Skip to main content

Telekom, scrisoare deschisă către CNA şi public, după reacţia agresivă a Pro TV: Ce au făcut e incalificabil

 
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Compania Telekom trimite sâmbătă seara o scrisoare deschisă către telespectatori, CNA şi IAA (organizaţie a publicitarilor ce reuneşte agenţii, clienţi şi televiziuni).

Publicitate

„ProTV a folosit o tactică brutală de denigrare şi calomniere a grupului Telekom Romania, rulând în emisiunea "Românii au talent" - pe care Telekom a sponsorizat-o nouă ani la rând, din 2011, mesajul referitor la ieşirea din grilele Telekom şi NextGen, minute în şir, pentru a se asigura că a produs un efect cu adevărat copleşitor”, arată compania în scrisoare deschisă primită şi de Paginademedia.ro.

Compania adaugă că tactica rulării de mesaje pe aşa numitul "scroll", folosită de canalele de ştiri pentru anunţuri importante sau de criză, „a fost de natură să ne şocheze atât pe noi, cât şi opinia publică, punând într-o situaţie deosebit de delicată grupul Telekom Romania, care s-a văzut nevoit să riposteze, în mod civilizat şi moderat, cu o informare asupra situaţiei.”

„Ne exprimăm dezamăgirea că un post de televiziune precum ProTV, cotat drept etalon al jurnalismului obiectiv şi echidistant, a putut recurge la o manevră incalificabilă de influenţare a negocierii comerciale dintre părţi, apelând la constrângerea noastră prin mijloace de intimidare menite a ne determina să acceptăm condiţiile comerciale în discuţie”, spun reprezentanţii companiei în finalul scrisorii.

Redăm scrisoare Telekom, în continuare:

Scrisoare deschisă
În atenţia: Consiliului National al Audio-Vizualului
Romanian Advertising Council
International Advertising Association – Romania
International Advertising Bureau - Romania
Spre informarea mass-media, a publicului român
23 februarie 2019

Români,

In ziua de vineri 22 februarie 2019 la orele 21:06, ProTV a anunţat că "este posibil ca începand cu data de 1 martie canalele PRO TV să nu mai fie disponibile abonaţilor din reţelele Telekom şi NextGen", generand astfel un impact negativ uriaş asupra unuia dintre principalii operatori telecom din România, depăşind astfel cadrul firesc şi etic al unei negocieri între părţi, negociere aflată în plină desfăşurare, de altfel, la momentul anunţului. Mai mult, acelaşi anunţ a fost reluat astăzi, sâmbătă 23 februarie 2019 la ora 15:41.

Mai mult, ProTV a folosit o tactică brutală de denigrare şi calomniere a grupului Telekom Romania, rulând în emisiunea "Românii au talent" - pe care Telekom a sponsorizat-o nouă ani la rând, din 2011, mesajul referitor la ieşirea din grilele Telekom şi NextGen, minute în şir, pentru a se asigura că a produs un efect cu adevărat copleşitor.

Această tactică - a rulării de mesaje pe aşa numitul "crawl", folosită de canalele de ştiri pentru anunţuri importante sau de criză, a fost de natură să ne şocheze atât pe noi, cât şi opinia publică, punând într-o situaţie deosebit de delicată grupul Telekom Romania, care s-a văzut nevoit să riposteze, în mod civilizat şi moderat, cu o informare asupra situaţiei.

Salutăm deschiderea majorităţii publicaţiilor care au preluat mesajul iniţial emis de ProTV de a publica punctul de vedere al Telekom Romania în spiritul jurnalismului echidistant şi dedicat informării publicului.

Ne exprimăm dezamăgirea că un post de televiziune precum ProTV, cotat drept etalon al jurnalismului obiectiv şi echidistant, a putut recurge la o manevră incalificabilă de influenţare a negocierii comerciale dintre părţi, apelând la constrângerea noastră prin mijloace de intimidare menite a ne determina să acceptăm condiţiile comerciale în discuţie.

În numele ProTV, ne cerem scuze telespectatorilor ProTV că au fost speriaţi vineri seară, când românii se relaxează în familie şi lasă deoparte grijile de peste săptămână, de un anunţ lipsit de etică.

În calitate de grup de comunicaţii, vă asigurăm că Telekom Romania va face tot ceea ce este omeneşte şi moral posibil pentru ca ceea ce aţi citit vineri seară la ProTV să nu se întâmple.

Echipa Telekom Romania.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tele Pom Tele Pom
    Mai " echipa telekom", dacă ați fost " denigrați și calomniați cu brutalitate", normal ar fi sa-i dați în judecată. Altfel sunt doar vorbe aruncate'n vânt, de ciuda că v-au prins astia cu nadragi'n vine taman la emisiunea cu peste 3 milioane de spectatori, plătită de voi!:))
    Cu asemenea profesioniști nu-i de mirare că telekomu' se duce de rapa.Eu nu am cablu de la ei, dar voi renunța în curând la internet&fix, sunt cei mai scumpi și cei mai slabi dintre cei 3 mari. Și-și cam bat joc de abonați iar apoi se mira de ce pleacă lumea....
  • Adi Adi
    Ceea ce face Protv este SANTAJ ! Prosti sa fie Telekom daca nu ii dau in judecata! Dar cea mai mare lovitură le-ar da împreună cu Digi. Sa-i scoate ambele de pe cablu sa vedem atunci cum revin in must-carry gratis! Dar asta după ce vor pierde niste milioane din lăcomie!
  • Avram Iancu Avram Iancu
    @ Expertul: cel mai educat public dintre cei cu pana la 8 clase! Cea mai buna gluma a mileniului. Bravo Experte, te poti angaja la Pro sa manipulezi publicul in mod echidistant.
  • Expertul Expertul
    @Avram Iancu, Stiu ca nu poti sa crezi, dar ProTV are cel mai educat public dintre televiziunile generaliste: https://www.forbes.ro/cine-se-uita-la-pro-tv-profilul-telespectatorilor-octombrie-2016-prime-time-70629
  • Avram Iancu Avram Iancu
    Ambii colosi incearca sa jupoaie de bani poporul. Telekom ii jopaie de bani la sate pe oameni prin monopol si ProTV vor si ei o halca tot de la saraci, cei care sunt majoritari in audientele Pro-ului. Tara nimanui. Rusine amandorura.
  • Gabi Gabi
    Culmea sau penibilul situației cred că a fost la Sport, unde în cadrul unei știri cu imagini preluate de la Telekom peste sursă apărea fix mesajul cel atât de important.
  • jk jk
    Si ar fi culmea să vedem o sancțiune de la CNA spre ambele parti
  • Andrei Andrei
    S au împăcat? Că au dispărut toate bannarele de pe protv
  • R R
    Bravo Telekom România , nu va lasați intimidați de acești lacomi care nu le mai ajunge banii! ***
  • Expertul Expertul
    Ce face Telekom in ultimul timp, se numeste bataie de joc! In ultimul an, Telekom a scos multe posturi din grila, in timp ce abonamentele au crescut, dar nu mai merge asa. Cred ca vor urma rezilieri masive daca vor scoate liderul de piata din grila!
  • Cristian Z. Cristian Z.
    Eee...cum e sa ramai fara semnal?!?!?!:)))
  • marian marian
    Mare branza puteti sa dispareti din Romania cu tot cu cablu vostru BAFTA PRO , nu va lasa-ti sa plateasca nemernici ca si asa ia bani multi
  • F F
    E clar ca nu vor sa ajungă la un acord dacă se victimizeaza astfel pentru un anunț pe care Protv trebuia sa îl facă cu 7 zile înainte de expirarea contractului.
  • mile...s away mile...s away
    Oamenii ăștia din Pro TV, e niște oameni răi!...
    Gata. Nu mă mai uit la ProTV!
  • Dan Dan
    Indiferent de cum e,Telekom,nu va lăsați santajati,de această gașcă de derbedei,gen,Maruta,Chirilă,Smiley,*** LAS CALORAS.. pro(starvuri)tv..se pare ca iau pe urmele Washington cluburile lui Gadilici,Badita-5secunde

Trimite un comentariu

sus