Skip to main content

Reporteri la protest. Ioana Moldovan: "Mi-a dat un jet direct în ochi". Mi-a spus: "Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?"

 
Reporteri la protest. Ioana Moldovan: "Mi-a dat un jet direct în ochi". Mi-a spus: "Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?"

REPORTERI LA PROTEST. Reporteri și operatorii publicațiilor de presă, care relatau vineri de la Protestul Diasporei, au fost victime colaterale în urma acțiunilor Jandarmeriei.

Jurnalista Ioana Moldovan - Documentaria.ro a spus, într-un mesaj pe Facebook, că a fost agresată de jandarmii detașați în Piața Victoriei, atât fizic, cât și verbal. Potrivit jurnalistei, ar fi primit un jet de gaz în față.

Publicitate

Ulterior, a încercat să ceară niște explicații respectivului jandarm. În răspunsul său, acesta a folosit o expresie vulgară pe care Ioana Moldovan a reprodus-o în postarea sa.

Contactată de Paginademedia.ro, Ioana Moldovan a declarat că va merge mâine la Parchet pentru a depune plângere împotriva jandarmilor agresivi 

Ca și în cazul ziaristului Hotnews Robert Mihăilescu, Ioana Moldovan a fost agresată deși a ridicat deasupra capului aparatul de fotografiat și legitimația.

„Dintr-un grup mic de jandarmi de lângă mine, unul s-a apropiat și mi-a dat un jet de gaz din butelie direct în ochi de la o distanță de câțiva centimetri. Nu mai vedeam mare lucru. Trecând pe lângă ei le-am zis:

- Mi-ați dat direct în ochi

A venit răspunsul unuia dintre ei:

Și ce voiai, să te f*t? Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?"

Ioana Moldovan este fotojurnalistul obișnuit cu protestele. A fost pe Euromaidanul din Ucraina, dar și la manifestațiile de stradă din Istanbul.

Ea a fotografiat mișcările de stradă, din ultimii ani, care au avut loc în țări precum Turcia, Ucraina și România. (Povestea Ioanei Moldovan, într-un interviu pentru Paginademedia.ro)

Citește și: 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu