Skip to main content

PROIECT CNA. Reclamele la pariuri sportive online ar putea avea voie şi în timpul zilei. În anumite condiţii.

 
PROIECT CNA. Reclamele la pariuri sportive online ar putea avea voie şi în timpul zilei. În anumite condiţii.

Reclame la jocuri de noroc şi în timpul zilei, dar în anumite condiţii. Consiliul Naţional al Audiovizualului urmeză să opereze o serie de modificări în Codul Audiovizual, legislaţia secundară a forului, modificări supuse dezbaterii publice pentru 30 de zile.

Publicitate

Unul dintre articole vizează publicitatea la jocurile de noroc, până acum permisă doar seara, în afara orelor accesibile minorilor.

Astfel, în noua formulă (dacă va trece), vor avea voie în timpul zilei reclamele la pariuri online doar în cadrul transmisiunilor sportive în direct.

Propunerea de modificare a articolului din codul audiovizual arată astfel:

4. Articolul 89 alineatul (3) se modifică şi se completează şi va avea următorul cuprins:

Art. 89 (3) Programele audiovizuale care conţin jocuri de noroc, precum şi spoturile publicitare care promovează astfel de jocuri, se supun condiţiilor de protecţie a minorilor prevăzute în cap. II „Clasificarea programelor în vederea protecţiei minorilor” din titlul II „Protecţia minorilor”. Excepţie fac spoturile publicitare pentru pariurile online care pot fi difuzate şi în timpul transmisiunilor sportive în direct.

Deciziile Consiliul Naţional al Audiovizualului se bazează pe Legea Audiovizualului şi pe Codul de Reglementare în Audiovizual, care este legislaţia secundară. În cazul Legii Audiovizualului, doar Parlamentul poate veni cu propuneri de modificare. CNA poate face modificări doar în cazul Codului Audiovizual.

Citeşte şi alte modificări supuse dezbaterii de CNA:

PROIECT. Cum încearcă CNA să scape de „circul” înmormântărilor. Propunere de modificare a legislaţiei

PROIECT. CNA vrea mesaje noi de avertizare despre consumul de alcool şi copiii cu dizabilităţi. Forul vrea să modifice mesajul „consumaţi zilnic minimum 2 litri de lichide


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Fat frumos calare pe cal Fat frumos calare pe cal
    Deci totul e de vanzare; depinde doar de suma. Pariurile au distrus ideea de sportivitate.
  • F F
    Așa ar trebui sa fie normal, altfel și jocurile loto sau bingo ar trebui limitate la rândul lor și date online-ului, care abia așteaptă legi din astea prostești. :))

Trimite un comentariu

sus