Skip to main content

Oficial. Platforma Afostodata.net poate fi folosită în şcoli, pentru copiii cu deficienţă de auz şi văz

 
Oficial. Platforma Afostodata.net poate fi folosită în şcoli, pentru copiii cu deficienţă de auz şi văz

Oficial. Platforma Afostodata.net, care publică materiale şi poveşti pentru copiii cu deficienţă de auz şi văz, poate fi folosită în şcoli. Site-ul anunţă că a fost omologat, recent, de Ministerul Educaţiei.

Publicitate

„Comisia de omologare a constatat că secţiunea Şcoala de Poveşti conţine texte cu limbaj adaptat vârstei şi capacităţii de înţelegere a copiilor de clasa a V-a, atât pentru cei cu deficienţe de auz, vedere, cât şi pentru cei din sistemul de masă”, menţionează sursă citată.

Secţiunea Şcoala de Poveşti, lansată în septembrie anul trecut, curprinde texte literare de clasa a V-a atât în format audio, cât şi în limba semnelor, dar şi teste de evaluare a competenţelor de înţelegere a mesajului scris/oral, într-o formă grafică atractivă.

O noutate este că, aici, au fost adăugate şi nişte fişe educaţionale, pe care elevii le pot descărca şi de pe care pot lucra chiar şi acasă.

Măriuca Mihăilescu, jurnalist şi manager de proiect:

„Suntem bucuroşi că am primit această recunoaştere, mai ales că în România există atât de puţine platforme cu conţinut adaptat copiilor cu deficienţă de auz sau de vedere.

Acest lucru s-a văzut mai ales în această perioadă de pandemie când, în ciuda multitudinii de soluţii on-line şi de învăţâmânt la distanţă, pentru aceşti copii nu s-au conturat resurse educaţionale care să le permită continuarea procesului de învăţare acasă.

Sperăm să fim un sprijin real pentru ei, pentru profesorii şi părinţii lor şi să trecem în felul acesta mai uşor peste această încercare”, spune aceasta.

Reamintim că platforma a fost lansată în 2018, pe 1 iunie. Se găsesc poveşti în format audio, text, video şi în limbaj mimic-gestual. Conţine 60 de poveşti din întreaga lume interpretate de nume din media ca Monica Davidescu, Andi Vasluianu, Cove, Dani Oţil, Marius Constantinescu, Vlad Petreanu, Alexandra Fasola, Alin State, Felicia Filip, Laura Cosoi sau Adelin Petrişor.

De asemenea, are şi conţinut care ajută elevii şi profesorii la Limba şi literatura română.

Conţinutul poate fi accesat gratuit ca stream şi ca download pentru a fi folosit fără conexiune la internet pe telefon, pe tableta sau pe PC. În plus, conţinutul audio este disponibil şi ca Podcast în iTunes şi Spotify.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus