Skip to main content

Realitatea, articol cu „mesaj”, dacă pierd licența. Radu Herjeu: „Denunț public tentativele de presiune asupra membrilor CNA”

 
Realitatea, articol cu „mesaj”, dacă pierd licența. Radu Herjeu: „Denunț public tentativele de presiune asupra membrilor CNA”

Cu doar câteva zile înainte ca CNA să decidă dacă îi va prelungi sau nu licența televiziunii Realitatea TV, reprezentanții postului publică pe site un articol cu „mesaj”. Un membru CNA consideră articolul o "tentativă de presiune".

Publicitate

Detalii, în continuare:

Dosarul „Realitatea” ar putea trimite CNA în instanță” este intitulat articolul postat duminică pe site.

Un text din care aflăm că „Refuzul Consiliului Național al Audiovizualului de a prelungi licența Realitatea TV poate avea consecințe dramatice pentru membrii consiliului”.

În același articol se dau și posibilelel efecte: dacă nu vor prelungi licența, membrii „încalcă” Legea Audiovizualului și „devin pasibili de abuz în serviciu”. 

CNA s-ar putea îndrepta împotriva membrilor pentru prejudiciu. Chiar dacă votul împotriva licenței pentru Realitatea TV nu ar fi de natură penală, prejudiciul va exista. În acest caz, instituția urmează să fie urmărită în instanță de patronii Realitatea TV, de stat prin ANAF și de alți creditori care nu și-ar mai putea recupera banii.

Deoarece este foarte probabil ca instanța să acorde despăgubiri, CNA poate să se îndrepte asupra membrilor pentru a recupera sumele”, mai arată textul de pe Realitatea.net. 

Radu Herjeu, membru CNA, a reacționat într-o postare pe pagina sa de Facebook:

Denunț public tentativele de presiune asupra membrilor CNA prin ”articole” de presă în care li se spune cum pot ei plăti despăgubiri de milioane de euro dacă respectă Legea Audiovizualului în cazul unui vot negativ acordat solicitării de prelungire a licenței unui post de televizune!”

CONTEXT. Amintim că reprezentanții Realitatea TV au avut o întâlnire cu membrii CNA, pe cazul prelungirii licenței. Televiziunii îi lipsește certificatul fiscal, un document obligatoriu la orice prelungire de licență, fără de care CNA nu poate da un vot. În discuția de joi, care a durat două ore, avocații au explicat că insolvența Realitatea TV este una foarte complicată și că ANAF a îngreunat aprobarea planului de reorganizare. 

În concluzie, joi, CNA a decis să trimită la ANAF o adresă pentru a cere mai multe lămuriri pentru acest caz și, totodată, să-i invite pe reprezentanți la o discuție (pe larg despre subiect, AICI)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Inteleg ca Gusa tocmai s-a inscris (iar!) in PSD. Altfel spus, Herjeu acuza televiziunea condusa de un pesedist ca face presiuni asupra unei institutii pesedizate (CNA)! :)))
    Oricum, o sa fie "distractiv" in urmatoarele campanii electorale cu atatea televiziuni pro-PSD: A3, Raitaru/Romania TV, B1, Realitatea...

Trimite un comentariu