Skip to main content

Licenţa postului Digi24, prelungită de CNA cu încă nouă ani

 
Licenţa postului Digi24, prelungită de CNA cu încă nouă ani

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat prelungirea, cu încă nouă ani, a licenţei Digi24, televiziune operată de Campus Media TV.

Publicitate

Solicitarea de prelungire a licenţei, care urma să expire la data de 9 decembrie, a fost aprobată în unanimitate de membrii prezenţi în şedinţa de astăzi.

Cererea a fost discutată la CNA cu mai mulţi reprezentanţi din partea Digi24: Vera Secrieru, reprezentant Digi24, Dumitru Rahău, director editorial al staţiei, Marius Tian, redactor-şef Digi24, şi Lucian Mihai, reprezentant RCS.

Lucian Mihai:

„Deşi avem doar 7 ani de existenţă, suntem la momentul la care prelungim licenţa audiovizuală. Acest experiment a început, după cum ştiţi cu 10TV, moment care nu a mers foarte bine şi în anul 2012 ne-am hotărât să lansăm staţia Digi24.

La acel moment, au fost voci care ne-au spus că nu va fi un proiect care va rezista, pentru că o staţie de ştiri consumă foarte multe resurse şi financiare şi umane, iar rezultatele se văd după o lungă perioadă de timp. Ne aflăm la şapte ani de zile. Staţia încă funcţionează şi considerăm că am devenit o voce în societatea românească şi dorim să continuăm acest parcurs.”

Dumitru Rahău, director editorial:

„Ca strategie, rămâne consecvenţi principiilor noastre legate de echilibru, de imparţialitate, de decenţă. Vom încerca să punem accentul foarte mult pe nevoile şi dorinţele cetăţenilor în relaţia cu autoritatea. Încercăm să încurajăm pe cât de mult posibil interacţiunea cu telespectatorii. Ei trebuie să devină o parte a strategiei noastre editoriale. Până la urmă, ştirile reprezintă forma audiovizuală a nevoilor fiecărui cetăţean în parte.”

Marius Tian, redactor-şef Digi24:

„M-am alăturat puţin mai târziu Digi24, dar am făcut-o din convingere, după o carieră la Pro TV. Convingerea există în continuare. Cred că e cazul să ne aplecăm cu mai multă atenţie către partea educativă, culturală. Intenţionăm ca de la 1 ianuarie să continuăm campaniile pe care le avem în domeniu şi să inovăm.
În ce priveşte politica editorială de zi cu zi, bineînţeles politicul ocupă cel mai mult spaţiu într-o televiziune de ştiri, iar intenţiile noastre, cu greşelile minime de rigoare, este să fim echidistanţi.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Spuneaţi că, spre mirarea unora, dumneavoastră aţi supravieţuit. Eu nu mă aşteptam să dispăreţi, ci mă aşteptam să cuceriţi rapid unul dintre locurile fruntaşe în topul audienţelor. Nici asta nu s-a întâmplat. Din ce văd aici, în materialele pe care ni le-aţi adus, nu aţi venit cu nicio schimbare faţă de ceea ce aţi făcut până acum.

Ceea ce înţeleg că nici de acum încolo nu aveţi ambiţia să depăşiţi nivelul acesta în care, dacă nu este o lună cu alegeri sau moţiuni de cenzură, nu prea reuşiţi să fiţi în topul nici măcar a primelor trei televiziuni de ştiri. Voiam să ştiu de ce.
Mie mi se pare că aţi atins un plafon, pe care de foarte timp nu reuşiţi să-l depăşiţi.”

Lucian Mihai, reprezentant RCS:

„Nu am schimbat nimic pentru că noi considerăm că ceea ce facem este un lucru bun. După cum ştiţi, o staţie de ştiri are o audienţă destul de scăzută şi creşte destul de greu. Creşterea se vede în fiecare an, dar este una lentă. Lucrurile bune se fac greu.”

Vera Secrieru:

„Ne-am concentrat şi ne concentrăm în continuare nu neapărat pe publicul urban general, ci pe o nişă mai mică, pe publicul 18 – 49 de ani urban.”

Cristina Pocora, membru CNA:

„Mie mi se pare că Digi are poziţia lui. Mi se pare că vine cu altă abordare decât la celelalte televiziuni de ştiri. Mi se pare că îşi face treaba şi că există public. Prin urmare, dacă există un public care consumă aceste informaţii, dacă îşi fac bine treaba, nu văd de ce am muri noi de grija banilor lor din publicitate sau cum îşi acoperă costurile.”

Digi24 a început emisia în martie 2012, pe fosta licenţă 10 TV, televiziune lansată iniţial cu Radu Moraru. În ianuarie 2012, RCS a solicitat transformarea 10TV, televiziune cu profi generalist, în Digi 24, post cu profil de ştiri.

Citeşte şi:

Digi 24 va emite pe frecvenţa 10TV

CNA a amânat schimbarea licenţei 10 TV în Digi 24

Digi 24 a primit licenţa de la CNA. Data de lansare: 1 martie

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus