Skip to main content

Schimbări la TVR 1, în grilă, dar și la știri. Unele emisiuni, înlocuite cu Telejurnale sau cu reluări. „Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.”

 
Schimbări la TVR 1, în grilă, dar și la știri. Unele emisiuni, înlocuite cu Telejurnale sau cu reluări. „Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.”

Măsuri noi la TVR pe fondul epidemiei cu noul coronavirus. Postul public renunță la o serie de emisiuni și le înlocuiește cu Telejurnal sau cu reluări, potrivit unei note interne obținute de Paginademedia.ro. Măsurile sunt valabile începând de astăzi, 13 martie, până pe 5 aprilie, cu posibilitatea de prelungire. 

Schimbări se fac și în organizarea echipei care face parte din Direcția Știri, dar și în modul în care aceștia transmit informațiile din teren. Astfel, echipele de reporteri și cameramani vor merge pe teren doar cu autoturismele, iar aceștia își vor trimite, pe cât posibil, informațiile din teren sau de acasă, pe e-mail. 

Publicitate

„Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale, ale autorităţilor centrale sau ale grupului de comunicare strategică. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică”, se arată în mesajul trimis către jurnaliștii TVR de Mădălina Rădulescu-Vochin, șefa știrilor TVR.

Iată principalele măsuri transmise de TVR jurnaliștilor săi: 

 • Emisiunile „Matinal” şi „Ca-n viaţă”, difuzate de luni până vineri, se înlocuiesc cu Telejurnale, cu aceleaşi ore de difuzare. Echipele editoriale se modifică şi vor primi separat programul de ture pentru perioada următoare. 
 • Emisiunile „Cooltura” şi „Lumea. Azi” vor trece în sistem de redifuzare.
 • Echipele editoriale vor asigura zilnic ediţiile de breaking news impuse de evenimentele legate de răspândirea coronavirus, prioritate având declaraţiile Grupului de Comunicare Strategică sau ale autorităţilor centrale.
 • Echipele de reporteri şi cameramani vor dispune de maşină, cameră şi rucsac, iar pe cât posibil, încercâm ca filmările să fie transmise direct în ingest şi textul scris de acasă, pentru a reduce cât mai mult posibil contactul cu personalul din redacţie sau cu cel tehnic. Vor fi două echipe de reporteri de teren, cu program 12/36 de ore si în week-enduri.
 • Toţi oamenii din redacţie vor asigura redactarea de ştiri preluate de la reporterii de pe teren. Reporterii de pe teren vor trimite textele ştirilor pe email sau direct pe grupul de whatsapp al redacţiei.
 • Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale, ale autorităţilor centrale sau ale grupului de comunicare strategică. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.

Amintim că TVR a mai luat o serie de măsuri în contextul măsurilor privind coronavirusul. În noaptea de miercuri spre joi (11 - 12 martie) postul public a intrat în revizie tehnică, timp în care au fost igienizate toate zonele în care se lucrează cu echipament (pupitre de emisie, mixere etc.), în redacții și în studiouri. 

Totodată, la începutul acestei săptămâni s-a luat decizia să se renunțe la public/figurație în cazul tuturor emisiunilor de pe post. 

Citește și: 

REVIZIE TEHNICĂ. TVR, oprit pentru dezinfecție. Emisia, suspendată noaptea trecută

Școală TV. La TVR. Teleșcoala, soluția Guvernului cât școlile sunt închise din cauza Coronavirusului

FĂRĂ SPECTATORI. Măsuri anti-coronavirus în TVR: Toate emisiunile care se produc se vor realiza FĂRĂ public

 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Buna ziua!
  Asa cum se vor preda diverse discipline la tvr 2, va rog sa luati in considerare sa se predea / explica subiecte de bac la romana / matematica / biologie / informatica / fizica / etc. Se pot detalia si norme de conduita sau modul de abordare a examenelor, informatii referitoare la diverse cursuri / specializari, etc, efectiv o implicare mai mare a televiziunii in sistemul educational. Sunt foarte multi copii care vor dar nu stiu cum.
  Va multumim pentru implicare
 • Ha, de parca emisiunile erau cele unde se producea dezinformarea, nu jurnalele de stiri insuficient informate sau stiri la care se omit voit anumite informatii.
 • Când ardeau de vii și apoi mureau pe capete tinerii la Colectiv, onor conducerea Știrilor TVR a dat primele stiri după vreo 11 ore asteptand comunicatele oficiale ale politicienilor. Printre primele mizerii transmise in buclă a fost si faimoasa declaratie a lui Nicolae Banicioiu, ministru al Sanatatii, "avem de toate, ca in Franța și-n Germania". Intre cei care conduceau ostilitatile era, la fel ca acum dar pe functie mai micuta, duamna Madalina Radulescu-Vochin. La vremuri grele, valorile raman de paza pentru "a nu crea panica".
 • "Orice știre va avea doar surse oficiale" și "conduita nu trebuie sa creeze panică" înseamnă un pretext pentru mascarea adevărului pe banul public. Adică, dacă vreun reporter descoperă că oficialii mint, că nu recunosc realitatea sau că o cosmetizează, ar trebui să nu transmită așa ceva pt că vrea madame Vochin-Rădulescu asta să doarmă liniștită?!

Trimite un comentariu