Skip to main content

BILANȚ. Paginademedia.ro, peste patru milioane de afișări în trei luni. Ce articole s-au citit

 
BILANȚ. Paginademedia.ro, peste patru milioane de afișări în trei luni. Ce articole s-au citit

Bilanț Paginademedia.ro pentru primul trimestru din 2019. Cât de citite au fost articolele de pe site? Care au fost materialele de interes? Când au fost vârfurile și cu ce subiecte?

Publicitate

Datele, detaliat:

În primul trimestru din 2019, articolele Paginademedia.ro au totalizat peste patru milioane de afișări, potrivit datelor SATI - Studiul de Audiență și Trafic Internet din BRAT - Biroul Român de Audit Transmedia.

Pe luni:

- ianuarie: 1.120.000 de afișări, de la 370.000 de clienți unici

- februarie: 1.440.000 de afișări, de la 490.000 de clienți unici

- martie: 1.495.000 de afișări și 514.000 de unici

Ce au urmărit cititorii Paginademedia.ro:

Subiectele care au adus vârfuri au fost dintre cele mai diverse. De la frământările din Digi 24, cu concedieri, plecări și schimbări de grilă, la situația din TVR, serialul Vlad, audiențele diverselor programe și campanii publicitare virale.

Bilanțul Paginademedia, pe luni, în continuare:

IANUARIE. Anul începe cu peste un milion de afișări. Interes pentru Ferma, dar și pentru interviurile video

În prima lună din 2019, articolele Paginademedia.ro au fost citite de peste 1,1 milioane de ori. Afișările au venit de la aproape 400.000 de unici.

Vârful? Ziua de 30 ianuarie, când site-ul a avut aproape 70.000 de afișări. Cu ce materiale?

Ce a fost și ce a ajuns Antena 3, după cum a povestit, la interviurile Paginademedia.ro, jurnalistul Vlad Petreanu.

"La început, aveam cel mai bun public. Era curat, fără influențe politice", a spus Petreanu. Articolul, aici.

Fragmentul video cu Vlad Petreanu:

De interes au fost și audiențele primei ediții Ferma, de pe Pro TV, în noua formulă cu Mihaela Rădulescu, dar și noutățile Netflix.

Traficul Paginademedia.ro în luna ianuarie:

Sursa: SATI

FEBRUARIE. O lună cu multe vârfuri și subiecte variate: de la Digi 24 și TVR, la Vlad, Matinalele radio și cazul Capital.ro

Subiecte variate care au adus mai multe vârfuri de trafic în luna februarie. O lună scurtă, dar în care Paginademedia.ro a înregistrat aproape jumătate de milion de clienți unici, care au făcut aproape un milion și jumătate de milioane de afișări.

În februarie, au fost și zile cu peste 80.000 de afișări.

Câteva exemple și materialele de interes pentru cititori:

1 februarie

 • De ce creștea site-ul Capital.ro? Creșterea fenomenală a site-ului (de zece ori în câteva luni) era rezultatul unui bug - o eroare care împiedica utilizatorii să dea back din pagină, ținându-i captivi pe site. "Eroarea" a fost scoasă, BRAT a penalizat site-ul, iar traficul a scăzut de câteva ori

11 februarie

 • Ce se ascultă dimineața? O întrebare la care cititorii Paginademedia.ro au găsit răspunsul, într-un articol despre audiența programelor matinale de radio. Morning Glory cu Răzvan Exarhu aproape a dublat audiența Rock FM.

26 februarie

 • Pro TV și-a folosit canalele media pentru a-și rezolva o problemă comercială cu Telekom (caz pentru care aveau să fie somați de CNA, câteva săptămâni mai târziu). Cazul a fost comentat în Media Podcast (video, AICI).

Traficul Paginademedia.ro în luna februarie:

Sursa: SATI

MARTIE. Cea mai bună lună din primul trimestru. Început "în forță" cu Digi 24

În martie, peste jumătate de milion de clienți unici au fost înregistrați pe articolele Paginademedia.ro. Au făcut un milion și jumătate de afișări.

Câteva dintre zilele de vârf și materialele citite:

1 martie:

 • Site-ul Digi 24, decapitat. Șeful site-ului - Dan Cristian Turturică, adjunctul lui - Laurențiu Mihu și alți doi redactori au fost concediați. 

21 martie

Traficul Paginademedia.ro în luna martie:

Sursa: SATI

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • @Biz: Traficul Paginademedia.ro este măsurat de SATI, instrument folosit și recunoscut de piața de publicitate, de către membrii BRAT - Biroul Român de Audit Transmedia.

  Măsurătoarea se face după reguli tehnice clare, implementate ca atare și verificate de BRAT. În cazul unor nereguli, BRAT se sesizează pentru a le remedia. La noi nu este cazul :)

  Cifrele SATI sunt confirmate și de datele Google Analytics pentru Paginademedia.ro (traficul este asemănător).

  Datele sunt rezultatul unei creșteri organice, în ani (nu avem salturi fenomenale de la o lună la alte).

  Că tu crezi sau nu, este alegerea ta. Aici, însă, este o chestiune strict de tehnică.
 • Important e că tu crezi că te citesc 500000 de oameni pe lună, mai important e că te cred advertiserii și agenția de media. Eu nu cred așa ceva, e greu sa mă convingi cine sunt acei 500.000 de oameni în carne și oase care citesc paginademedia, sper sa nu semene asta cu alte cazuri dubioase de trafic prezentate chiar pe acest site. Dacă poți detalia cine sunt oamenii astia de citesc as fi tare tare curios. Nu te supăra că nici la alte site-uri nu cred ce citesc că fiind date sati.
 • Felicitari, dar numai mile, mileu si derivatele sale/ personalitatile sale multiple cred ca au accesat de 1 milion de afisari.

Trimite un comentariu