Skip to main content

Au "pedepsit" Libertatea, dar au rămas în Click. Un sfert din tabloidul de azi e cu reclame la suplimente alimentare

 
Au "pedepsit" Libertatea, dar au rămas în Click. Un sfert din tabloidul de azi e cu reclame la suplimente alimentare

Investigaţia "Reclamele mincinoase". Clienţii pentru suplimente alimentare au "pedepsit" doar ziarul Libertatea pentru investigaţia care arăta că anumite reclame sunt înşelătoare.

Publicitate

Dacă în Libertatea, astăzi, au mai rămas doar două mici reclame la suplimente alimentare, tabloidul Click este plin de astfel de publicitate.

Monitorizarea Paginademedia.ro arată că astăzi, în Click, au fost opt machete publicitare care ocupă şase pagini din ziar.

Practic, un sfert din ediţia Click de astăzi e ocupată cu reclame care, până ieri - când Libertatea a pornit investigaţie - erau prezente şi în ziarul Ringier.

Reclamele din Click sunt pe "calapodul" cunoscut: testimoniale ale unor clienţi mulţumiţi şi ale unor doctori de specialitate, Libertatea a demonstrat, astăzi că, în cazul unei reclame, unul dinte "doctori" nu exista, iar poza cu el era dintr-o bază foto.

Din machetele de azi, din Click:

- "După ce ani de zile m-am chinuit să scad colesterolul şi trigliceridele, în final am reuşit. Nu pot să spun cât sunt de fericită!" M.P. Craiova, într-o reclamă pentru Inozitol Bio Life, care se comandă doar prin internet şi telefon

- "Am scăpat de micoză - fără reţete, efecte adverse şi revenirea bolii", spune Doamna Lucia.

- Spuneţi stop zgomotului din urechi (client: Direct Office, care era prezent şi în Libertatea, până ieri).

- Viaţă sexuală: Activ Forte, prezentat ca parte a "Campaniei Europene pentru sexualitate şi libido".

Reclamele din Click, de azi, vineri, 1 februarie:

Reclamele din Libertatea, de azi, vineri, 1 februarie:

EFECTE. Clienţii cu machete pentru suplimente s-au retras din Libertatea, la doar o zi după ancheta "reclamelor mincinoase"

"E o reacţie de anii '90: nu scrii de bine, scot reclamele" - şeful Ringier, Mihnea Vasiliu, despre retragerea clienţilor după ancheta Libertatea

Citeşte şi: Libertatea, anchetă despre reclamele mincinoase la medicamente din propriul ziar

Citeşte şi: Ziarele Libertatea şi Click, pline de reclame cu "leacuri" comandate prin telefon şi online

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Naidine Naidine
    Ar trebui sa i faca reclama/ promo si lui fulga stelian (estrada) , moraru ala de pe nasu naturistu doctoru cu lumea de azi lumea de mâine stiti acea emisiune, viorel pop sau poate de la ei a început tote astea #otv. Stiti in room unii chiar traiesc prost de se vrea, chiar fac experimente pe ei pe propria piece ca pe Acer batrâni de la azil

Trimite un comentariu

sus