Skip to main content

FINALA EUROVISION. Când va difuza TVR selecția națională a piesei cu Roxen? Ziua și ora la care românii aleg melodia pentru Rotterdam

 
FINALA EUROVISION. Când va difuza TVR selecția națională a piesei cu Roxen? Ziua și ora la care românii aleg melodia pentru Rotterdam

FINALA. Ultimul pas spre Eurovision. Cu ce piesă va merge România la Eurovision 2020? Finala națională a consursului va stabili care dintre cele cinci piese ale lui Roxen, reprezentanta țării în acest an, va merge la Rotterdam. 

Cu o schimbare totală a selecției pentru Eurovision, TVR a mai rămas cu o singură emisiune televizată din România pentru Eurovision.

Publicitate

Finala selecției naționale se vede duminică, pe 1 martie, de la ora 21:00. Show-ul va stabili care din cele cinci piese, anunțate deja, va reprezenta țara noastră la Eurovision.

VEZI toate piesele din finală, cu Roxen, AICI 

Publicul şi juriul, în proporţie egală, vor decide care piesă este cea mai potrivită pentru Rotterdam. 

Reamintim că în acest an TVR a schimbat total modul de selecția a reprezentantului României la Eurovision. A lucrat direct cu casa de discuri Global Records.

În emisiunea de pe 1 martie se vor auzi cele cinci piese din concurs - Storm, Colors, Alcohol You, Beautiful Disaster și Cherry Red.

De asemenea, pe scenă vor urca artiști români și străini, dar și concurenţi şi chiar câştigători ai diferitelor etape ale Eurovision.

Cine este Roxen. Roxen (Larisa Roxana Giurgiu pe numele real) s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. Roxen are deja două piese în topurile muzicale: „You don’t love me” feat Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea”, care sunt difuzate la radiourile din România, cât şi la televiziunile muzicale.

Mecanismul de selecție la Eurovision 2020. Mai multe voci au fost propuse celor de la TVR de către Lucian Ștefan, fondatorul Global Records. Trei voci au rămas pe lista scurtă, toate trei de la Global Records: Roxen, Diana V și Cezar.

Din cele trei voci rămase pe lista scurtă, comisia Eurovision din TVR a ales una - Roxen.

Pentru artistă au fost compuse şi dezvoltate mai multe piese, dintre care au fost selectate cele mai bune cinci.

Conceptul regizoral al întregului spectacol şi al celor cinci show-uri care intră în concursul de selecţie naţională poartă semnăturile lui Dan Manoliu şi Bogdan Păun.

VIDEO. Vezi toate cele cinci piese cu Roxen pentru Eurovision, AICI


Citește și: VIDEO. Cine este „vocea” României la Eurovision? TVR și Global Records au ales artistul care merge la Rotterdam


Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câștigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia


Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câștigătorului


PODCAST. Totul despre Eurovision, cu fondatorul Global. Propunerea TVR a venit în noiembrie. Toate vocile vor fi de la Global


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu