Skip to main content

VIDEO. Din arhivă. Cum a fost „detaşat disciplinar” Exarhu de către Adrian Sârbu: de la matinal la miezul nopţii. "Făceam glume cu Iliescu"

 
VIDEO. Din arhivă. Cum a fost „detaşat disciplinar” Exarhu de către Adrian Sârbu: de la matinal la miezul nopţii. "Făceam glume cu Iliescu"

VIDEO. Din arhivă. "Făceam glume cu Iliescu". Poveşti cu Răzvan Exarhu, (acum realizatorul matinalului Morning Glory, de la Rock FM) şi Adrian Sârbu, fondatorului grupului Pro.

Publicitate

Poveşti despre cum Exarhu a fost "exilat" de Adrian Sârbu şeful lui de atunci, de la Pro FM. De la matinal, Exarhu a ajuns la miezul nopţii.

Episodul a fost povestit de Răzvan Exarhu la Interviurile 10 de ani de Paginademedia.ro, la începutul acestui an.

Realizatorul matinalului de la Rock FM a povestit cum Sârbu „l-a detaşat disciplinar de la matinal la miezul nopţii”, pentru glume politice, când făcea emisiunea de dimineaţă la Pro FM.

Exarhu: „Sârbu voia să mă dea afară cam de patru ori pe săptămână, în zilele mele bune. Pentru că făceam glume cu Iliescu, făceam glume politice. Se enerva pentru că îl suna Viorel Hrebenciuc.”

Tot el a explicat cum patronul trustului MediaPro „îi obliga să-şi scrie intervenţiile” din emisiuni. Într-un final, Exarhu a sfârşit la emisiunea de la miezul nopţii, unde nu contau glumele pentru că „audienţa de unei emisiuni de noapte nu se compară cu audienţa unui matinal.”

Totuşi, transferul la miezul nopţii a avut şi părţi bune:

„A fost foarte bine, e o experienţă haioasă. Am descoperit că mă pot juca, că pot inventa poveşti şi în general pot fantaza absolut oricât, iar radioul te ajută să spui poveşti”, spune omul de radio.

VIDEO - Cum l-a pedepsit Adrian Sârbu pe Răzvan Exarhu

Din interviul cu Răzvan Exarhu, la 10 ani de Paginademedia:

Petrişor Obae: Pe vremuri ai fost detaşat disciplinar de către Adrian Sârbu, de la matinal la miezul nopţii.

Răzvan Exarhu: Sârbu voia să ma dea afară cam de patru ori pe săptămână, în zilele mele bune. Pentru că făceam glume cu Iliescu, făceam glume politice. Se enerva pentru că îl suna Viorel Hrebenciuc.

Petrişor Obae: Şi te suna şi el pe tine?

Răzvan Exarhu: Da, mă chema cu intervenţiile pentru că trebuia să scriu tot. Eram obligaţi să scriem tot.

Petrişor Obae: Da? Intervenţiile erau scrise? Nu era spontaneitate?

Răzvan Exarhu: Era şi spontaneitate, dar în principiu aia trebuia să fie baza şi o scriam. Bine, de la un punct n-am mai scris neapărat. Să scrii e şi o şcoală foarte bună.

Era o presiune, bine nu-l acuz pe Sârbu pentru că era şi o lume dominată de politic şi cred că şi acum este, însă e mult mai soft intervenţia în momentul ăsta. În anumite medii cred că se simte.

Din nou, nu mi se pare asta partea importantă la radio, nu trebuie să fii o goarnă politică sau o goarnă de revoluţie socială, poţi să îi ajuţi pe oameni să îşi clarifice anumite lucruri.

Petrişor Obae: Atunci Sârbu a zis: „Gata cu matinalul, fugi la miezul nopţii” ?

Răzvan Exarhu: Asta a fost momentul, dar într-un fel sau altul am reuşit să explorez şi altă zonă. Am avut noroc într-un fel.

Petrişor Obae: Când se întâmpla?

Răzvan Exarhu: Treaba asta cu detaşarea se întâmpla prin 1997, deci eu am făcut un matinal de vreo trei ani. A fost foarte bine, e o experienţă haioasă.

Am descoperit că mă pot juca, că pot inventa poveşti şi în general pot fantaza absolut oricât, iar radioul te ajută să spui poveşti.

Petrişor Obae: Şi seara nu îţi spunea nimic? Probabil şi atunci făceai glume, nu?

Răzvan Exarhu: Am făcut nişte glume rele, dar nu mai conta pentru că audienţa de unei emisiuni de noapte nu se compară cu audienţa unui matinal.

Sigur că atunci emisiunea de noapte era un program foarte important în anii ăia, până în 2000.

După aceea a apărut uşor, uşor social media, au apărut aplicaţiile de chat, iar lumea a început să iasă în cârciumi. Până atunci lumea se cam ducea la culcare şi statea seara la radio.

Acum nu mi se mai pare posibil acest lucru. Radioul şi-a pierdut prestigiul în ultima parte a zilei.

Citeşte şi: Răzvan Exarhu, povestitor la Ferma de pe Pro TV: „Mi s-a părut interesant să-mi folosesc aşa vocea. Mi-aş dori să fac şi dublaje de desene animate”


Interviul integral cu Răzvan Exarhu, AICI


Citeşte şi: Cum s-au supărat schiorii, pe rimele Morning Glory. Povestea rimelor, cu Exarhu: "Morning Glory, Morning Glory, de Vede sunt Roşiorii"

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus