Skip to main content

Filmul „colectiv” de Alexander Nanau, cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Zurich

 
Filmul „colectiv” de Alexander Nanau, cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Zurich

Filmul „colectiv” a fost desemnat cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Zurich, scrie News.ro. Proiectul lui Alexandru Nanău s-a impus în fața altor 11 filme, selecționate din peste 150 care aplicaseră inițial pentru înscriere. 

Documentarul urmărește întâmplările desfășurate în România în primul an de după incediul din clubul Colectiv, inclusiv culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma.

Publicitate

Trofeele „Ochiul de Aur", de la Zurich, au fost câştigate de „Sound of Metal", de Darius Marder (International Feature Film), „colectiv", de Alexander Nanau (International Documentary Film) şi „Systemsprenger", de Nora Fingscheidt (Focus: Elveţia, Germania, Austria), notează aceeași sursă. 

Filmul se bucură de mult succes și peste Ocean, în America de Nord. Magnolia Pictures și Participant, două nume grele din industria cinematografică mondială, vor dostribui și promova în America de Nord filmul documentar „colectiv”, după cum Paginademedia.ro a relatat în urmă cu câteva zile. 

Filmul "colectiv" este o productie Romania/Luxembourg produsa de catre Alexander Nanau Production, HBO Europe și Samsa Film Luxembourg.  

Citește și: 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu