Skip to main content

După eşecul României la Eurovision, TVR acuză că ar fi fost probleme la sistemul de vot în Italia şi Germania

 
După eşecul României la Eurovision, TVR acuză că ar fi fost probleme la sistemul de vot în Italia şi Germania

A fost de la ei. Reprezentanţii TVR au reacţionat printr-un comunicat de presă după ce trupa The Humans a spus „Goodbye” finalei Eurovision.

Publicitate

Aceştia au explicat că vocea Cristinei „a fost apreciată de jurnaliştii prezenţi la eveniment”, însă au existat probleme cu sistemul de vot în ţări cu mari comunităţi de români. Aceştia citează în comunicat comentarii postate de români pe reţele de socializare.

„Piesa Goodbye, aleasă de publicul din România pentru a ne reprezenta la Eurovision, nu s-a calificat în finală. Deşi vocea Cristinei a fost apreciată de jurnaliştii prezenţi la Altice Arena ca fiind cea mai bună voce feminină din concurs, iar prestaţia trupei a fost întâmpinată cu entuziasm încă de la prima repetiţie, rezultatul votului nu a fost de partea noastră”, au explicat reprezentanţii TVR într-un comunicat de presă.

„Pe parcursul celor 15 minute alocate sesiunii de vot, numeroşi români din străinătate au reclamat defecţiuni tehnice la sistemul telefonic. Mesajele, viralizate prin reţelele de socializare, veneau din ţări cu importante comunităţi de români, precum Germania sau Italia, unde problemele operatorilor de telefonie au grevat posibilitatea de a vota reprezentanţii noştri în concurs. Astfel, în Italia, trei dintre reţelele naţionale nu au funcţionat în acea seară, iar în Germania, abonaţii unuia dintre marii operatori de telefonie nu au putut trimite voturile.”, mai spun reprezentanţii TVR.

„Am crezut în şansa noastră până la final şi am dat totul pentru România în această seară. Din păcate, rezultatul a fost altul decât cel la care ne aşteptam, dar rămânem cu bucuria că ne-am reprezentat ţara pe scena Eurovision”, au declarat artiştii noştri la aflarea rezultatului.

„Joi seara, nu am fost singuri pe scena concursului. I-am simţit alături de noi pe românii de acasă şi de pretutindeni, cărora le mulţumim pentru că ne-au susţinut şi au votat, oriunde unde a fost posibil, pentru calificarea noastră”, au mai declarat membrii trupei The Humans la finalul spectacolului.

Finala Eurovision 2018 va fi transmisă în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+ sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 22.00.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dd dd
    Soros e de vina.
  • dd dd
    asa piesa, asa rezultat
  • Afi Afi
    Sigur... a fost de la ei. De aia am luat 0 PUNCTE ÎN VOTUL PRESEI ACREDITATE. Știu că votul presei nu se ia în considerare, dar de ce să ne mire că nu ne-am calificat, dacă am stat prost și la pariuri, și la presă?
  • Anonymous Anonymous
    Uitați-vă la MOLDOVA parcă sunt mai patrioți decit noi si tot e mai bun
  • mile mile
    nu mai aberati, multe tari nu s-au calificat , de ce romania trebuie sa fie in fiecare an in finala , au fost altii mai buni , acultati serbia si italia si apoi comparati-va vocile , nu e o tragedie , punct

Trimite un comentariu

sus