiri locale - respins. Europa FM a venit în decembrie cu o nouă propunere în faţa membrilor CNA pentru a-i convinge să-i lase să dea publicitate regională: realizarea unor programe de ştiri regionale. Şi aceasta a fost respinsă.

3. Instanţa. Postul de radio Europa FM a solicitat in instanta anularea deciziei CNA, in acelasi timp solicitandu-se si suspendarea efectelor acesteia.

Curtea de Apel a dispus suspendarea deciziei pana la solutionarea definitiva a actiunii in anulare.

Hotararea de suspendare este executorie de drept, chiar daca poate fi atacata cu recurs, se arată într-un comunicat Europa FM remis Paginademedia.ro

In consecinta, punctează poziţia Europa FM, reţeaua ar putea relua vanzarile locale si regionale.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    si iata cum, pentru a nu stiu cata oara, membrii CNA, foarte vocali de altfel cand s-adiscutat problema Europa Fm, isi dau cu stangu’n dreptul cu tot cu al lor Departament Juridic. Sa ne intelegem. Nu iau partea Europa Fm - nu sunt de acord sa dea publicitate locala - dar nici cu membrii astia ai CNA nu mi-e mai bine....

Trimite un comentariu

sus