Skip to main content

FOTO. 10 ani de DoR. Ediție aniversară pentru revista fondată de Cristi Lupșa. Numărul de iarnă vine cu 10 coperte diferite

 
FOTO. 10 ani de DoR. Ediție aniversară pentru revista fondată de Cristi Lupșa. Numărul de iarnă vine cu 10 coperte diferite

Revista DoR sărbătorește 10 ani cu un număr de colecție. Publicația fondată de jurnalistul Cristi Lupșa, în urmă cu 10 ani, vine cu un număr special în această iarnă. 

DoR-ul cu numărul #38 va avea 10 variante diferite de copertă, fiecare cu o întreagă poveste în paginile revistei.

Publicitate

Totul vine în contextul în care pe 15 noiembrie s-au împlinit 10 ani de lansarea primului număr. 

„Am ales să publicăm 10 coperte, pe care veți găsi o diversitate de oameni, de geografii, de vârste, de alegeri, de concepții despre lume și viață”, scriu jurnaliștii de la DoR pe site-ul publicației

Cum vor apărea la „tarabă”?

În acest caz, tirajul obișnuit s-a împărțit la 10. Fiecare copertă va avea un număr egal de bucăți, iar distribuitorii și oamenii care sunt deja abonați vor primi revistele aleatoriu, în funcție de disponibilitate. Tirajul pentru numărul #38 este de 5.500 de exemplare. 

Sunt povești din România și ale românilor plecați peste hotare.

„Nu sunt întregul univers al României și al diasporei, însă se apropie.

Le-am ales pentru că reflectă nu doar poveștile mici și mari din acest număr, ci și misiunea noastră de a folosi jurnalismul narativ ca să înțelegem ce (și cum) trăim în România de azi, să ne apropiem unii de alții și să găsim soluțiile potrivite pentru a ne transforma viețile, organizațiile și societatea”, notează aceeași sursă. 

GALERIE FOTO

Pe scurt, câteva din poveștile din numărul de iarnă al DoR:

  • În Valea Plopilor, Aurica s-a luptat o viață de om ca să țină o casă de care să fie mândră, când în jur era doar sărăcie, migrație și boală. Oare nepoții ei vor reuși să fie primii din familie care termină opt clase?
  • La 30 de minute de Bârlad, Alina, o asistentă medicală comunitară, are peste 400 de familii vulnerabile în grijă, însă nu-și pierde speranța că are un rol în viața unor oameni cărora nu le-a rămas altceva decât visul plecării sau posibilitatea unui miracol.
  • O altă Alina, arhitect, locuiește la București și împlinește 30 de ani odată cu Revoluția română. Alina înțelege privilegiul de a avea nenumărate opțiuni, dar asta nu înseamnă că posibilitățile n-o paralizează.
  • Cristi și Ioana, doi români dintr-un orășel german, își dezbat deja de patru ani relația cu „acasă”. E Clujul în care s-au cunoscut, în care au făcut facultatea și în care au protestat împreună? 

Citește și POVESTEA revistei DoR. Povestea unei reviste de ...povești. Decât o Revistă


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu