Skip to main content

Administratorul RCS&RDS Ioan Bendei și-a dat demisia

 
Administratorul RCS&RDS Ioan Bendei și-a dat demisia
digi tv realitatea net

Încă un episod din seria Digi. Ioan Bendei a demisionat astăzi din funcția de administrator al companiei RDS&RCS, scrie Profit.ro

Publicitate

Demisia a fost anunțată printr-un raport al Digi Communications către Bursa de Valori București, la care compania este listată.

Ioan Bendei deținea funcția de vicepreședinte și de administrator executiv în Consiliul de Administrație. Demisia vine după ce în urmă cu câteva săptămâni, Bendei a fost condamnat în primă instanță la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare. pentru complicitate la spălare de bani în cazul drepturilor de televizare ale LPF.

„În urmă cu doi ani, compania RCS&RDS, Serghei Bulgac, director general, și mai multe persoane din conducerea companiei, alături de Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, au fost trimiși în judecată de DNA, fiind acuzați de operațiuni financiare ilegale. Procurorii au pus sechestru de peste 13 milioane lei pe bunurile companiei.”, mai scrie Profit.ro.

„Societatea dorește să își informeze acționarii și investitorii că, pe data de 5 februarie 2019, Consiliul de administrație al filialei Societății din România, RCS & RDS S.A. – “RCS&RDS”) a fost informat cu privire la demisia domnului Ioan Bendei (Vicepreședinte și administrator executiv în cadrul consiliului de administrație), care a decis, din motive personale, să renunțe la poziția deținută în cadrul Consiliului de administrație al RCS&RDS. Demisia a fost înregistrată marți, 5 februarie 2019, dată începând cu care domnul Ioan Bendei nu va mai deține o poziție de conducere sau de reprezentare a RCS&RDS”, scrie în raport.

Decizia vine într-un moment delicat pentru companie. La sfârștul săptămânii trecute a fost anunțată desființarea stașiilor locale Digi 24, iar Tudor Mușat, unul dintre prezentatorii Digi 24, a întrerupt colaborarea cu postul, după o decizie a managementului stației. Alți reporteri, dar și editori și producători, urmează să plece.

 

Citește și: 

EXCLUSIV. Ultima oră: Digi24 închide stațiile locale


EXCLUSIV. Ce se întâmplă la Digi 24? Tudor Mușat părăsește postul. Alți câțiva reporteri pleacă. Contractele nu se mai prelungesc


OFICIAL. Digi explică închiderea stațiilor locale


Cum vede un om de televiziune situația de la localele Digi24. Închiderea stațiilor era „Varianta B” 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • Ramâne antologică fuga acestuia de jurnaliști atunci cand a fost convocat la un termen de judecată pentru coruptie. Halal șef de companie de comunicare care se vrea inovatoare. Comportament de șmenar cocațat pe prietenie unde puțini meseriași visează să ajungă. Si el, si ailalti care au ramas in functii sunt niste rușini epice pentru ceea ce se vrea (si ce sunt in realitate!) Digi24 si DigiSport.
  • Firma listata la bursa, nu putea tine un condamnat In CA.... Las c o fi plecat cu milioane bune... Dar is uite ca Ciocolata de la antene de vede razbunat cit de cit:))
  • Poate scapa Jurnalismul si de Cosmin Prelipceanu, Radu Ionita si Bianca Oanea. Era inadmisibil sa defilezi cu tot felul de standarde etice si cu deontologi cat cuprinde si sa il tii la butoane pe Bendei, judecat si condamnat pentru coruptie alaturi de Corleone.

Trimite un comentariu