Skip to main content

Licența postului Digi24, prelungită de CNA cu încă nouă ani

 
Licența postului Digi24, prelungită de CNA cu încă nouă ani

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat prelungirea, cu încă nouă ani, a licenței Digi24, televiziune operată de Campus Media TV. 

Publicitate

Solicitarea de prelungire a licenței, care urma să expire la data de 9 decembrie, a fost aprobată în unanimitate de membrii prezenți în ședința de astăzi. 

Cererea a fost discutată la CNA cu mai mulți reprezentanți din partea Digi24: Vera Secrieru, reprezentant Digi24, Dumitru Rahău, director editorial al stației, Marius Tian, redactor-șef Digi24, și Lucian Mihai, reprezentant RCS.

Lucian Mihai:

„Deși avem doar 7 ani de existență, suntem la momentul la care prelungim licența audiovizuală. Acest experiment a început, după cum știți cu 10TV, moment care nu a mers foarte bine și în anul 2012 ne-am hotărât să lansăm stația Digi24.

La acel moment, au fost voci care ne-au spus că nu va fi un proiect care va rezista, pentru că o stație de știri consumă foarte multe resurse și financiare și umane, iar rezultatele se văd după o lungă perioadă de timp. Ne aflăm la șapte ani de zile. Stația încă funcționează și considerăm că am devenit o voce în societatea românească și dorim să continuăm acest parcurs.”

Dumitru Rahău, director editorial:

„Ca strategie, rămâne consecvenți principiilor noastre legate de echilibru, de imparțialitate, de decență. Vom încerca să punem accentul foarte mult pe nevoile și dorințele cetățenilor în relația cu autoritatea. Încercăm să încurajăm pe cât de mult posibil interacțiunea cu telespectatorii. Ei trebuie să devină o parte a strategiei noastre editoriale. Până la urmă, știrile reprezintă forma audiovizuală a nevoilor fiecărui cetățean în parte.”

Marius Tian, redactor-șef Digi24:

„M-am alăturat puțin mai târziu Digi24, dar am făcut-o din convingere, după o carieră la Pro TV. Convingerea există în continuare. Cred că e cazul să ne aplecăm cu mai multă atenție către partea educativă, culturală. Intenționăm ca de la 1 ianuarie să continuăm campaniile pe care le avem în domeniu și să inovăm.
În ce privește politica editorială de zi cu zi, bineînțeles politicul ocupă cel mai mult spațiu într-o televiziune de știri, iar intențiile noastre, cu greșelile minime de rigoare, este să fim echidistanți.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Spuneați că, spre mirarea unora, dumneavoastră ați supraviețuit. Eu nu mă așteptam să dispăreți, ci mă așteptam să cuceriți rapid unul dintre locurile fruntașe în topul audiențelor. Nici asta nu s-a întâmplat. Din ce văd aici, în materialele pe care ni le-ați adus, nu ați venit cu nicio schimbare față de ceea ce ați făcut până acum.

Ceea ce înțeleg că nici de acum încolo nu aveți ambiția să depășiți nivelul acesta în care, dacă nu este o lună cu alegeri sau moțiuni de cenzură, nu prea reușiți să fiți în topul nici măcar a primelor trei televiziuni de știri. Voiam să știu de ce.
Mie mi se pare că ați atins un plafon, pe care de foarte timp nu reușiți să-l depășiți.”

Lucian Mihai, reprezentant RCS:

„Nu am schimbat nimic pentru că noi considerăm că ceea ce facem este un lucru bun. După cum știți, o stație de știri are o audiență destul de scăzută și crește destul de greu. Creșterea se vede în fiecare an, dar este una lentă. Lucrurile bune se fac greu.”

Vera Secrieru:

„Ne-am concentrat și ne concentrăm în continuare nu neapărat pe publicul urban general, ci pe o nișă mai mică, pe publicul 18 – 49 de ani urban.”

Cristina Pocora, membru CNA:

„Mie mi se pare că Digi are poziția lui. Mi se pare că vine cu altă abordare decât la celelalte televiziuni de știri. Mi se pare că își face treaba și că există public. Prin urmare, dacă există un public care consumă aceste informații, dacă își fac bine treaba, nu văd de ce am muri noi de grija banilor lor din publicitate sau cum își acoperă costurile.”

Digi24 a început emisia în martie 2012, pe fosta licență 10 TV, televiziune lansată inițial cu Radu Moraru. În ianuarie 2012, RCS a solicitat transformarea 10TV, televiziune cu profi generalist, în Digi 24, post cu profil de știri. 

Citește și:

Digi 24 va emite pe frecvenţa 10TV

CNA a amânat schimbarea licenţei 10 TV în Digi 24

Digi 24 a primit licenţa de la CNA. Data de lansare: 1 martie

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu