Skip to main content

Reporteri la protest. Ioana Moldovan: "Mi-a dat un jet direct în ochi". Mi-a spus: "Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?"

 
Reporteri la protest. Ioana Moldovan: "Mi-a dat un jet direct în ochi". Mi-a spus: "Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?"

REPORTERI LA PROTEST. Reporteri şi operatorii publicaţiilor de presă, care relatau vineri de la Protestul Diasporei, au fost victime colaterale în urma acţiunilor Jandarmeriei.

Publicitate

Jurnalista Ioana Moldovan - Documentaria.ro a spus, într-un mesaj pe Facebook, că a fost agresată de jandarmii detaşaţi în Piaţa Victoriei, atât fizic, cât şi verbal. Potrivit jurnalistei, ar fi primit un jet de gaz în faţă.

Ulterior, a încercat să ceară nişte explicaţii respectivului jandarm. În răspunsul său, acesta a folosit o expresie vulgară pe care Ioana Moldovan a reprodus-o în postarea sa.

Contactată de Paginademedia.ro, Ioana Moldovan a declarat că va merge mâine la Parchet pentru a depune plângere împotriva jandarmilor agresivi.

Ca şi în cazul ziaristului Hotnews Robert Mihăilescu, Ioana Moldovan a fost agresată deşi a ridicat deasupra capului aparatul de fotografiat şi legitimaţia.

„Dintr-un grup mic de jandarmi de lângă mine, unul s-a apropiat şi mi-a dat un jet de gaz din butelie direct în ochi de la o distanţă de câţiva centimetri. Nu mai vedeam mare lucru. Trecând pe lângă ei le-am zis:

- Mi-aţi dat direct în ochi

A venit răspunsul unuia dintre ei:

- Şi ce voiai, să te f*t? Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?"

Ioana Moldovan este fotojurnalistul obişnuit cu protestele. A fost pe Euromaidanul din Ucraina, dar şi la manifestaţiile de stradă din Istanbul.

Ea a fotografiat mişcările de stradă, din ultimii ani, care au avut loc în ţări precum Turcia, Ucraina şi România. (Povestea Ioanei Moldovan, într-un interviu pentru Paginademedia.ro)

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus