Skip to main content

VIDEO. Din arhivă. Cum a fost „detașat disciplinar” Exarhu de către Adrian Sârbu: de la matinal la miezul nopții. "Făceam glume cu Iliescu"

 
VIDEO. Din arhivă. Cum a fost „detașat disciplinar” Exarhu de către Adrian Sârbu: de la matinal la miezul nopții. "Făceam glume cu Iliescu"

VIDEO. Din arhivă. "Făceam glume cu Iliescu". Povești cu Răzvan Exarhu, (acum realizatorul matinalului Morning Glory, de la Rock FM) și Adrian Sârbu, fondatorului grupului Pro.

Publicitate

Povești despre cum Exarhu a fost "exilat" de Adrian Sârbu șeful lui de atunci, de la Pro FM. De la matinal, Exarhu a ajuns la miezul nopții.

Episodul a fost povestit de Răzvan Exarhu la Interviurile 10 de ani de Paginademedia.ro, la începutul acestui an.

Realizatorul matinalului de la Rock FM a povestit cum Sârbu „l-a detașat disciplinar de la matinal la miezul nopții”, pentru glume politice, când făcea emisiunea de dimineață la Pro FM. 

Exarhu: „Sârbu voia să mă dea afară cam de patru ori pe săptămână, în zilele mele bune. Pentru că făceam glume cu Iliescu, făceam glume politice. Se enerva pentru că îl suna Viorel Hrebenciuc.”

Tot el a explicat cum patronul trustului MediaPro „îi obliga să-și scrie intervențiile” din emisiuni. Într-un final, Exarhu a sfârșit la emisiunea de la miezul nopții, unde nu contau glumele pentru că „audiența de unei emisiuni de noapte nu se compară cu audiența unui matinal.” 

Totuși, transferul la miezul nopții a avut și părți bune:

„A fost foarte bine, e o experiență haioasă. Am descoperit că mă pot juca, că pot inventa povești și în general pot fantaza absolut oricât, iar radioul te ajută să spui povești”, spune omul de radio. 

VIDEO - Cum l-a pedepsit Adrian Sârbu pe Răzvan Exarhu

Din interviul cu Răzvan Exarhu, la 10 ani de Paginademedia:

Petrișor Obae: Pe vremuri ai fost detașat disciplinar de către Adrian Sârbu, de la matinal la miezul nopții. 

Răzvan Exarhu: Sârbu voia să ma dea afară cam de patru ori pe săptămână, în zilele mele bune. Pentru că făceam glume cu Iliescu, făceam glume politice. Se enerva pentru că îl suna Viorel Hrebenciuc. 

Petrișor Obae: Și te suna și el pe tine?

Răzvan Exarhu: Da, mă chema cu intervențiile pentru că trebuia să scriu tot. Eram obligați să scriem tot. 

Petrișor Obae: Da? Intervențiile erau scrise? Nu era spontaneitate? 

Răzvan Exarhu: Era și spontaneitate, dar în principiu aia trebuia să fie baza și o scriam. Bine, de la un punct n-am mai scris neapărat. Să scrii e și o școală foarte bună.

Era o presiune, bine nu-l acuz pe Sârbu pentru că era și o lume dominată de politic și cred că și acum este, însă e mult mai soft intervenția în momentul ăsta. În anumite medii cred că se simte.

Din nou, nu mi se pare asta partea importantă la radio, nu trebuie să fii o goarnă politică sau o goarnă de revoluție socială, poți să îi ajuți pe oameni să își clarifice anumite lucruri. 

Petrișor Obae: Atunci Sârbu a zis: „Gata cu matinalul, fugi la miezul nopții” ? 

Răzvan Exarhu: Asta a fost momentul, dar într-un fel sau altul am reușit să explorez și altă zonă. Am avut noroc într-un fel. 

Petrișor Obae: Când se întâmpla? 

Răzvan Exarhu: Treaba asta cu detașarea se întâmpla prin 1997, deci eu am făcut un matinal de vreo trei ani. A fost foarte bine, e o experiență haioasă.

Am descoperit că mă pot juca, că pot inventa povești și în general pot fantaza absolut oricât, iar radioul te ajută să spui povești. 

Petrișor Obae: Și seara nu îți spunea nimic? Probabil și atunci făceai glume, nu?

Răzvan Exarhu: Am făcut niște glume rele, dar nu mai conta pentru că audiența de unei emisiuni de noapte nu se compară cu audiența unui matinal.

Sigur că atunci emisiunea de noapte era un program foarte important în anii ăia, până în 2000.

După aceea a apărut ușor, ușor social media, au apărut aplicațiile de chat, iar lumea a început să iasă în cârciumi. Până atunci lumea se cam ducea la culcare și statea seara la radio.

Acum nu mi se mai pare posibil acest lucru. Radioul și-a pierdut prestigiul în ultima parte a zilei. 

Citește și: Răzvan Exarhu, povestitor la Ferma de pe Pro TV: „Mi s-a părut interesant să-mi folosesc așa vocea. Mi-aș dori să fac și dublaje de desene animate”


Interviul integral cu Răzvan Exarhu, AICI


Citește și: Cum s-au supărat schiorii, pe rimele Morning Glory. Povestea rimelor, cu Exarhu: "Morning Glory, Morning Glory, de Vede sunt Roșiorii"

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu