Skip to main content

Suplimentele alimentare au revenit în Libertatea: un sfert din ziar cu reclame, la o săptămână după ce "pedepsiseră" ziarul

 
Suplimentele alimentare au revenit în Libertatea: un sfert din ziar cu reclame, la o săptămână după ce "pedepsiseră" ziarul

Reclamele pentru suplimentele alimentare s-au întors în Libertatea, la o săptămână după de ieșiseră, în bloc, din publicația Ringier.

Publicitate

"Excentricul Thomas Lindberg, numit și doctorul celebrităților, a arătat lumii noua sa formulă pentru varice. Mulțumită acesteia, poți scăpa de varice în numai 5 săptămâni."

"Metoda prof. Lindberg", poate fi comandată prin "Clubul de reduceri", doar prin telefon, iar regulamentul se poate citi pe site-ul trmsndcndcndtns-prvtplc.com (nu, nu este o greșeală).

Este doar una dintre reclamele pentru suplimente alimentare care au revenit în Libertatea, la o săptămână după ce părăsiseră ziarul.

Clienții ieșiseră din ziar după ce cotidianul a publicat o serie de materiale despre reclamele mincinoase la anumite suplimente alimentare, care făceau trimitere la proprietăți terapeutice (lucru interzis în cazul suplimentelor alimentare).

Investigația Libertatea a arătat și că în unele reclame apăreau "doctori". Falși doctori: numele nu existau, iar pozele erau luate din baze de date.

După investigația Libertatea, clienții au părăsit în bloc ziarul (chiar și produsele care nu erau vizate de ancheta jurnalistică). "Este o reacție de anii 90", spunea într-un interviu pentru Paginademedia.ro Mihnea Vasiliu, directorul Ringier.

Un sfert din ziar cu reclame

Vinerea trecută, când Libertatea publica un nou episod al investigației, în ziar erau doar două reclame la suplimente alimentare, pe mai puțin de o pagină.

Astăzi, vineri, 8 februarie, potrivit monitorizării Paginademedia.ro, în Libertatea sunt zece reclame la suplimente alimentare, care ocupă aproape șase pagini, adică un sfert din publicația tipărită.

Reclamele la suplimente alimentare în Libertatea, vineri, 8 februarie:

Reclamele la suplimente alimentare în Libertatea, vineri, 1 februarie:

Au "pedepsit" Libertatea, dar au rămas în Click. Un sfert din tabloidul de azi e cu reclame la suplimente alimentare


EFECTE. Clienții cu machete pentru suplimente s-au retras din Libertatea, la doar o zi după ancheta "reclamelor mincinoase"


"E o reacție de anii '90: nu scrii de bine, scot reclamele" - șeful Ringier, Mihnea Vasiliu, despre retragerea clienților după ancheta Libertatea


Citește și: Libertatea, anchetă despre reclamele mincinoase la medicamente din propriul ziar


Citește și: Ziarele Libertatea și Click, pline de reclame cu "leacuri" comandate prin telefon și online

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu