Skip to main content

Grupul Burda ține revistele pe piață, dar le reduce tirajele. Ringier și Adevărul le-a suspendat

 
Grupul Burda ține revistele pe piață, dar le reduce tirajele. Ringier și Adevărul le-a suspendat

Pandemia de Coronavirus afectează tot mai mult și presa scrisă. Grupul Burda, care deține numeroase titluri, anunță diminuarea tirajului pentru revistele tipărite din portofoliu, însă le menține pe piață.

Publicații ca Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, National Geographic, Ioana, Auto, Motor și Sport, Grădina mea de vis, Burda Style, Sănătatea de azi, Practic în bucătărie, Practic Sudoku, Ioana Sudoku sau Practic Integrame vor apărea în continuare la tarabe, dar cu o reducere de 25% a tirajului

Revista săptămânala Femeia de azi va apărea, din luna aprilie, doar de două ori pe lună și cu un tiraj diminuat, informează reprezentanții grupului. 

Publicitate

Măsurile vin în contextul stării de urgență prin care trece țara noastră, din cauza epidemiei de Covid-19. Grupul Burda își justifică deciziile astfel:

O bună parte din punctele de vânzare s-au închis, altele și-au redus activitatea, iar limitarea circulației persoanelor are ca efect scăderea substanțială și drastică a cererii pentru publicații periodice printate.

Pentru asigurarea siguranței angajaților, dar și pentru a reduce riscurile economice privind activitatea companiei (...)”, spun aceștia. 

Toate titlurile de mai sus pot fi comandate și online, de pe site-ul burda.ro. Tot acolo vor fi publicate datele de apariție pe piață pentru fiecare dintre reviste. 

„Toate abonamentele vor fi onorate. În același timp, vor rămâne active site-urile din portofoliul Burda Romania.

Ne rezervăm dreptul ca în viitor, în funcție de evoluția situației pieței, sub influența măsurilor luate în scopul diminuării efectelor Covid 19 asupra populației, să luăm decizii diferite, pe care vi le vom comunica”, după cum informează aceeași sursă. 

Burda nu este singura companie care editează reviste și care a luat măsuri pe fondul pandemiei. 

Ringier și Adevărul au suspendat revistele

Compania Ringier a decis să suspende apariția titlurilor glossy din portofoliu (Elle, Avantaje, Unica, Viva, Libertatea pentru femei, AutoBild și TVmania) începând de luna viitoare. Numerele (cel puțin cele de pe luna mai), nu vor mai apărea.

Nu mai apar nici edițiile de duminică a ziarelor Libertatea și Gazeta Sporturilor. 

Și Adevărul Holding a stopat, temporar, apariția revistelor pe care le editează, printr-o decizie pe care a luat-o astăzi.

Citește și: 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu