Skip to main content

Oficial. Platforma Afostodata.net poate fi folosită în școli, pentru copiii cu deficiență de auz și văz

 
Oficial. Platforma Afostodata.net poate fi folosită în școli, pentru copiii cu deficiență de auz și văz

Oficial. Platforma Afostodata.net, care publică materiale și povești pentru copiii cu deficiență de auz și văz, poate fi folosită în școli. Site-ul anunță că a fost omologat, recent, de Ministerul Educației. 

„Comisia de omologare a constatat că secțiunea Școala de Povești conține texte cu limbaj adaptat vârstei și capacității de înțelegere a copiilor de clasa a V-a, atât pentru cei cu deficiențe de auz, vedere, cât și pentru cei din sistemul de masă”, menționează sursă citată. 

Publicitate

Secțiunea Școala de Povești, lansată în septembrie anul trecut, curprinde texte literare de clasa a V-a atât în format audio, cât și în limba semnelor, dar și teste de evaluare a competențelor de înțelegere a mesajului scris/oral, într-o formă grafică atractivă.

O noutate este că, aici, au fost adăugate și niște fișe educaționale, pe care elevii le pot descărca și de pe care pot lucra chiar și acasă. 

Măriuca Mihăilescu, jurnalist și manager de proiect:

„Suntem bucuroși că am primit această recunoaștere, mai ales că în România există atât de puține platforme cu conținut adaptat copiilor cu deficiență de auz sau de vedere.

Acest lucru s-a văzut mai ales în această perioadă de pandemie când, în ciuda multitudinii de soluții on-line și de învățâmânt la distanță, pentru acești copii nu s-au conturat resurse educaționale care să le permită continuarea procesului de învățare acasă.

Sperăm să fim un sprijin real pentru ei, pentru profesorii și părinții lor și să trecem în felul acesta mai ușor peste această încercare”, spune aceasta. 

Reamintim că platforma a fost lansată în 2018, pe 1 iunie. Se găsesc povești în format audio, text, video și în limbaj mimic-gestual. Conține 60 de povești din întreaga lume interpretate de nume din media ca Monica Davidescu, Andi Vasluianu, Cove, Dani Oțil, Marius Constantinescu, Vlad Petreanu, Alexandra Fasola, Alin State, Felicia Filip, Laura Cosoi sau Adelin Petrișor.

De asemenea, are și conținut care ajută elevii și profesorii la Limba și literatura română. 

Conținutul poate fi accesat gratuit ca stream și ca download pentru a fi folosit fără conexiune la internet pe telefon, pe tableta sau pe PC. În plus, conținutul audio este disponibil și ca Podcast în iTunes și Spotify.

Citește și:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu