Skip to main content

REACŢIE. Klaus Iohannis, despre decizia CNA de a întrerupe emisia Realitatea, pentru 10 minute: Este fundamentată pe criterii de ordin politic

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a reacţionat, prin intermediul biroului de presă, la decizia CNA de a întrerupe emisia 10 minute pentru postul Realitatea TV, pentru modul în care postul a reflectat protestele din 10 august.

Publicitate

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că decizia adoptată ieri de către Consiliul Naţional al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic”, arată declaraţia preşedintelui postată pe site-ul instituţiei.

„Preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanţilor mass-media care critică puterea”, mai menţionează declaraţia.

Reamintim că, în şedinţa de marţi, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis întreruperea emisiei Realitatea TV pentru 10 minute, pentru modul în care a reflectat evenimentele din jurul protestelor din 10 august. Romania TV, tot pentru perioada protestelor, a fost sancţionată cu 15.000 de lei. Antena 3 nu a primit nicio sancţiune. Ce au spus membrii CNA şi cum a decurs şedinţa, aici

Redăm în continare comunicatul integral al Preşedintelui:

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că decizia adoptată ieri de către Consiliul Naţional al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic.

O astfel de sancţiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente şi deschide calea abuzului de putere asupra mass-media.

Într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege şi Constituţie, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparţine unei instituţii publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public. Deturnarea politică de la această misiune fundamentală constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor şi abordărilor. Jurnaliştii nu trebuie pedepsiţi de către cei care deţin puterea pentru că au curajul să spună adevărul.

Preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanţilor mass-media care critică puterea. Asigurarea libertăţii de expresie a tuturor opiniilor face diferenţa între o democraţie şi o autocraţie. O ţară este cu adevărat democratică dacă are şi capacitatea de a proteja independenţa presei, iar jurnaliştii trebuie să fie conştienţi de misiunea lor fundamentală şi să fie solidari în a-şi apăra dreptul de a se exprima liber.”

Citeşte cum a decurs şedinţa CNA în care s-a decis suspendarea emisiei Realitatea, AICI

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    A dat dovada ca stie ce inseamna democratia A aparat si antenele si cazul realitatea deci a aparat libera exprimare A fost impartial Multumim d-le presedinte pt pozitia cu adevarat europeana pe care o aveti
  • geo geo
    Klaus a mai avut o iesire din asta, acum cativa ani, cand a pierdut multi prieteni, atunci cand a condamnat decizia ANAF de evacuare a Antenelor din studiouri- cunoasteti povestea cu executarea silita a averii condamnatului Dan Voiculescu. Si atunci Klaus a invocat incalcarea dreptului la libera exprimare. Mai trebuia sa se duca la protestul organizat in strada de cei de la Antene.
  • Mihai Mihai
    Penibil,deci orice institutie care da o decizie care îi este nefavorabila gata e politic,asta e retorica psd,nu esti cu nimic mai bun ca psd
  • Oila Oila
    Acest om este penibil.

Trimite un comentariu

sus