Skip to main content

Filmul „colectiv” de Alexander Nanau, distribuit şi promovat în America de Nord de două mari companii

 
Filmul „colectiv” de Alexander Nanau, distribuit şi promovat în America de Nord de două mari companii

Producţie românească, la export în America de Nord.

Publicitate

Magnolia Pictures şi Participant, două nume grele din industria cinematografică mondială, vor dostribui şi promova în America de Nord filmul documentar „colectiv”.

Producţia regizată de Alexander Nanau urmăreşte întâmplările desfăşurate în România în primul an de după incediul din clubul Colectiv, inclusiv culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma.

Magnolia Pictures şi Participant au în portofoliu producţii de succes, câştigătoare sau nominalizate la Oscar sau Palme d’Or, precum Spotlight, The Post, Green Book, Roma, Shoplifters, Good Night and Good luck sau The Square.

Evenimentul reprezintă o premieră pentru cinematografia autohtonă, fiind prima oară când un film din România intră în portofoliul ambilor giganţi.

Pelicula românească a fost foarte apreciată de către criticii de film şi jurnaliştii prezenţi la ambele festivaluri.

Filmul "colectiv" este o productie Romania/Luxembourg produsa de catre Alexander Nanau Production, HBO Europe şi Samsa Film Luxembourg.

„Din când în când un film nu doar îţi deschide ochii, ci te sfâşie, expunându-ţi o prăpastie în moralitate ce rezonează mai departe decât ţara de origine a producţiei. „colectiv”, filmul lui Alexander Nanau este o producţie remarcabilă despre un nivel al corupţiei de neimaginat, chiar în centrul sistemului medical din România. Un film cu adevărat ancorat în vremurile în care trăim, ce merită expunere pe scară largă” – Variety

„Ce se întâmplă după [incendiu] este un studiu despre modul în care birocraţia defectuoasă infectează fiecare aspect al unei societăţi şi motivul pentru care avem nevoie de o presă încăpăţânată. Absolut genial” – Rolling Stone

„ Nu veţi vedea un film mai relevant despre America zilelor noastre” - Washington Post

„Tensionat, emoţional şi atent editat, acest expozeu al corupţiei lipsite de suflet va avea un ecou puternic şi va genera furie mult timp după ce turul de festivaluri se va fi încheiat” – The Hollywood Reporter

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus