Skip to main content

Marea Britanie - modelul României - a eliminat votul publicului la Eurovision. De ce?

 
Marea Britanie - modelul României - a eliminat votul publicului la Eurovision. De ce?
Foto | Hepta

Publicul nu mai alege piesa pentru Eurovision. Se întâmplă în Marea Britanie (model din care s-a inspirat și România), unde postul public BBC a anunțat că elimină votul dat de public pentru piesa care reprezintă țara la competiția europeană, scrie The Guardian

Motivul?

Publicitate

Prestația slabă din trecut a piesei alese și cu contribuția publicului. 

Astfel, melodia care va reprezenta Marea Britanie la Rotterdam este aleasă doar de casa de discuri BMG. 

Michael Rice, concurentul de anul trecut al Marii Britanii, s-a clasat pe locul 26 în finala de la Tel Aviv.

Reamintim că pentru acest an și România a schimbat regulile, invocând Marea Britanie ca model. Artistul care reprezintă România la Eurovision în 2020 vine de la Global Records, casa de discuri cu care TVR a decis să lucreze în acest an. 

Roxen este numele care va merge la Rotterdam din partea țării noastre în acest an. Pentru artistă au fost compuse şi dezvoltate mai multe piese, dintre care au fost selectate cele mai bune cinci.

În România, piesa căștigătoare va fi aleasă, în proporție egală, de public și de juriu (cum era la BBC până acum). Finala selecției naționale va fi pe 1 martie la TVR. 


VIDEO. Vezi toate cele cinci piese cu Roxen pentru Eurovision, AICI


Citește și: VIDEO. Cine este „vocea” României la Eurovision? TVR și Global Records au ales artistul care merge la Rotterdam


Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câștigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia


Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câștigătorului


PODCAST. Totul despre Eurovision, cu fondatorul Global. Propunerea TVR a venit în noiembrie. Toate vocile vor fi de la Global


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Ha ha ha, așa o să pățim și noi pentru că văd că favorita boborului îi "Alcohol You" :)) Acum serios vorbind, este doar vina Lianei Stanciu pentru că au avut posibilitatea să aleagă un sistem de jurizare care să elimine surprizele nedorite (au știut că 50/50 nu este infailibil, vezi selecția din rep. Moldova din 2019), dar au fost conservatori, să nu zic proști.
  • Nu aveți habar ce scrieți.
    1. Marea Britanie nu a eliminat votul publicului la Eurovision. Pur și simplu a înlocuit selecția națională televizată cu una internă, cum a mai făcut și în trecut. La Eurovision normal că se votează. Eurovision e *concursul internațional din mai*, nu procedeul independent de selecție folosit și stabilit de fiecare țară (televiziune publică). Nu mai faceți confuzia asta.
    2. România nu s-a inspirat de la Marea Britanie. Liana Stanciu doar a încercat să explice poporului tâmp, care n-a mai auzit de selecție internă, ce e aia selecție internă. Marea Britanie e doar un exemplu. Formatul („modelul”) de anul acesta seamănă mai mult cu cel hibrid al Finlandei din 2018-2019: întâi s-a selectat (intern) artistul și apoi s-a ales (televizat, cu televot) piesa. Nu e nicidecum o idee nouă, există și exemple mult mai vechi.

Trimite un comentariu